hacklink al fethiye escort bayan escort - vip elit escort dizi film izle film izle hack forum marsbahis casibom giriş casibom betwinner marsbahis güncel giriş 1win jojobetmatadorbetjojobetextrabetİstanbul Eskortjojobet giriş bahsegelcasibommarsbahiscasibomjojobetcasibomsahabetjojobet girişcasibomcasibomextrabetimajbetmarsbahisimajbetcasibomsekabetbetebetjojobetdinamobetmatbetdumanbetcasibommarsbahisholiganbetgrandpashabetdinamobetbahsegelhacklinksekabetmeritkingjojobetjojobetonwinjojobetbetkanyongrandpashabetsekabetmeritkingmatbetmatadorbetbetebetmeritkingbetturkeycasibomjojobetbetparkmavibetmarsbahiscasibommatbetmatbet girişjojobet girişholiganbetbetist giriştümbetpusulabetbetparkmatbet giriştümbetpusulabetbetkanyonnakitbahisdinamobetpiabellacasinobahsegeldinamobetkralbetjojobetcratosslotsekabetmarsbahis girişmarsbahiscasibombahiscomsahabetSahabetcasibom,casibom giriş sekabet girişmatbetcasibomcasibom girişbetpark آغاز طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از اواخر آذرماه در کشور » سپید آنلاین
هشدار سیاری نسبت به مصرف بالای قند، نمک و چربی در بین ایرانیان:
آغاز طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از اواخر آذرماه در کشور
22 آذر 1395 ساعت: 16:9



معاون بهداشت وزیر بهداشت نسبت به مصرف بالای قند، نمک و چربی در بین ایرانیان هشدار داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، علی‌اکبر سیاری در نشست خبری طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی که از 29 آذرماه آغاز و تا 15 دی ماه ادامه دارد، اظهار کرد: «یکی از مواردی که وزارت بهداشت به دنبال اجرایی شدن آن است کاهش مرگ نابهنگام مردم، کنترل بیماری‌ها و همچنین جلوگیری از عوامل خطری است که سلامت مردم را مورد تهدید قرار داده و در نهایت منجر به مرگ می‌شود. این اتفاق تنها با مشارکت مردم امکان‌پذیر است و ما برای آن سه استراتژی توانمندسازی و مشارکت مردم، همکاری‌های بین‌بخشی و بازنگری و اصلاح سیستم ارائه خدمت در نظام سلامت را تعریف کرده‌ایم.»
وی افزود: «عوامل خطری همچون تغذیه نادرست، کم‌تحرکی، دخانیات، مصرف الکل و اضطراب سلامت مردم را تهدید می‌کند و بیشترین علت مرگ در کشور نیز ناشی از آنهاست. ضمنا سکته‌های قلبی و مغزی، دیابت، آسم، بیماری‌های تنفسی و سرطان‌ها ازجمله مواردی است که این عوامل خطر باعث بروز آنها می‌شود. البته ریشه تغذیه ناسالم در استفاده بیش از حد از قند و نمک، روغن ناسالم و همچنین مصرف کم میوه و سبزیجات است و سموم و مواد شیمیایی، فلزات سنگین و ... نیز باید در این زمینه کنترل شود.»
به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت میزان مصرف نمک در افراد زیر50سال باید حدود 5گرم و در افراد بالای50سال باید 3گرم باشد این درحالی است که میزان نمک مصرفی کشور حدود 12گرم است که بیشتر آن نیز از طریق نان دریافت می‌شود. سیاری ادامه داد: «در 100گرم نان 2.3گرم نمک وجود دارد. مصرف زیاد این ماده باعث افزایش فشارخون می‌شود. این بیماری امروزه باعث مرگ 25میلیون نفر در جهان و 83هزار نفر در کشور می‌شود و باید توجه کرد که10میلیون نفر در ایران از ابتلا به فشارخون رنج می‌برند. ابتلا به این بیماری باعث پوکی استخوان و برخی سرطان‌ها می‌شود.»
وی با تاکید بر اینکه نان، پنیر، تنقلات، فست فود و آجیل شور میزان بالایی نمک دارند، ادامه داد: «ما متعهد شده‌ایم که تا سال2030، 25درصد از آمار مرگ نابهنگام مردم و همچنین میزان مصرف نمک را کاهش دهیم.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص سرانه مصرف روغن در کشور نیز گفت: «درحال حاضر این رقم 46گرم است که توصیه می‌شود به 35گرم برسد. ما درصدد هستیم اسید چرب ترانس را که برای سلامت قلب مردم مضر است کاهش دهیم. این اسید باید با مشارکت بخش صنعت و سیاستگذاری سازمان غذا و دارو به صفر برسد. در عین حال باید توجه کرد که اسیدچرب ترانس فقط در روغن‌های جامد و نیمه جامد گیاهی وجود دارد. همچنین باید از روغنی استفاده شود که اسیدچرب اشباع آن کم است. اضافه وزن، سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی بخشی از خطراتی است که استفاده از روغنی که دارای اسید چرب اشباع بالاست، درپی دارد.»
وی میزان مصرف سرانه قند در کشور را روزانه 66گرم اعلام کرد و افزود: «اگر کسی طی یک سال روزانه 300میلی لیتر نوشابه مصرف کند 7کیلو اضافه وزن پیدا می‌کند. در کشور ما طی 10سال اخیر میزان اضافه وزن دو برابر شده است. همچنین 50درصد افراد بین 15 تا 64 ساله دچار اضافه وزن هستند که ریشه آن در تغذیه ناسالم و کم تحرکی است.»
سیاری توصیه کرد: «روزانه حداکثر می‌توان از 25گرم قند که شامل مصرف شکر، قند، میوه جات، مرباجات و شیرینی‌جات است استفاده کرد.» وی با بیان اینکه ذائقه‌سازی از دوران کودکی و مدرسه آغاز می‌شود، بیان کرد: «اگر مدارس و مهدهای کودک همراهی کنند می‌توان میزان مصرف نمک، شکر، قند و روغن را اصلاح کرد.»
به گفته سیاری، درحال حاضر میزان مصرف سبزی و میوه به میزان 88درصد در میان مردم کم است. در عین حال مصرف این مواد می‌تواند از ابتلا به سرطان کلسترول بالا و افزایش وزن جلوگیری کند.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو