رژیم غذایی پرپروتئین بر برخی از دیابتی‌های نوع دو کمک می‌کند
26 آبان 1394 ساعت: 01:8



یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است از رژیم غذایی پرپروتئین سود ببرند، اما این تاثیر سودمند احتمالاً بستگی به این دارد که آیا دارای یک ژن خاص مربوط به متابولیسم ویتامین دی هستند یا نه.
این بررسی بر روی بزرگ‌سالان دارای اضافه‌وزن مبتلا دیابت نوع ۲ نشان داد که افرادی که از رژیم‌های غذای پرپروتئین، کم پروتئین، کم‌چربی یا پرچربی پیروی می‌کردند، به میزان مشابهی وزن کم می‌کنند.

اما هنگامی میزان انسولین- هورمون تنظیم‌کننده قند خون- در این افراد مطرح بود، تفاوت‌هایی بروز کرد. بدن در دیابت نوع ۲، حساسیتش به انسولین را از دست می‌دهد و درنتیجه میزان قند خون و تولید انسولین افزایش می‌یابد.

در این بررسی، برخی از افرادی که از رژیم پرپروتئین پیروی می‌کردند، میزان بیشتر کاهش در انسولین و بهبود حساسیت به انسولین را نشان دادند؛ این افراد کسانی بودند که یک گونه ژنی خاص را داشتند که میزان ویتامین ‌دی را افزایش می‌دهد.

کیبین کی، استادیار در کالج پزشکی آلبرت اینشتین در نیویورک، سرپرست این پژوهش گفت هنوز روشن نیست که این‌که این یافته‌ها به چه معناست.

نکته اول اینکه این اطلاعات سودمندی عملی ندارد، چراکه افراد نمی‌دانند وضعیت ژنتیکی شخصی‌شان از لحاظ متابولیسم ویتامین دی چگونه است.

کی گفت: «در حال حاضر، ما فقط در «مرحله مفهومی» این پژوهش هستیم.»

نتایج این بررسی در ‍ژورنال Diabetologia منتشر شده است.

ویتامین دی بیش از همه به علت اثرات آن در استخوان‌سازی است، اما وظایف گسترده دیگری هم در بدن دارد، ازجمله کمک به رشد سلولی، کارکرد ایمنی و التهاب.

به گفته کی، بررسی‌ها میزان پایین ویتامین دی را با افزایش خطر بیماری مزمن گوناگونی مربوط کرده‌اند، ازجمله دیابت نوع دو.

البته این بررسی دارای محدودیت‌هایی هم هست. یک محدودیت این است که پژوهشگران میزان ویتامین دی خون را اندازه نگرفته بودند و دیگری این‌که این بررسی شاهدی درباره تاثیر نهایی رژیم غذایی پرپروتئین بر سلامت درازمدت افراد در اختیار نمی‌گذارد.
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو