هشدار سازمان غذا و دارو درباره زعفرانهای تقلبی
16 آذر 1395 ساعت: 17:9
16 آذر 1395 ساعت: 17:9
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف ازجمله از سوی دستفروشها یا در متروها با قیمتهای بسیار پایین به فروش میرسند، تقلبی هستند.»
![](/uploads/posts/2016-12/1481032218_82335135-71225647.jpg)
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، مینو حاجیان کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «متاسفانه برخی از مردم اقدام به خرید زعفران از دستفروشها میکنند درحالی که این پودرهای مشابه زعفران، فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسبگذاری بوده و به هیچ وجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.»
وی با بیان اینکه این پودرها کاملا تقلبی بوده و از رنگهای شیمیایی تشکیل شدهاند، افزود: «مصرفکنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند.»
حاجیان خاطرنشان کرد: «زعفران در معرض تقلبهای زیادی قرار می گیرد. این محصول از پرچم گلهای گیاه زعفران تهیه میشود و برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده میکنند و آن را با زعفران مخلوط میکنند.» وی ادامه داد: «عدهای دیگر از ریشههای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران در میآوردند.»
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: «چنانچه زعفران پودر شده باشد، اصالت آن تنها با دستگاههای آزمایشگاهی، قابل تشخیص است.» حاجیان یادآور شد: «زعفران بهویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شود چراکه با توجه به اسانس(مواد معطر)، زعفران قابل تبخیر شدن است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود.»
وی با بیان اینکه این پودرها کاملا تقلبی بوده و از رنگهای شیمیایی تشکیل شدهاند، افزود: «مصرفکنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند.»
حاجیان خاطرنشان کرد: «زعفران در معرض تقلبهای زیادی قرار می گیرد. این محصول از پرچم گلهای گیاه زعفران تهیه میشود و برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده میکنند و آن را با زعفران مخلوط میکنند.» وی ادامه داد: «عدهای دیگر از ریشههای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران در میآوردند.»
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: «چنانچه زعفران پودر شده باشد، اصالت آن تنها با دستگاههای آزمایشگاهی، قابل تشخیص است.» حاجیان یادآور شد: «زعفران بهویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شود چراکه با توجه به اسانس(مواد معطر)، زعفران قابل تبخیر شدن است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود.»
برچسب ها
هشدار سازمان غذا و دارو درباره زعفرانهای تقلبی مینو حاجیان کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد