با توجه به روند رو به افزایشی که در اپیدمی چاقی دیده میشود، نیاز به برنامههای مداخلهای برای کاهش آن کاملا حس میشود. اغلب این برنامهها هم به موضوع رژیم غذایی و تعیین بهترین نوع آن میپردازند که همیشه مورد چالش و بحث میان متخصصان است. چربی، با توجه میزان کالری بیشتری که تولید میکند، بیشتر مورد هدف قرار گرفته و درخواست میشود تا مصرف آن کم شود، شاید وزن کاهش یابد. حال محققان در آخرین بررسیهای خود و در یک متاآنالیز که در آن، 53 مطالعه ارزیابی شده، عکس این موضوع نشان داده و جهت خلافی را مشخص کردهاند. در این متاآنالیز که یکی از بزرگترینها در نوع خود است، در مجموع 62 هزار و 128 فرد بزرگسال بررسی شدهاند. هدف آن بوده که اثربخشی رژیم غذایی کمچرب با رژیمهای غذایی که در آنها مقدار کالری دریافتی از چربیها محدود نمیشود در مدت حداقل یک سال شده مقایسه شوند.
با در نظر گرفتن همه فاکتورها و مداخلات، نتایج نهایی حاکی از آن بودند که به نظر نمیرسد دانش کنونی بتواند از رژیم غذایی کمچرب به عنوان استراتژی مطلوب طولانیمدت کاهش وزن حمایت کند. برای آنکه بتوانیم اپیدمی چاقی را به نحو مطلوبی مدیریت کنیم، باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا رویکردهای بهتر برای کاهش درازمدت وزن و نگهداشت آن شناسایی شوند، مانند نیاز به نگاهی فراتر از تفاوت در ترکیبات ریزمغذیها، نسبت کالری دریافتی از چربیها، کربوهیدرات و پروتئین. پایبندی درازمدت نکته حیاتی برای موفقیت در هر مداخله رژیم غذایی است و فرد باید بداند با این کار، از دیگر مزایای درازمدت سلامت رژیم غذایی سالم برخوردار خواهد شد.