تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره
10 اسفند 1394 ساعت: 18:12
10 اسفند 1394 ساعت: 18:12
رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص اقدامات انجام شده درمورد پایش سلامت آبلیموهای موجود در سطح عرضه توضیحاتی ارائه داد و از تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین از سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند گفت: «با تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره، مردم میتوانند آبلیموی طبیعی با قیمت بالا یا کنستانتره با هزینه کمتر را انتخاب کنند.»
دیناروند تاکید کرد: «همواره باید مراقب بود که اطلاعرسانی اینگونه اقدامات موجبات آشفتگی روانی مردم را فراهم نکند؛ واقعیت این است که آبلیمو، بحرانی برای سلامتی مردم ایجاد نکرده و نمیکند. البته مواردی مانند زمانی که برخی افراد سودجو از رنگهای غیر مجاز سرطانزا در محصولات خود استفاده کنند قابل اغماض نیست و به سرعت در مقابل آن واکنش خواهیم داشت.»
وی تصریح کرد: «اما حتی اگر آبلیموهایی که رد شدهاند مورد استفاده قرار بگیرند خطری جدی برای سلامتی ایجاد نمیکند و آنچه باعث نگرانی ما میشود کلاهبرداریهایی است که باید با آن مقابله کرد.»
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «چندی پیش جمعآوری، نمونهگیری و آزمایش آبلیموها موجود در بازار را مانند همان برنامهای که درخصوص آبهای آشامیدنی بستهبندی شده صورت پذیرفت، در دستورکار قرار دادیم و براساس نتایج حاصله از آن نیز غیرطبیعی بودن اغلب این فرآوردهها را اعلام کردیم. ضمنا درپی تفاهم همکاری بین سازمان غذا و دارو و و سازمان ملی استاندارد و همکاری دستاندرکاران صنعت آبلیمو، مشخص شد که در زمان حاضر شرایط کنترل معیارهای طبیعی و غیرطبیعی بودن آبلیمو دقیق نیست و ممکن است گاهی ازسوی آزمایشگاهها پاسخهای گمراه کنندهای استخراج شود.»
معاون وزیر بهداشت گفت: «تدوین استانداردهای ملی نیازمند صرف زمان طولانی است و عموما باید با حضور تمام ذینفعان اعم از تولیدکنندگان، کارشناسان ارگانهای مختلف و حتی برخی ارگانهای نظارتی برگزار شود.»
دیناروند تصریح کرد: «سازمان غذا و دارو منتظر تدوین استاندار توسط سازمان ملی استاندارد نشد و معیارهای فنی و ضوابطش را با نگاه به معیارها، پیشرفتها و یافتههای جدید دنیا بهویژه اروپا اصلاح کرد و آنها را جهت عملیاتی شدن به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: «علاوه بر تعیین صحت آبلیموهای طبیعی و غیرطبیعی در تشخیص انواع طبیعی محصولات فوق که ممکن بود بهدلیل آزمونهای اشتباه، غیرطبیعی و تقلبی خوانده شوند هم بازنگری به عمل آمد.»
دیناروند، معیارهای ابلاغی به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها را شامل اصلاح روش شناسایی آبلیموی طبیعی و غیرطبیعی دانست که گاهی اوقات در سایه خطاهایی به اصطلاح «مثبت کاذب» قرار میگیرند.»
دیناروند تاکید کرد: «همواره باید مراقب بود که اطلاعرسانی اینگونه اقدامات موجبات آشفتگی روانی مردم را فراهم نکند؛ واقعیت این است که آبلیمو، بحرانی برای سلامتی مردم ایجاد نکرده و نمیکند. البته مواردی مانند زمانی که برخی افراد سودجو از رنگهای غیر مجاز سرطانزا در محصولات خود استفاده کنند قابل اغماض نیست و به سرعت در مقابل آن واکنش خواهیم داشت.»
وی تصریح کرد: «اما حتی اگر آبلیموهایی که رد شدهاند مورد استفاده قرار بگیرند خطری جدی برای سلامتی ایجاد نمیکند و آنچه باعث نگرانی ما میشود کلاهبرداریهایی است که باید با آن مقابله کرد.»
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «چندی پیش جمعآوری، نمونهگیری و آزمایش آبلیموها موجود در بازار را مانند همان برنامهای که درخصوص آبهای آشامیدنی بستهبندی شده صورت پذیرفت، در دستورکار قرار دادیم و براساس نتایج حاصله از آن نیز غیرطبیعی بودن اغلب این فرآوردهها را اعلام کردیم. ضمنا درپی تفاهم همکاری بین سازمان غذا و دارو و و سازمان ملی استاندارد و همکاری دستاندرکاران صنعت آبلیمو، مشخص شد که در زمان حاضر شرایط کنترل معیارهای طبیعی و غیرطبیعی بودن آبلیمو دقیق نیست و ممکن است گاهی ازسوی آزمایشگاهها پاسخهای گمراه کنندهای استخراج شود.»
معاون وزیر بهداشت گفت: «تدوین استانداردهای ملی نیازمند صرف زمان طولانی است و عموما باید با حضور تمام ذینفعان اعم از تولیدکنندگان، کارشناسان ارگانهای مختلف و حتی برخی ارگانهای نظارتی برگزار شود.»
دیناروند تصریح کرد: «سازمان غذا و دارو منتظر تدوین استاندار توسط سازمان ملی استاندارد نشد و معیارهای فنی و ضوابطش را با نگاه به معیارها، پیشرفتها و یافتههای جدید دنیا بهویژه اروپا اصلاح کرد و آنها را جهت عملیاتی شدن به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: «علاوه بر تعیین صحت آبلیموهای طبیعی و غیرطبیعی در تشخیص انواع طبیعی محصولات فوق که ممکن بود بهدلیل آزمونهای اشتباه، غیرطبیعی و تقلبی خوانده شوند هم بازنگری به عمل آمد.»
دیناروند، معیارهای ابلاغی به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها را شامل اصلاح روش شناسایی آبلیموی طبیعی و غیرطبیعی دانست که گاهی اوقات در سایه خطاهایی به اصطلاح «مثبت کاذب» قرار میگیرند.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد