hacklink al fethiye escort bayan escort - vip elit escort dizi film izle film izle hack forum marsbahis casibom giriş casibom betwinner marsbahis güncel giriş 1win betebet girişmatadorbetjojobetbets10 girişİstanbul Eskortjojobetbahsegelcasibommarsbahiscasibomjojobetcasibomsahabetsahabet girişcasibomcasibombets10 girişimajbetmarsbahisimajbetcasibomsekabetbetebetjojobetdinamobetmatbetdumanbetcasibommarsbahisholiganbetgrandpashabetdinamobetbahsegelhacklinksekabetsahabetjojobetjojobetonwinjojobetmatbet güncel giriş adresibetkanyongrandpashabetsekabetmeritkingmatbetmatadorbetbetebetonwinbetturkeycasibomjojobetbetparkmavibetmarsbahiscasibommatbetmatbet girişbetparkjojobet girişholiganbetbetist giriştümbetpusulabetbetparkholiganbet günceltümbetpusulabetbetkanyonnakitbahisdinamobetpiabellacasinobahsegelmarsbahiskralbetjojobetcratosslotsekabetmarsbahis girişmarsbahiscasibombahiscomsahabetcasibomcasibom girişSahabetcasibom,casibom giriş کرونا می‌تواند از طریق غذا به بدن منتقل شود » سپید آنلاین
استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
کرونا می‌تواند از طریق غذا به بدن منتقل شود
30 اردیبهشت 1399 ساعت: 18:2



استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: «ویروس کووید 19 مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.»
به گزارش سپید آنلاین، سید امیر محمد مرتضویان در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم در سامانه 4030 ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تاثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: «اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.»

وی با تاکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: «مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذاها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق در خصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فرآورده‌ها چقدر است.»

مرتضویان ادامه داد: «احتمال آلوده شدن ثانویه‌ انواع فرآورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.»

وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فرآورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: «توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فرآورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فرآورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرآیندهای تولید بسیار کمتر از فرآورده‌های سنتی و صنفی است. فرآورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فرآورده‌های سنتی برخوردار هستند به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته‌بندی هستند، استفاده کنند.»

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: «محصولات بسته بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تاکید داریم که فرآورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته‌بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند اما باید بسته‌بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شستشو شود.»

مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: «تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید 19 به ویژه بعد از خارج شدن از فرهای شیرینی پزی وجود دارد.»

وی به مباحثی که در خصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: «به طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.»

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه یک سری تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر فعال شدن ویروس کووید 19 در دمای 60 الی 65 درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد: «تحقیقی از مجله لن ست منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای 75 درجه هم به مدت 5 دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با توجه به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب‌ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد. بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.»
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو