سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور:
تغذیه مناسب در دوران بارداری باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد
11 شهریور 1399 ساعت: 13:6



سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: «تغذیه مناسب در دوران بارداری باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه‌های مواد غذایی در تغذیه دوران بارداری استفاده شود.»
به گزارش سپید، جلال الدین میرزای رزاز به توصیه‌های کلی برای دوران بارداری اشاره کرد و گفت: «در دوران بارداری باید یک رژیم غذایی متعادل و متنوع وجود داشته باشد که از همه گروه‌های غذایی به اندازه و به مقدار کافی استفاده شود. چرا که کنترل افزایش وزن در این دوران مهم است.»

وی افزود: «همراه وعده‌های غذایی در دوران بارداری حتما از گروه لبنیات شامل شیر کم چرب، ماست کم چرب، پنیر، دوغ کم نمک و همچنین در رژیم غذایی به میزان کافی از گروه گوشت‌ها شامل گوشت، مرغ و ماهی استفاده شود.»

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه در دوران بارداری مواد غذایی مانند گوشت‌ها کاملا پخته شود، بیان داشت: «زنان باردار در دوران بارداری خود، روغن مصرفی خود را از نوع کلزا یا کانولا انتخاب کنند و البته روغن زیتون همراه با سالاد‌ها نیز برای پیشگیری و کنترل یبوست توصیه می‌شود.»

رزاز در ادامه افزود: «در دوران بارداری مکمل‌ها براساس دستور متخصص مصرف و از مصرف زیاد قهوه و مواد غذایی حاوی کافئین شامل نوشابه‌های سیاه و چای پررنگ پرهیز شود.»

وی بر عدم مصرف دخانیات در دوران بارداری تاکید کرد و گفت: «از مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل در دوران بارداری جدا پرهیز شود چرا که مصرف این مواد اثرات سویی بر روی جنین می‌تواند داشته باشد.»

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: «زنان باردار خود را از استرس و اضطراب تا حد امکان در این دوران دور کنند و فعالیت بدنی سبک همانند پیاده روی را در صورت صلاحدید متخصص زنان، برای حفظ سلامتی و تسهیل زایمان در برنامه روزانه خود قرار دهند.»

رزاز در خصوص تغذیه در دوران بارداری بیان داشت: «رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع در همه زمان‌ها و دوران‌های زندگی مهم است، اما در دوران بارداری اهمیت ویژه‌ای دارد. با توجه به وضعیت فیزیولوژیک، سن بارداری، میزان فعالیت و خصوصیات فردی، برخورداری از یک تغذیه مناسب برای مادر باردار امری کاملا ضروری است چرا که تغذیه بر روی سلامت مادر باردار و کودک تاثیرگذار است.»

وی افزود: «تغذیه مناسب در دوران بارداری باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی مادران باردار در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه‌های مواد غذایی در تغذیه دوران بارداری استفاده کنند.»

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور وزن گیری مناسب، رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی منظم را برای یک بارداری سالم مهم دانست و گفت: «قبل از باردار شدن تا حد امکان وزن خود را به محدوده مناسب برسانید تا در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی داشته باشید و تا حد امکان عوارض بارداری را کاهش دهید.»

رزاز افزود: «افزایش وزن در دوران بارداری بهتراست تدریجی و یکنواخت باشد و نباید افزایش وزن ناگهانی و در ماه‌های آخر بارداری باشد. خانم‌ها در طول بارداری متوسط 11 تا 15 کیلو وزن اضافه می‌کنند؛ افزایش وزن در طول بارداری طبیعی است و نباید نگرانی داشته باشید. وزن اضافه، تغذیه جنین را فراهم می‌کند و مقداری از آن نیز ذخیره می‌شود تا بعد از زایمان برای شیردهی نوزاد استفاده شود.»

وی اظهار داشت: «اگر قبل از بارداری نمایه توده بدن شما بالا باشد، طبیعی است که باید کمتر وزن اضافه کنید و اگر با سوء تغذیه باردار شوید، اضافه کردن بیشتر از این مقدار جای نگرانی ندارد.»

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: «رژیم گرفتن در دوران بارداری برای کاهش وزن یا پیشگیری از اضافه وزن برای مادر و کودک مضر خواهد بود.»

رزاز یادآور شد: «براساس نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش مناسب وزن در طول بارداری با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران بارداری دو راهکار موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن است.»وبدا
برچسب ها
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو