زنگ خطر شیوع بیماریهای منتقله از آب با شروع فصل تابستان
31 خرداد 1399 ساعت: 17:3
31 خرداد 1399 ساعت: 17:3
سرپرست آزمایشگاههای آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به افزایش بیماریهای منتقله از آب با شروع فصل تابستان، به ارائه توصیههایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اسهالی و رودهای ناشی از آلودگی آب پرداخت.
به گزارش سپید آنلاین، علی نیتی با بیان اینکه در فصل گرما و با مصرف بیشتر آب احتمال بروز بیماریهای منتقله از آب بیشتر میشود، گفت: «از طرفی امکان انتقال این بیماریها با افزایش مسافرتها و مصرف آب آشامیدنی غیرمطمئن، افزایش مییابد.»
وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و افزود: «آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانهها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین میشود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.»
به گفته کارشناس برنامه آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زلال بودن آب جویبارها و چشمهها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.
نیتی تصریح کرد: «آب لوله کشی شبکههای آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است؛ چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده است و تحت نظارت معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی قرار دارد.»
وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر میکنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار میگذرانند، عنوان کرد: «افراد آب بطری شده همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری شده وجود نداشته باشد، توصیه میشود آب را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کنند.»
سرپرست آزمایشگاههای آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه، ادامه داد: «هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ در نتیجه باید از خرید بطریهایی که در معرض نور مستقیم خورشید بودهاند و بطریهای یخ زده خودداری کرد.»
نیتی تصریح کرد: «آبهای بستهبندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند.»
وی با تاکید بر لزوم خودداری از تهیه و مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد شدهاند، گفت: «توصیه میشود از قالبهای یخ با بستهبندی و دارای مشخصات کارخانهای استفاده شود.»
نیتی اظهار کرد: «بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنیهای بستهبندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد، اجتناب شود.»
سرپرست آزمایشگاههای آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانهها و آلوده نکردن آب توسط مردم را در حفظ سلامت آب موثر دانست و افزود: «به همین منظور از شنا کردن در رودخانهها و نهرها و مکانهای غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جویها و دفع فاضلاب و زباله در خیابانها و نهرها خودداری شود.»
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وی در پایان خاطرنشان کرد: «هموطنان میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره ۱۹۰، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.»
وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و افزود: «آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانهها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین میشود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.»
به گفته کارشناس برنامه آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زلال بودن آب جویبارها و چشمهها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.
نیتی تصریح کرد: «آب لوله کشی شبکههای آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است؛ چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده است و تحت نظارت معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی قرار دارد.»
وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر میکنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار میگذرانند، عنوان کرد: «افراد آب بطری شده همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری شده وجود نداشته باشد، توصیه میشود آب را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کنند.»
سرپرست آزمایشگاههای آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه، ادامه داد: «هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ در نتیجه باید از خرید بطریهایی که در معرض نور مستقیم خورشید بودهاند و بطریهای یخ زده خودداری کرد.»
نیتی تصریح کرد: «آبهای بستهبندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند.»
وی با تاکید بر لزوم خودداری از تهیه و مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد شدهاند، گفت: «توصیه میشود از قالبهای یخ با بستهبندی و دارای مشخصات کارخانهای استفاده شود.»
نیتی اظهار کرد: «بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنیهای بستهبندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد، اجتناب شود.»
سرپرست آزمایشگاههای آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانهها و آلوده نکردن آب توسط مردم را در حفظ سلامت آب موثر دانست و افزود: «به همین منظور از شنا کردن در رودخانهها و نهرها و مکانهای غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جویها و دفع فاضلاب و زباله در خیابانها و نهرها خودداری شود.»
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وی در پایان خاطرنشان کرد: «هموطنان میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره ۱۹۰، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد