hacklink al duşakabin fiyatları fethiye escort bayan escort - vip elit escort dizi film izle erotik film izle duşakabin hack forum marsbahis betkom marsbahisgirtr اصلاح استاندارد نمک، شکر و روغن در مواد غذایی » سپید آنلاین
معاون وزیر بهداشت خبر داد:
اصلاح استاندارد نمک، شکر و روغن در مواد غذایی
1 دی 1395 ساعت: 15:10



معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: «استاندارد میزان نمک، شکر و روغن در مواد غذایی مصرفی مردم اصلاح شد و کاهش یافت.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، علی‌اکبر سیاری در همایش غذای سالم در انستیتو تغذیه و صنایع غذایی، گفت: «نمک، شکر و چربی، سه عامل مهم تغذیه ناسالم و بروز بیماری های غیر واگیر به خصوص بیماری های قلبی-عروقی و سرطان است و با توجه به میزان بالای مصرف این مواد مضر در ایران، حد مجاز آنها در اقلام غذایی کاهش یافته است.»
وی افزود: «با همکاری وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ایران همزمان با استانداردسازی صنعت غذای کشور، استانداردهای حد مجاز شکر،نمک و چربی نیز اصلاح شده است. به عنوان مثال حد مجاز شکر در نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یافته و همین طور حد مجاز نمک در نان نیز نصف شده است.»
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: «در گذشته حد مجاز شکر در 100گرم نوشابه یا آبمیوه‌ها بالای 12گرم بود، اما اکنون به حدود 5 / 7گرم کاهش یافته است و اغلب تولیدکنندگان این محصولات این استاندارد را پذیرفته اند و رعایت می‌کنند.» وی ادامه داد: «درمورد نمک نیز با توجه به اینکه نان، غذای اصلی ایرانیان است و در گذشته در هر 100گرم نان بیش از 2گرم نمک بود، این استاندارد به یک گرم کاهش یافت و حدود نیمی از نانوایی‌های کشور اکنون، استاندارد یاد شده را رعایت می‌کنند و بقیه نیز تذکر گرفته اند که به این استاندارد برسند.»
سیاری اضافه کرد: «درمورد روغن‌ها نیز مضرترین و خطرناک‌ترین چربی، اسید چرب ترانس است که اکنون حد مجاز برای محصولات داخلی آن، حداکثر پنج درصد و برای محصولات وارداتی، 2درصد است و براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تا پنج سال آینده این میزان در تمام روغن‌های موجود در بازار کشور باید به صفر برسد.»
معاون وزیر بهداشت گفت: «درحال حاضر میزان مصرف نمک در بین ایرانیان حدود 2.5برابر میانگین جهانی است و همین مساله باعث شده است که بیش از 10میلیون ایرانی به فشارخون بالا مبتلا باشند.» وی خاطرنشان کرد: «نمک، عامل مهم بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی، بیماری‌های کلیوی و استخوانی است و علاوه بر کاهش میزان آن در محصولات غذایی باید برای کاهش مصرف آن در بین مردم فرهنگ‌سازی بشود.»
سیاری ادامه داد: «در دهه 60 نمک‌های صنعتی یددار برای کاهش بیماری گواتر در کشور تولید شد و از آن زمان میزان ید هم در کارخانه‌ها، هم در بازار و هم با آزمایش ادرار کودکان و زنان باردار در بین مردم کنترل شده است.» معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: «رسیدن به تغذیه سالم در بین مردم شرایطی دارد، مردم باید درآمد کافی برای خرید مواد غذایی را داشته باشند، تولیدات مواد غذایی سالم در کشور وجود داشته باشد، این مواد در دسترس مردم باشد، فرهنگ و سواد تغذیه‌ای در بین مردم بالا برود و البته مردم باید بدن سالمی داشته باشند تا غذای سالم به زندگی سالم آنها کمک کند.»
سیاری با اعلام آمار وضعیت سیمای مرگ در کشور گفت: «16درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری‌های قلبی و عروقی است که در رتبه اول قرار دارد، از 380مرگ غیرطبیعی در کشور در سال90، حدود 93هزار مورد مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی، 43هزار مورد مربوط به سکته مغزی، 30هزار مورد سرطان بود و دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی هم در رتبه‌های بعدی بودند.»
وی خاطرنشان کرد: «برای کاهش مرگ و میرها، دو استراتژی در وزارت بهداشت تعریف شده است، یکی آموزش فرد به فرد مردم درباره تغذیه سالم و مثلا میزان مصرف چربی، قند، نمک، اضافه وزن، چاقی، الکل و ورزش که کار پرهزینه‌ای است و دوم استراتژی آموزش همگانی از سوی رسانه‌ها و آموزش و پرورش و نیز دانشگاه‌ها که بسیار موثرتر و کم هزینه‌تر است.»
سیاری اضافه کرد: «ایران براساس برنامه ملی کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به سازمان بهداشت جهانی تعهد داده است تا سال2025 حدود 25درصد کل مرگ‌های زودهنگام بین 30 تا 70سال را در کشور کاهش دهد و برای رسیدن به این هدف اصلاح تغذیه و کاهش مخاطرات سلامت ازجمله تصادفات در دستورکار دولت قرار گرفته است.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو