مصرف زیاد سیبزمینی با دیابت بارداری ارتباط دارد
15 January 2016 ساعت: 03:1
15 January 2016 ساعت: 03:1
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که پیش از بارداری از مقادیر زیادی سیبزمینی مصرف کردهاند، بیشتر در معرض دیابت بارداری قرار دارند.
خطر دیابت بارداری در زنانی که پیش از بارداری بهطور متوسط بین دو و چهار فنجان سیبزمینی در هفته مصرف کردهاند، 27 درصد افزایش یافته بود. حتی بعد از در نظر گرفتن عواملی همچون چاقی و سایر عوامل خطرساز برای دیابت بارداری، مصرف پنج فنجان سیبزمینی یا بیشتر خطر دیابت بارداری تا به 50 درصد افزایش میداد.
کولین ژانگ یکی از نویسندگان این تحقیق و محقق ارشد موسسه ملی بهداشت کودکان و رشد انسانی امریکا در این مورد میگوید: «هرچه زنان بیشتر از سیبزمینی استفاده کنند، احتمال ابتلا به دیابت بارداری در آنان بیشتر است. سیبزمینیها در دسته سبزیها قرار میگیرند اما باید توجه داشت که همه سبزیها سالم نیستند.»
البته باید توجه داشت که این مطالعه تنها رابطه میان استفاده از سیبزمینی و خطر ابتلا به دیابت بارداری را نشان میدهد و لزوماً رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند.
سیبزمینی، بعد از برنج و گندم، سومین منبع خوراکی در جهان به شمار میرود و بر اساس اطلاعات پیشزمینهای در این بررسی، حدود 35 درصد از زنان ایالاتمتحده در سالهای باروری خود بهطور روزانه از سیبزمینی استفاده میکنند.
یافتههای این مطالعه روز 12 ژانویه در ژورنال BMJ منتشر شده است.
به گفته ژانگ، سیبزمینی غنی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر هستند. متاسفانه سیبزمینی حاوی مقدار زیادی کربوهیدراتهای ساده هم هستند که به سادگی شکسته میشوند و به شکل قند جذب خون میشود.
خوردن یک فنجان سیبزمینی میتواند میزان قند خون را به شدت بالا ببرد، در همان حدی که برای مثال یک قوطی نوشابه گازدار کولا یا چند ژلی بین قند خون را بالا میبرد. به گفته ژانگ، بالا رفتن میزان قند خون میتواند باعث تشدید مقاومت به انسولین شود و در ایجاد دیابت ۲ دخیل باشد.
کولین ژانگ یکی از نویسندگان این تحقیق و محقق ارشد موسسه ملی بهداشت کودکان و رشد انسانی امریکا در این مورد میگوید: «هرچه زنان بیشتر از سیبزمینی استفاده کنند، احتمال ابتلا به دیابت بارداری در آنان بیشتر است. سیبزمینیها در دسته سبزیها قرار میگیرند اما باید توجه داشت که همه سبزیها سالم نیستند.»
البته باید توجه داشت که این مطالعه تنها رابطه میان استفاده از سیبزمینی و خطر ابتلا به دیابت بارداری را نشان میدهد و لزوماً رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند.
سیبزمینی، بعد از برنج و گندم، سومین منبع خوراکی در جهان به شمار میرود و بر اساس اطلاعات پیشزمینهای در این بررسی، حدود 35 درصد از زنان ایالاتمتحده در سالهای باروری خود بهطور روزانه از سیبزمینی استفاده میکنند.
یافتههای این مطالعه روز 12 ژانویه در ژورنال BMJ منتشر شده است.
به گفته ژانگ، سیبزمینی غنی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر هستند. متاسفانه سیبزمینی حاوی مقدار زیادی کربوهیدراتهای ساده هم هستند که به سادگی شکسته میشوند و به شکل قند جذب خون میشود.
خوردن یک فنجان سیبزمینی میتواند میزان قند خون را به شدت بالا ببرد، در همان حدی که برای مثال یک قوطی نوشابه گازدار کولا یا چند ژلی بین قند خون را بالا میبرد. به گفته ژانگ، بالا رفتن میزان قند خون میتواند باعث تشدید مقاومت به انسولین شود و در ایجاد دیابت ۲ دخیل باشد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد