معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد؛
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص برنامه پایش آبلیموهای موجود در سطح عرضه گفت: «چندی پیش جمعآوری، نمونهگیری و آزمایش آبلیموها موجود در بازار را درست مانند همان برنامهای که در خصوص آبهای آشامیدنی بستهبندی شده صورت پذیرفت؛ در دستور کار قرار دادیم و براساس نتایج حاصله از آن نیز غیر طبیعی بودن اکثر این فراوردهها را اعلام کردیم.»![](/uploads/posts/2016-02/1456736186_27496846-5fe3-4017-b51a-897e98918282.jpg)
بحران سلامتی وجود ندارد
10 اسفند 1394 ساعت: 12:12
10 اسفند 1394 ساعت: 12:12
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص برنامه پایش آبلیموهای موجود در سطح عرضه گفت: «چندی پیش جمعآوری، نمونهگیری و آزمایش آبلیموها موجود در بازار را درست مانند همان برنامهای که در خصوص آبهای آشامیدنی بستهبندی شده صورت پذیرفت؛ در دستور کار قرار دادیم و براساس نتایج حاصله از آن نیز غیر طبیعی بودن اکثر این فراوردهها را اعلام کردیم.»
![](/uploads/posts/2016-02/1456736186_27496846-5fe3-4017-b51a-897e98918282.jpg)
به گزارش سپیدآنلاین، رسول دیناروند همچنین اضافه کرد: «در ادامه و در پی تفاهم همکاری که بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد امضا شده بود و در مراودات آزمایشگاهی که بین کارشناسان هر دو سازمان و همچنین دستاندرکاران صنعت آبلیمو در راستای همان تفاهم صورت گرفت، مشخص شد که درحال حاضر شرایط کنترل معیارهای طبیعی و غیر طبیعی بودن آبلیمو دقیق نبوده و ممکن است بعضا از سوی آزمایشگاهها پاسخهای گمراهکنندهای استخراج شود.»
وی با اشاره به اینکه تدوین استانداردهای ملی نیازمند صرف زمان طولانی است و عموما باید با حضور تمام ذینفعال از تولیدکنندگان، کارشناسان ارگانهای مختلف مثل سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی گرفته تا حتی برخی ارگانهای نظاری برگزار گردد، تصریح کرد: «سازمان غذا و دارو در انتظار تدوین استاندار توسط سازمان ملی استاندارد نماند و معیارهای فنی و ضوابطش را با نگاه به معیارها، پیشرفتها و یافتههای جدید دنیا بهویژه اروپا اصلاح نمود و جهت عملیاتی شدن آنها به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.»
دیناروند ابراز امیدواری نمود سازمان ملی استاندارد هم در کمترین زمان ممکن نسبت به انجام اصلاحات مورد نظر اقدام نماید.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت گریزی هم به اصلاحات صورت گرفته اخیر در خصوص آبلیموها زد و گفت: «این پتانسیل ایجاد گردید تا علاوه بر تعیین صحت آبلیموهای طبیعی و غیر طبیعی، در تشخیص انواع طبیعی محصولات فوق که ممکن بود به دلیل آزمونهای اشتباه، غیر طبیعی و تقلبی خوانده شوند نیز بازنگری بعمل آمد.»
وی همچنین معیارهای ابلاغی به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها را شامل اصلاح روش شناسایی آبلیموی طبیعی و غیر طبیعی دانست که گاهی اوقات در سایه خطاهایی که اصطلاحا به آنها «مثبت کاذب» گفته میشود، قرار میگیرند.
از جمله موضوعات دیگری که رئیس سازمان غذا و دارو درحال بررسی و منتج به نتیجه بیان نمود؛ تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره است. در این صورت مردم میتوانند مخیر به گزینش آبلیموی طبیعی با قیمت بالا یا کنستانتره با هزینه کمتر باشند.
وی با تاکید بر اینکه همواره باید مراقب بود که اطلاعرسانی این قبیل اقدامات موجبات آشفتگی روانی مردم را فراهم نکند، خاطرنشان نمود: «واقعیت این است که آبلیمو بحرانی برای سلامتی مردم ایجاد نکرده و نمیکند. اگر هم در مواردی مثل زمانی که برخی افراد سودجو از رنگهای غیر مجاز سرطانزا در محصولات خود استفاده کنند، قابل اغماض نیست و با سرعت در مقابل آن واکنش خواهیم داشت اما حتی اگر آبلیموهایی که رد شدهاند مورد استفاده قرار بگیرند خطری جدی برای سلامتی ایجاد نمیکند و آنچه باعث نگرانی ما میشود کلاهبرداریهایی است که باید با آن مقابله نمود.»
وی با اشاره به اینکه تدوین استانداردهای ملی نیازمند صرف زمان طولانی است و عموما باید با حضور تمام ذینفعال از تولیدکنندگان، کارشناسان ارگانهای مختلف مثل سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی گرفته تا حتی برخی ارگانهای نظاری برگزار گردد، تصریح کرد: «سازمان غذا و دارو در انتظار تدوین استاندار توسط سازمان ملی استاندارد نماند و معیارهای فنی و ضوابطش را با نگاه به معیارها، پیشرفتها و یافتههای جدید دنیا بهویژه اروپا اصلاح نمود و جهت عملیاتی شدن آنها به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.»
دیناروند ابراز امیدواری نمود سازمان ملی استاندارد هم در کمترین زمان ممکن نسبت به انجام اصلاحات مورد نظر اقدام نماید.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت گریزی هم به اصلاحات صورت گرفته اخیر در خصوص آبلیموها زد و گفت: «این پتانسیل ایجاد گردید تا علاوه بر تعیین صحت آبلیموهای طبیعی و غیر طبیعی، در تشخیص انواع طبیعی محصولات فوق که ممکن بود به دلیل آزمونهای اشتباه، غیر طبیعی و تقلبی خوانده شوند نیز بازنگری بعمل آمد.»
وی همچنین معیارهای ابلاغی به معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها را شامل اصلاح روش شناسایی آبلیموی طبیعی و غیر طبیعی دانست که گاهی اوقات در سایه خطاهایی که اصطلاحا به آنها «مثبت کاذب» گفته میشود، قرار میگیرند.
از جمله موضوعات دیگری که رئیس سازمان غذا و دارو درحال بررسی و منتج به نتیجه بیان نمود؛ تعیین تکلیف مجوز آبلیموی طبیعی و کنستانتره است. در این صورت مردم میتوانند مخیر به گزینش آبلیموی طبیعی با قیمت بالا یا کنستانتره با هزینه کمتر باشند.
وی با تاکید بر اینکه همواره باید مراقب بود که اطلاعرسانی این قبیل اقدامات موجبات آشفتگی روانی مردم را فراهم نکند، خاطرنشان نمود: «واقعیت این است که آبلیمو بحرانی برای سلامتی مردم ایجاد نکرده و نمیکند. اگر هم در مواردی مثل زمانی که برخی افراد سودجو از رنگهای غیر مجاز سرطانزا در محصولات خود استفاده کنند، قابل اغماض نیست و با سرعت در مقابل آن واکنش خواهیم داشت اما حتی اگر آبلیموهایی که رد شدهاند مورد استفاده قرار بگیرند خطری جدی برای سلامتی ایجاد نمیکند و آنچه باعث نگرانی ما میشود کلاهبرداریهایی است که باید با آن مقابله نمود.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد