خضری تاکید کرد:
عضو کمیسیون بهداشت مجلس تعدد دستگاههای متولی در صدور مجوز تولید مواد غذایی و تایید سلامت آن را مشکل بیکیفیتی و عدم استاندارد محصولات غذایی و مصرفی دانست.
تعدد دستگاههای متولی؛ امنیت مواد غذایی را به خطر انداخته
10 بهمن 1394 ساعت: 15:11
10 بهمن 1394 ساعت: 15:11
عضو کمیسیون بهداشت مجلس تعدد دستگاههای متولی در صدور مجوز تولید مواد غذایی و تایید سلامت آن را مشکل بیکیفیتی و عدم استاندارد محصولات غذایی و مصرفی دانست.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از خانه ملت، رسول خضری در بیان علت وجود موادغذایی غیراستاندارد در بازار و بیتوجهی نسبت به استفاده از افزودنیهای غیرمجاز در تولید این محصولات، گفت: «بیشتر اسانسها و مواد مصرفی در تولید محصولات غذایی مشکل دار بوده این درحالی است که متولیان تایید سلامت مواد غذایی نمیتوانند مانع استفاده از این مواد شوند. البته واقعیت آن است که سازمان ملی استاندارد، استانداردهایی مجزا از سازمان غذا و دارو در تعیین کیفیت مواد غذایی دارد و این موجب بروز بیکیفیتی و عدم استاندارد در محصولات غذایی میشود.»
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس با یادآوری اینکه سازمانهای دیگر به موازات سازمان غذا و دارو مجوز تولید مواد غذایی میدهند، گفت: «برای رفع این مشکل دولت باید لایحهای ارائه کند که تنها یک دستگاه بهعنوان متولی بر کیفیت و سلامت موادغذایی مهر تایید بزند نه آنکه هر سازمانی به صورت مجزا تایید کند.»
وی با بیان اینکه اصول و ضوابط متفاوتی ازسوی دستگاههای مختلف برای صدور تاییدیه سلامت محصولات غذایی درنظر گرفته میشود، افزود: «سازمان غذا و دارو پس از گذر از فیلترهای سخت، مواد غذایی را استاندارد و با کیفیت اعلام میکند اما در مواردی سایر نهادهای مربوطه این سازمان را دور زده و برای محصولی بیکیفیت مجوز صادر میکنند، در واقع متولیان متعدد و تولیدات بسیار مشکل برای جامعه و وزارت بهداشت درست کردهاند چراکه درصورت بروز بیماری یا آسیبی وزارت بهداشت موظف به رفع مشکل میشود.»
خضری با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با داشتن آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت موادغذایی را بهخوبی میتواند رصد کند، گفت: «برای رفع اختلاف نظر بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد نیاز به تعریف سیاست یکپارچه و واحد است که هیات دولت میتواند این موضوع را در مصوبات خود لحاظ و جهت اجرا ابلاغ کند بهگونهای که یک دستگاه متولی واحد باشد و مابقی زیرنظر آن دستگاه فعالیت داشته باشند.»
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به ماده32 قانون برنامه پنجم توسعه، اظهار داشت: «طبق ماده32 قانون برنامه پنجم توسعه، تشکیلات و شرح وظایف شورایعالی سلامت و امنیت غذایی توسط وزارت بهداشت تهیه میشود و پس از تایید معاونت به تصویب هیاتوزیران میرسد لذا از آنجایی که سیاستهای امنیت غذایی را وزارت بهداشت تدوین میکند، سازمان غذا و دارو باید متولی اصلی ارائه مجوز باشد.»
خضری با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد و سازمان دامپزشکی دو نهادی هستند که همپای سازمان غذا و دارو مجوز میدهند، گفت: «در قوانین برای کالاهای آسیبرسانی که مجوز دریافت میکنند مجازاتهای مالی درنظر گرفته شده اما متاسفانه بهدلیل عدم توجه به قوانین مجازاتها بازدارنده نیست، اما اگر یک دستگاه متولی باشد قوانین قطعا بهتر اجرا خواهد شد.»
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس با یادآوری اینکه سازمانهای دیگر به موازات سازمان غذا و دارو مجوز تولید مواد غذایی میدهند، گفت: «برای رفع این مشکل دولت باید لایحهای ارائه کند که تنها یک دستگاه بهعنوان متولی بر کیفیت و سلامت موادغذایی مهر تایید بزند نه آنکه هر سازمانی به صورت مجزا تایید کند.»
وی با بیان اینکه اصول و ضوابط متفاوتی ازسوی دستگاههای مختلف برای صدور تاییدیه سلامت محصولات غذایی درنظر گرفته میشود، افزود: «سازمان غذا و دارو پس از گذر از فیلترهای سخت، مواد غذایی را استاندارد و با کیفیت اعلام میکند اما در مواردی سایر نهادهای مربوطه این سازمان را دور زده و برای محصولی بیکیفیت مجوز صادر میکنند، در واقع متولیان متعدد و تولیدات بسیار مشکل برای جامعه و وزارت بهداشت درست کردهاند چراکه درصورت بروز بیماری یا آسیبی وزارت بهداشت موظف به رفع مشکل میشود.»
خضری با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با داشتن آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت موادغذایی را بهخوبی میتواند رصد کند، گفت: «برای رفع اختلاف نظر بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد نیاز به تعریف سیاست یکپارچه و واحد است که هیات دولت میتواند این موضوع را در مصوبات خود لحاظ و جهت اجرا ابلاغ کند بهگونهای که یک دستگاه متولی واحد باشد و مابقی زیرنظر آن دستگاه فعالیت داشته باشند.»
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به ماده32 قانون برنامه پنجم توسعه، اظهار داشت: «طبق ماده32 قانون برنامه پنجم توسعه، تشکیلات و شرح وظایف شورایعالی سلامت و امنیت غذایی توسط وزارت بهداشت تهیه میشود و پس از تایید معاونت به تصویب هیاتوزیران میرسد لذا از آنجایی که سیاستهای امنیت غذایی را وزارت بهداشت تدوین میکند، سازمان غذا و دارو باید متولی اصلی ارائه مجوز باشد.»
خضری با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد و سازمان دامپزشکی دو نهادی هستند که همپای سازمان غذا و دارو مجوز میدهند، گفت: «در قوانین برای کالاهای آسیبرسانی که مجوز دریافت میکنند مجازاتهای مالی درنظر گرفته شده اما متاسفانه بهدلیل عدم توجه به قوانین مجازاتها بازدارنده نیست، اما اگر یک دستگاه متولی باشد قوانین قطعا بهتر اجرا خواهد شد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد