رستگار هشدار داد:
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه طرح توسعه تولید و مصرف نانهای صنعتی درحال پیگیری است، گفت: «استفاده از جوهرقند در نان تخلف محسوب شده و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.»![](http://www.abdanannews.com/ArticleImage/1665156.jpg)
استفاده از جوهرقند در نان تخلف است
22 آذر 1394 ساعت: 16:9
22 آذر 1394 ساعت: 16:9
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه طرح توسعه تولید و مصرف نانهای صنعتی درحال پیگیری است، گفت: «استفاده از جوهرقند در نان تخلف محسوب شده و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.»
![](http://www.abdanannews.com/ArticleImage/1665156.jpg)
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، حسین رستگار با اشاره به گزارشهای رسیده به این سازمان در روزهای اخیر درمورد استفاده معدودی از نانوایان از جوهرقند در پخت نان اظهار داشت: «کیفیت نان در ایران بهعلت مصرف زیاد آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا وجود هرگونه آلاینده در نان برای سلامت اهمیت خاصی دارد.»
رستگار تاکید کرد: «مصرف نان بهعنوان یک ماده مغذی و با انرژی بالا در ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بسیار زیاد است، بنابراین به هیچ وجه نباید مواد غیرمجاز در آن استفاده شود.»
رستگار با بیان اینکه اغلب نانواییها از جوهرقند مضر استفاده نمیکنند و گزارشها در این زمینه محدود است، افزود: «جوهرقند خاصیت سفیدکنندگی داشته و موجب میشود نان کش بیشتری یافته و خاصیت ارتجاعی داشته باشد. ولی اثرات نامطلوبی روی دستگاه گوارش و فعالیت آنتیآکسیدانها بهعنوان سیستم دفاعی بدن دارد. البته هرچند جوهرقند شکل ظاهری نان را بهتر میکند اما آسیب آن به سلامت بدن، سنگینتر است.»
وی تصریح کرد: «سنجش جوهرقند در نان سخت است زیرا این ماده هنگام حرارت از نان خارج میشود. لذا جوهرقند نهتنها موجب آلایندگی نان شده بلکه برای سلامت خود نانوایان نیز مضر است.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «نظارت بر کیفیت نان یک وظیفه چندگانه است که با همکاری آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت محیط وزارت بهداشت و اتحادیه نانوایان انجام میشود. ضمنا باید آموزشهای لازم به نانوایان درمورد خطرات جوهرقند برای محصول و نیز سلامت آنها ارائه و نظارتها در این زمینه قویتر شود.»
رستگار تاکید کرد: «مصرف نان بهعنوان یک ماده مغذی و با انرژی بالا در ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بسیار زیاد است، بنابراین به هیچ وجه نباید مواد غیرمجاز در آن استفاده شود.»
رستگار با بیان اینکه اغلب نانواییها از جوهرقند مضر استفاده نمیکنند و گزارشها در این زمینه محدود است، افزود: «جوهرقند خاصیت سفیدکنندگی داشته و موجب میشود نان کش بیشتری یافته و خاصیت ارتجاعی داشته باشد. ولی اثرات نامطلوبی روی دستگاه گوارش و فعالیت آنتیآکسیدانها بهعنوان سیستم دفاعی بدن دارد. البته هرچند جوهرقند شکل ظاهری نان را بهتر میکند اما آسیب آن به سلامت بدن، سنگینتر است.»
وی تصریح کرد: «سنجش جوهرقند در نان سخت است زیرا این ماده هنگام حرارت از نان خارج میشود. لذا جوهرقند نهتنها موجب آلایندگی نان شده بلکه برای سلامت خود نانوایان نیز مضر است.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «نظارت بر کیفیت نان یک وظیفه چندگانه است که با همکاری آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت محیط وزارت بهداشت و اتحادیه نانوایان انجام میشود. ضمنا باید آموزشهای لازم به نانوایان درمورد خطرات جوهرقند برای محصول و نیز سلامت آنها ارائه و نظارتها در این زمینه قویتر شود.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد