فشارهای فرهنگی ممکن است بر عادات خواب اثر بگذارد
18 May 2016 ساعت: 01:5



ساعت‌های زیست‌شناختی ما ممکن است مجبور به خوابیدن در زمان معینی کند، اما می‌تواند بر زمان بیدار شدن ما در بامداد تاثیر بگذارد.
به نوشته لایوساینس یک بررسی که نتایج آن در ۶ مه در ژورنال Science Advances منتشر شده است، نشان می‌دهد که فشارهای فرهنگی و مسئولیت‌های روزانه ممکن است بر ساعت بیولوژیک ما غلبه کند و زمانی را برای خوابیدن به ما تحمیل کند.

اما پژوهشگران می‌گویند که زمان‌های بیدار شدن افراد هنوز بسیار وابسته به ساعت زیست‌شناختی‌شان است و نه صرفاً مسئولیت‌های روزانه‌شان مانند رفتن به سر کار یا مدرسه.

به گفته این پژوهشگران این یافته‌های جدید نشان می‌دهند که «زمان خواب بیشتر تحت تاثیر جامعه است و زمان بیداری بیشتر تحت کنترل ساعت زیست‌شناختی.»

تصور می‌رود که ساعت زیست‌شناختی که گاهی ساعت شبانه‌روزی هم نامیده می‌شود، تعیین‌کننده اصلی برنامه خواب‌وبیداری انسان باشد و تحت تاثیر نشانه‌های محیطی مانند نور آفتاب است.

پژوهشگران در این بررسی داده‌های خواب بیش از ۸۰۰۰ نفر از ۱۰۰ کشور را که به‌وسیله یک اپلیکیشن تلفن هوشمند برای کمک به مسافران برای تنظیم مناطق زمانی جدید گردآوری شده بود، بررسی کردند. هنگامی که پژوهشگران به مقدار میانگین زمانی که مردم هر کشور می‌خوابند، توجه کردند، دریافتند که مردم در سنگاپور و ژاپن با ۷ ساعت و ۲۴ دقیقه کمترین میزان خواب را دارند، درحالی‌که مردم در هلند با میانگین ۸ ساعت و ۱۲ دقیقه بیشترین زمان خواب را دارند.

این پژوهشگران می‌گویند که گرچه تفاوت‌ها در میانگین زمان خواب در میان این کشورها ممکن است بزرگ به نظر نرسد، حتی نیم ساعت خواب می‌تواند تاثیر بزرگی بر کارکرد شناختی و سلامت درازمدت افراد داشته باشد.

این پژوهشگران مشاهده کردند که کشورهای که ازلحاظ جغرافیایی و فرهنگی به هم نزدیک هستند، مانند ژاپن و سنگاپور گرایش دارند که الگوهای خواب مشابهی داشته باشند.

این پژوهشگران همچنین تفاوت‌های زمان خواب را در میان افراد در سنین متفاوت در میان دو جنس بررسی کردند. آنان دریافتند که مردان میانسال کمترین میزان خواب را دارند و بر اساس نتایج این بررسی کمتر از میزان ۷ تا ۸ ساعت توصیه شده می‌خوابند.

و هنگامی پژوهشگران زمان‌های خواب را در مردان را با زمان‌های خواب در زنان مقایسه کردند، دریافتند که زنان مورد بررسی به‌طور میانگین ۳۰ دقیقه بیشتر از مردان در شب می‌خوابند. این بررسی نشان داد که زنان نسبت به مردان زودتر به بستر می‌رفتند و دیرتر از مردان از خواب بیدار می‌شدند.
به
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد