افزایش ابتلا به تب مالت در کشور بر اثر مصرف لبنیات فلهای
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، علیاکبر سیاری درحاشیه اجلاس معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: «بیماری تب مالت طی سالهای اخیر بهخصوص در مناطق غربی و شمالغربی کشور که دامداری بیشتر است افزایش یافته است.»
سیاری افزود: «مسئولیت کنترل و پیشگیری از این بیماری در دامها، واکسیناسیون دامها و پیشگیری از عرضه لبنیات فله آلوده به عهده سازمان دامپزشکی است و مسئولت عرضه لبنیات سالم پاستوریزه نیز به عهده سازمان غذا و دارو است.»
سیاری گفت: «دامداران و کسانی که با دام سروکار دارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به تب مالت هستند و این بیماری در روستاها بیش از شهرها شیوع دارد.»
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در حاشیه این همایش گفت: «سال گذشته حدود 20هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا شدند و این آمار امسال اندکی بیش از سال گذشته است. البته تب مالت بیماری خیلی مرگآوری نیست و میزان مرگ ناشی از این بیماری سالانه حدود 100نفر است.»
گویا افزود: «مهمترین اقدام برای کنترل و کاهش تب مالت در کشور این است که میزان پوشش واکسیناسیون دامها و کیفیت واکسن آن در کشور با همکاری سازمان دامپزشکی افزایش یابد.» گویا اضافه کرد: «واکسن تب مالت تولید داخل است و در موسسه رازی تولید میشود و سازمان مدیریت و برنامهریزی قول داده است با حمایت مالی از این موسسه زمینه تولید بیشتر و با کیفیتتر واکسن تب مالت را فراهم کند تا جایی که امکان صادرات این واکسن نیز فراهم شود.»
وی اضافه کرد: «اقدام مهم دیگر برای کاهش این بیماری نظارت جدیتر بر مراکز عرضه و نگهداری دام بهخصوص آغلهای نگهداری دام است زیرا تحقیقات نشان میدهد حتی تنفس در آغل آلوده میتواند باعث انتقال تب مالت شود.»
گویا تاکید کرد: «توصیه وزارت بهداشت به مردم این است که از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و درصورت استفاده از لبنیات سنتی و فله این اقلام را از مراکز مورد تایید دانشگاههای علوم پزشکی تهیه کنند.»