رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی مطرح کرد
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی گفت: «مصرف لبنیات برای رشد و استحکام استخوانها و پیشگیری از بیماریهای اسکلتی ضروری است. مصرف آن در ایران حدود نصف میانگین جهانی است اما گرانی و تورم از یک طرف و حرفهای غیر علمی برخی مدعیان طب سنتی باعث سیر نزولی مصرف این ماده غذایی ضروری شده است.»![](/uploads/posts/2020-09/1600488300_1600488336.jpg)
حمله گازانبری مدعیان طب سنتی و گرانی برای کاهش مصرف لبنیات
29 شهریور 1399 ساعت: 08:6
29 شهریور 1399 ساعت: 08:6
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی گفت: «مصرف لبنیات برای رشد و استحکام استخوانها و پیشگیری از بیماریهای اسکلتی ضروری است. مصرف آن در ایران حدود نصف میانگین جهانی است اما گرانی و تورم از یک طرف و حرفهای غیر علمی برخی مدعیان طب سنتی باعث سیر نزولی مصرف این ماده غذایی ضروری شده است.»
![](/uploads/posts/2020-09/1600488300_1600488336.jpg)
به گزارش سپید، جلالالدین میرزای رزاز در گفتوگو با ایرنا گفت: «فقط گرانی نیست که خطر کاهش مصرف لبنیات را دامن زده است، تبلیغات رسانهای و گفتههای غیر کارشناسی برخی مدعیان طب سنتی و شایعه سازان تخریب صنایع غذایی نیز این خطر جدی سلامت مردم را تقویت میکند.»
میرزای رزاز افزود: «سرانه مصرف لبنیات در ایران حدود ۶۵ تا ۷۰ کیلو است که نسبت به متوسط سرانه ۱۲۰ کیلویی در کشورهای توسعه یافته و حتی ۲۰۰ کیلوگرمی در برخی کشورهای توسعه یافته بسیار کم است.»
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی در مورد کاهش سرانه مصرف لبنیات در ایران گفت: «در این مورد از دو جهت ضربه میخوریم یکی دخالت کسانی افراد غیر علمی از جمله افراد مدعی طب سنتی که در این زمینه دخالتهایی میکنند و حرفهای غیر علمی و نادرستی میزنند و مردم را از مصرف لبنیات باز میدارند. برخی از این افراد دلایلی را بیان میکنند که پایه علمی ندارد و از مردم میخواهند که مصرف لبنیات را قطع کنند و مثلا میگویند انسان نباید شیر و ماست و محصولات لبنی حیوانات را مصرف کند که حرف کاملا نادرست و غیر علمی است.»
وی افزود: «متاسفانه این افراد با بیان اینکه شیر حیوانات را فقط حیوانات باید مصرف کنند این حرفهای خرافی و غیر علمی را ترویج میکنند و برخی رسانهها مانند صدا وسیما نیز این میدان را برای آنها فراهم میکنند.»
میرزای رزاز گفت: «مساله دیگر مداخلات غیر واقعی افرادی است که به مردم تلقین میکنند، شیر و لبنیات مشکل دارند، در یک مقطعی بحث وجود روغن پالم را در لبنیات مطرح کردند، در یک زمان دیگر بحث وجود وایتکس را مطرح کردند و اخیراً بحث افلاتوکسین را مطرح کردهاند. اغلب این مسائل غیر واقعی و نادرست هستند و برای خارج کردن صنعت لبنیات از گردونه رقابت یا حذف برخی بخشهای این صنعت مطرح میشود و باور مردم را به این سمت میبرد که لبنیات مصرف نکنند.»
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی گفت: «اتفاق دیگری هم که در ماههای گذشته به وجود آمده، موضوع تورم اقتصادی، گرانی و افزایش قیمتهاست که کاملا بر کاهش مصرف لبنیات تاثیر میگذارد. مانع از دسترسی مردم به محصولات لبنی میشود و باعث میشود مردمی که به اهمیت تغذیه با لبنیات آگاه هستند نیز به علت مشکلات مالی به این ماده ضروری دسترسی نداشته باشند.»
وی افزود: «آمار مستندی درباره میزان تاثیر گرانی شیر و لبنیات بر میزان مصرف آن منتشر نشده اما به طور طبیعی افزایش قیمت میزان مصرف محصولات لبنی را در کشور کاهش میدهد و نمودار مصرف را نزولی میکند.»
میرزای رزاز درباره اینکه آیا درست است که صنایع لبنی، شیر پر چرب را صادر و به جای آن کره وارد میکنند و این عامل موجب گرانی کره به خصوص با توجه به گرانی ارز شده، گفت: «در این مورد اطلاع دقیق نداریم اما میدانم تقریبا کل کره مصرفی کشور وارداتی است و با توجه به افزایش قیمت ارز، کره هم گران شده چون ارز دولتی که به آن تعلق میگرفته قطع شده و افزایش قیمت دو تا سه برابری پیدا کرده، اینکه در کشور این قدرت و توان بالقوه را داریم که از لبنیات داخلی کره مورد نیاز کشور را تامین کنیم اطلاع ندارم و انجمن صنایع لبنی باید در این مورد باید پاسخ دهد.»
وی درباره استفاده از روغن پالم در کره نباتی توضیح داد: «متاسفانه این موضوع درست است و بر اساس مطالعاتی که انجام شده، درصد روغن پالم در کرههای نباتی موجود در بازار بالاست، البته با توجه به میزان مصرف متوسط کره ایرانیان، مشکلی نیست زیرا معمولا هر فرد مقدار مختصری کره را در صبحانه مصرف میکند یا برخی افراد مقداری کره را در غذا استفاده میکنند، در این حد مصرف وجود روغن پالم که آن هم نوعی روغن خوراکی است اشکالی ندارد.»
میرزای رزاز تاکید کرد: «تبلیغاتی که در مورد روغن پالم در سالهای اخیر انجام شده درست نیست زیرا این روغن انواع مختلفی دارد، برخی انواع آن کیفیت مناسبی برای مصرف خوراکی دارند و اگر روغن پالم مورد استفاده در کرههای نباتی مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد در حد مصرف صبحانه یا مصرف محدود آن در غذاهای خانگی اشکالی ندارد.»
میرزای رزاز افزود: «سرانه مصرف لبنیات در ایران حدود ۶۵ تا ۷۰ کیلو است که نسبت به متوسط سرانه ۱۲۰ کیلویی در کشورهای توسعه یافته و حتی ۲۰۰ کیلوگرمی در برخی کشورهای توسعه یافته بسیار کم است.»
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی در مورد کاهش سرانه مصرف لبنیات در ایران گفت: «در این مورد از دو جهت ضربه میخوریم یکی دخالت کسانی افراد غیر علمی از جمله افراد مدعی طب سنتی که در این زمینه دخالتهایی میکنند و حرفهای غیر علمی و نادرستی میزنند و مردم را از مصرف لبنیات باز میدارند. برخی از این افراد دلایلی را بیان میکنند که پایه علمی ندارد و از مردم میخواهند که مصرف لبنیات را قطع کنند و مثلا میگویند انسان نباید شیر و ماست و محصولات لبنی حیوانات را مصرف کند که حرف کاملا نادرست و غیر علمی است.»
وی افزود: «متاسفانه این افراد با بیان اینکه شیر حیوانات را فقط حیوانات باید مصرف کنند این حرفهای خرافی و غیر علمی را ترویج میکنند و برخی رسانهها مانند صدا وسیما نیز این میدان را برای آنها فراهم میکنند.»
میرزای رزاز گفت: «مساله دیگر مداخلات غیر واقعی افرادی است که به مردم تلقین میکنند، شیر و لبنیات مشکل دارند، در یک مقطعی بحث وجود روغن پالم را در لبنیات مطرح کردند، در یک زمان دیگر بحث وجود وایتکس را مطرح کردند و اخیراً بحث افلاتوکسین را مطرح کردهاند. اغلب این مسائل غیر واقعی و نادرست هستند و برای خارج کردن صنعت لبنیات از گردونه رقابت یا حذف برخی بخشهای این صنعت مطرح میشود و باور مردم را به این سمت میبرد که لبنیات مصرف نکنند.»
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی گفت: «اتفاق دیگری هم که در ماههای گذشته به وجود آمده، موضوع تورم اقتصادی، گرانی و افزایش قیمتهاست که کاملا بر کاهش مصرف لبنیات تاثیر میگذارد. مانع از دسترسی مردم به محصولات لبنی میشود و باعث میشود مردمی که به اهمیت تغذیه با لبنیات آگاه هستند نیز به علت مشکلات مالی به این ماده ضروری دسترسی نداشته باشند.»
وی افزود: «آمار مستندی درباره میزان تاثیر گرانی شیر و لبنیات بر میزان مصرف آن منتشر نشده اما به طور طبیعی افزایش قیمت میزان مصرف محصولات لبنی را در کشور کاهش میدهد و نمودار مصرف را نزولی میکند.»
میرزای رزاز درباره اینکه آیا درست است که صنایع لبنی، شیر پر چرب را صادر و به جای آن کره وارد میکنند و این عامل موجب گرانی کره به خصوص با توجه به گرانی ارز شده، گفت: «در این مورد اطلاع دقیق نداریم اما میدانم تقریبا کل کره مصرفی کشور وارداتی است و با توجه به افزایش قیمت ارز، کره هم گران شده چون ارز دولتی که به آن تعلق میگرفته قطع شده و افزایش قیمت دو تا سه برابری پیدا کرده، اینکه در کشور این قدرت و توان بالقوه را داریم که از لبنیات داخلی کره مورد نیاز کشور را تامین کنیم اطلاع ندارم و انجمن صنایع لبنی باید در این مورد باید پاسخ دهد.»
وی درباره استفاده از روغن پالم در کره نباتی توضیح داد: «متاسفانه این موضوع درست است و بر اساس مطالعاتی که انجام شده، درصد روغن پالم در کرههای نباتی موجود در بازار بالاست، البته با توجه به میزان مصرف متوسط کره ایرانیان، مشکلی نیست زیرا معمولا هر فرد مقدار مختصری کره را در صبحانه مصرف میکند یا برخی افراد مقداری کره را در غذا استفاده میکنند، در این حد مصرف وجود روغن پالم که آن هم نوعی روغن خوراکی است اشکالی ندارد.»
میرزای رزاز تاکید کرد: «تبلیغاتی که در مورد روغن پالم در سالهای اخیر انجام شده درست نیست زیرا این روغن انواع مختلفی دارد، برخی انواع آن کیفیت مناسبی برای مصرف خوراکی دارند و اگر روغن پالم مورد استفاده در کرههای نباتی مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد در حد مصرف صبحانه یا مصرف محدود آن در غذاهای خانگی اشکالی ندارد.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد