سیاری هشدار داد:
معاون بهداشت وزارت بهداشت از افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در کشور بر اثر مصرف لبنیات فلهای و تماس با دامهای آلوده خبر داد.
افزایش ابتلا به تب مالت در کشور بر اثر مصرف لبنیات فلهای
25 بهمن 1394 ساعت: 12:11
25 بهمن 1394 ساعت: 12:11
معاون بهداشت وزارت بهداشت از افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در کشور بر اثر مصرف لبنیات فلهای و تماس با دامهای آلوده خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، علیاکبر سیاری درحاشیه اجلاس معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: «بیماری تب مالت طی سالهای اخیر بهخصوص در مناطق غربی و شمالغربی کشور که دامداری بیشتر است افزایش یافته است.»
سیاری افزود: «مسئولیت کنترل و پیشگیری از این بیماری در دامها، واکسیناسیون دامها و پیشگیری از عرضه لبنیات فله آلوده به عهده سازمان دامپزشکی است و مسئولت عرضه لبنیات سالم پاستوریزه نیز به عهده سازمان غذا و دارو است.»
سیاری گفت: «دامداران و کسانی که با دام سروکار دارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به تب مالت هستند و این بیماری در روستاها بیش از شهرها شیوع دارد.»
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در حاشیه این همایش گفت: «سال گذشته حدود 20هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا شدند و این آمار امسال اندکی بیش از سال گذشته است. البته تب مالت بیماری خیلی مرگآوری نیست و میزان مرگ ناشی از این بیماری سالانه حدود 100نفر است.»
گویا افزود: «مهمترین اقدام برای کنترل و کاهش تب مالت در کشور این است که میزان پوشش واکسیناسیون دامها و کیفیت واکسن آن در کشور با همکاری سازمان دامپزشکی افزایش یابد.» گویا اضافه کرد: «واکسن تب مالت تولید داخل است و در موسسه رازی تولید میشود و سازمان مدیریت و برنامهریزی قول داده است با حمایت مالی از این موسسه زمینه تولید بیشتر و با کیفیتتر واکسن تب مالت را فراهم کند تا جایی که امکان صادرات این واکسن نیز فراهم شود.»
وی اضافه کرد: «اقدام مهم دیگر برای کاهش این بیماری نظارت جدیتر بر مراکز عرضه و نگهداری دام بهخصوص آغلهای نگهداری دام است زیرا تحقیقات نشان میدهد حتی تنفس در آغل آلوده میتواند باعث انتقال تب مالت شود.»
گویا تاکید کرد: «توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و درصورت استفاده از لبنیات سنتی و فله این اقلام را از مراکز مورد تایید دانشگاههای علوم پزشکی تهیه کنند.»
سیاری افزود: «مسئولیت کنترل و پیشگیری از این بیماری در دامها، واکسیناسیون دامها و پیشگیری از عرضه لبنیات فله آلوده به عهده سازمان دامپزشکی است و مسئولت عرضه لبنیات سالم پاستوریزه نیز به عهده سازمان غذا و دارو است.»
سیاری گفت: «دامداران و کسانی که با دام سروکار دارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به تب مالت هستند و این بیماری در روستاها بیش از شهرها شیوع دارد.»
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در حاشیه این همایش گفت: «سال گذشته حدود 20هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا شدند و این آمار امسال اندکی بیش از سال گذشته است. البته تب مالت بیماری خیلی مرگآوری نیست و میزان مرگ ناشی از این بیماری سالانه حدود 100نفر است.»
گویا افزود: «مهمترین اقدام برای کنترل و کاهش تب مالت در کشور این است که میزان پوشش واکسیناسیون دامها و کیفیت واکسن آن در کشور با همکاری سازمان دامپزشکی افزایش یابد.» گویا اضافه کرد: «واکسن تب مالت تولید داخل است و در موسسه رازی تولید میشود و سازمان مدیریت و برنامهریزی قول داده است با حمایت مالی از این موسسه زمینه تولید بیشتر و با کیفیتتر واکسن تب مالت را فراهم کند تا جایی که امکان صادرات این واکسن نیز فراهم شود.»
وی اضافه کرد: «اقدام مهم دیگر برای کاهش این بیماری نظارت جدیتر بر مراکز عرضه و نگهداری دام بهخصوص آغلهای نگهداری دام است زیرا تحقیقات نشان میدهد حتی تنفس در آغل آلوده میتواند باعث انتقال تب مالت شود.»
گویا تاکید کرد: «توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و درصورت استفاده از لبنیات سنتی و فله این اقلام را از مراکز مورد تایید دانشگاههای علوم پزشکی تهیه کنند.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد