محققان بر آن شدند تا به این بحث کهنه پاسخ دهند که آیا غذای کمچرب بهتر از انواع دیگر غذاهاست؟ در مبارزه کاهش وزن، رژیم غذایی کمچرب پیروز میدان است یا رژیم غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات؟ آنها 53 مطالعه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج مطالعات نشان داد، افرادی که رژیم غذایی کم چرب را پیش میگیرند به سختی 30درصد کالریهای دریافتی خود از چربیها را از دست میدهند و افرادی که پیرو رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات هستند نیز تقریبا 30درصد چربیهای دریافتی خود و 10درصد کربوهیدرات دریافتی خود را از دست میدهند. بنابراین هیچکدام از این رژیمهای غذایی بر دیگری برتری ندارند.
دکتر توبیاس، مدیر گروه تحقیق از دانشکده پزشکی هاروارد میگوید: «ما فکر میکردیم همین که به میزان پرچرب و یا کمچرب بودن غذا اهمیت بدهیم به وزن دلخواه میرسیم، در حالیکه اینطور نیست و در پیش گرفتن یک برنامه غذایی درازمدت، اینکه تشخیص بدهیم چه غذایی سالم است و ما از خوردن آن لذت میبریم و چه الگوی تغذیهای را میتوانیم به طور روزانه یا هفتگی دنبال کنیم، به ما کمک میکنند که به وزن متناسب دست پیدا کنیم. در مورد کاهش وزن هیچ تفاوتی بین رژیم غذایی کمچرب و پرچرب وجود ندارد.»
هدف کلی این مطالعه این نیست که بگوید رژیم غذایی کمچرب در مقایسه با سایر رژیمها بد است، هدف این است که بگوید رژیمهای غذایی تابهحال غالبا ناموفق بودهاند.