امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین انستیتو تحقیقات تغذیهای با وزارت آموزشوپرورش
تفاهمنامه مشترک طرح آموزش تغذیه سالم برای ۱۴ میلیون دانشآموز، یکمیلیون معلم و خانوادهها بین انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و وزارت آموزشوپرورش به امضا رسید.![](/uploads/posts/2020-10/1603432538_4.jpg)
طرح «آموزش تغذیه سالم» کلید خورد
2 آبان 1399 ساعت: 09:8
2 آبان 1399 ساعت: 09:8
تفاهمنامه مشترک طرح آموزش تغذیه سالم برای ۱۴ میلیون دانشآموز، یکمیلیون معلم و خانوادهها بین انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و وزارت آموزشوپرورش به امضا رسید.
![](/uploads/posts/2020-10/1603432538_4.jpg)
به گزارش خبرنگار سپید، جلالالدین میرزایرزاز، سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در مراسم امضای این تفاهمنامه، اظهار داشت: «خوشبختانه بعد از سه سال مکاتبه با وزارت آموزشوپرورش موفق به امضای این سند همکاری شدیم.» وی افزود: «با این تفاهمنامه میتوانیم جمعیت ۱۴ میلیونی دانشآموزان و یکمیلیون معلمان و نیز خانوادههای آنها را که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، تحت پوشش برنامههای آموزش تغذیه سالم قرار دهیم.»
میرزایرزاز گفت: «دستگاههایی مانند وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و نیز سازمانهایی که مسئولیت تامین و تایید کیفیت مایحتاج اولیه را بر عهده دارند باید مهمترین هدف خود را ترویج تغذیه سالم قرار دهند زیرا وقتی آمار بیماریهای غیر واگیر بالای ۶۵ درصد است به این مفهوم است که وضعیت سلامت عمومی جامعه خوب نیست.» سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: «در مطالعات صورت گرفته مشخص شد که ۵۵ تا ۶۰ درصد علت مرگومیر در بیماریهای غیر واگیر در نتیجه مسائل تغذیهای بوده است؛ پس اگر در این بخش ورود کنیم و سواد تغذیهای مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماریها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰ درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.»
میرزایرزاز تصریح کرد: «در دو ماه گذشته مقدمات اجرای این طرح را فراهم کردهایم و با توجه به کمبود اعتبارات و تامین بودجهای ادارات، این منابع را از محل اعتبارات بخش خصوصی تامین و در دستور کار قرار دادهایم.» وی جامعه هدف این کمپین را مردم و دستاندرکاران سلامت اعلام کرد و گفت: «در این کمپین پزشکان عمومی که تنها دو واحد تغذیه را گذراندهاند مجدداً تحت آموزش قرار خواهند گرفت تا در ارتقاء سلامت مردم در بعد تغذیه قدم بردارند.»سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: «کمپین ۳۶۰ درجه شامل آموزش به همه مسئولان مرتبط و فعالان تغذیه است. ضمن اینکه بسته آموزشی آن آماده شده و کاملاً قابل اجرا است. در این رابطه هم کمیته هماندیشی در انستیتو تغذیه متشکل از صاحبنظران غذا و تغذیه، روسای اسبق انستیتو و مدیران کل نظارت بر غذا و دارو تشکیل شده است.»
حمیدی اجرای این طرح را در راستای مداخله تغذیهای ۱۴ میلیون دانشآموز دانست و گفت: «این طرح همه دانشآموزان ازجمله افراد لاغر، چاق و متناسب را تحت بررسی قرار میدهد.» وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در راستای انجام طرحهای ملی آموزشوپرورش، بیان داشت: «در کمپین تغذیه سالم (۳۶۰ درجه) میتوان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم را اجرایی کرد.» معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش در ادامه اظهار داشت: «در حال حاضر ۵۸/۷۳ درصد از جامعه افراد کمتحرک، ۴۶/۲۵ درصد دارای کلسترول بالا، ۲۶/۴۰ درصد فشارخون بالا و ۵۹/۳۱ درصد دارای وزن بالا هستند.»
حمیدی در ادامه هدف از اجرای این طرح را کاهش سهدرصدی چاقی بین دانشآموزان اعلام کرد و گفت: «در این راستا تلاش کردهایم خانوادهها را در این طرح وارد کرده و ۱۶ الگوی مشارکتی برای آنها تعریف کردهایم. همچنین در شبکه شاد توانستهایم با همه متصدیان پایگاه تغذیه سالم بهصورت لایو (زنده) صحبت کنیم و ۱۰۰ هزار مدیر مدرسه را در این طرح مشارکت دهیم.»
میرزایرزاز گفت: «دستگاههایی مانند وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و نیز سازمانهایی که مسئولیت تامین و تایید کیفیت مایحتاج اولیه را بر عهده دارند باید مهمترین هدف خود را ترویج تغذیه سالم قرار دهند زیرا وقتی آمار بیماریهای غیر واگیر بالای ۶۵ درصد است به این مفهوم است که وضعیت سلامت عمومی جامعه خوب نیست.» سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: «در مطالعات صورت گرفته مشخص شد که ۵۵ تا ۶۰ درصد علت مرگومیر در بیماریهای غیر واگیر در نتیجه مسائل تغذیهای بوده است؛ پس اگر در این بخش ورود کنیم و سواد تغذیهای مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماریها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰ درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.»
آغاز کمپین ۳۶۰ درجه در آینده نزدیک
وی درباره اجرای کمپین تغذیه سالم (۳۶۰ درجه) نیز گفت: «در همین راستا کمپین ۳۶۰ درجه را سال گذشته تدوین کردیم که مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفت و بعد از کمپین بسیج فشارخون قرار بود اجرا شود که متاسفانه به دلیل بحران کرونا اجرایی نشد، اما بعد از اینکه همزیستی مسالمتآمیز با کرونا را یاد بگیریم این طرح اجرا خواهد شد.»میرزایرزاز تصریح کرد: «در دو ماه گذشته مقدمات اجرای این طرح را فراهم کردهایم و با توجه به کمبود اعتبارات و تامین بودجهای ادارات، این منابع را از محل اعتبارات بخش خصوصی تامین و در دستور کار قرار دادهایم.» وی جامعه هدف این کمپین را مردم و دستاندرکاران سلامت اعلام کرد و گفت: «در این کمپین پزشکان عمومی که تنها دو واحد تغذیه را گذراندهاند مجدداً تحت آموزش قرار خواهند گرفت تا در ارتقاء سلامت مردم در بعد تغذیه قدم بردارند.»سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: «کمپین ۳۶۰ درجه شامل آموزش به همه مسئولان مرتبط و فعالان تغذیه است. ضمن اینکه بسته آموزشی آن آماده شده و کاملاً قابل اجرا است. در این رابطه هم کمیته هماندیشی در انستیتو تغذیه متشکل از صاحبنظران غذا و تغذیه، روسای اسبق انستیتو و مدیران کل نظارت بر غذا و دارو تشکیل شده است.»
اجرای برنامه لقمه سالم در ۴۰ هزار پایگاه تغذیهای
مراسم مهرزاد حمیدی، معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش هم در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشو، گفت: «امضای تفاهمنامه با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور کمک شایانی به همکاری پایدار در راستای تغییر سبک زندگی دانشآموزان خواهد داشت.» وی با اشاره به طرح کنترل وزن و چاقی دانشآموزان در مدارس، افزود: «این طرح چند هدف مهم را مدنظر دارد که مهمترین آن برنامه لقمه سالم و تغذیه سالم دانشآموز است که ۴۰ هزار پایگاه تغذیه سالم در کشور را تحت پوشش قرار میدهد.»حمیدی اجرای این طرح را در راستای مداخله تغذیهای ۱۴ میلیون دانشآموز دانست و گفت: «این طرح همه دانشآموزان ازجمله افراد لاغر، چاق و متناسب را تحت بررسی قرار میدهد.» وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در راستای انجام طرحهای ملی آموزشوپرورش، بیان داشت: «در کمپین تغذیه سالم (۳۶۰ درجه) میتوان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم را اجرایی کرد.» معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش در ادامه اظهار داشت: «در حال حاضر ۵۸/۷۳ درصد از جامعه افراد کمتحرک، ۴۶/۲۵ درصد دارای کلسترول بالا، ۲۶/۴۰ درصد فشارخون بالا و ۵۹/۳۱ درصد دارای وزن بالا هستند.»
حمیدی در ادامه هدف از اجرای این طرح را کاهش سهدرصدی چاقی بین دانشآموزان اعلام کرد و گفت: «در این راستا تلاش کردهایم خانوادهها را در این طرح وارد کرده و ۱۶ الگوی مشارکتی برای آنها تعریف کردهایم. همچنین در شبکه شاد توانستهایم با همه متصدیان پایگاه تغذیه سالم بهصورت لایو (زنده) صحبت کنیم و ۱۰۰ هزار مدیر مدرسه را در این طرح مشارکت دهیم.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد