رئیس سازمان غذا و دارو:
رئیس سازمان غذا و دارو در تشریح اقدامات انجام شده جهت درج چراغ راهنمای تغذیهای در فرآوردههای غذایی، گفت: «درحال حاضر بیش از ۶۰درصد فرآوردهها دارای چراغ راهنمایی تغذیه هستند. البته در برخی استانها درج چراغ راهنمای تغذیه به ۱۰۰درصد فرآوردهها رسیده و کمترین درصد درج آن در برخی استانها ۴۰درصد است.»
۶۰درصد فرآوردههای غذایی کشور به چراغ راهنمایی مصور شدند
10 July 2016 ساعت: 14:7
10 July 2016 ساعت: 14:7
رئیس سازمان غذا و دارو در تشریح اقدامات انجام شده جهت درج چراغ راهنمای تغذیهای در فرآوردههای غذایی، گفت: «درحال حاضر بیش از ۶۰درصد فرآوردهها دارای چراغ راهنمایی تغذیه هستند. البته در برخی استانها درج چراغ راهنمای تغذیه به ۱۰۰درصد فرآوردهها رسیده و کمترین درصد درج آن در برخی استانها ۴۰درصد است.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، رسول دیناروند در همایش بینالمللی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با بیان اینکه در زمینه کنترل بیماریهای غیرواگیر تمام پیشنهادهای سازمان بهداشت جهانی را که به عنوان داروهای اساسی اعلام کرده بود، در برنامههایمان قرار دادیم، افزود: «حتی فهرست دارویی رسمی ایران گاهی وسیعتر از فهرست دارویی سازمان جهانی بهداشت است.»
دیناروند با اشاره به هدفگذاری این سازمان تا سال ۲۰۲۵ گفت: «براساس این هدفگذاری برنامهریزی کردهایم تا مصرف نمک و سدیم را به میزان ۳۰درصد در کشور کاهش دهیم که تا سال ۲۰۱۸ باید کاهش ۱۵درصدی این موارد محقق شود. همچنین باید میزان دریافت دارو را ۵۰درصد کاهش دهیم که البته اکنون به این هدف رسیدهایم. در عین حال یکی از اهداف ما این است که شاهد کاهش۵۰درصدی دیابت تا سال ۲۰۲۵ باشیم.»
وی با بیان اینکه در زمینه مصرف نمک، شکر و چربی وضعیتمان بد است، گفت: «درحال حاضر میزان مصرف شکر ۳۰درصد افزایش یافته است. البته در حوزه فرآوردههای غذایی اقدامات ما از دو سال گذشته آغاز شد؛ به طوری که براساس این اقدامات شرکتهایی که فرآوردههای ناسالم تولید میکنند از تبلیغ محصول خود ممنوع هستند و شرکتهایی که فرآوردههای آنها از نظر سلامت مورد تایید ماست، مورد حمایت سازمان غذا و دارو بوده و حتی در مراسم رونمایی فرآوردههای آنها نیز شرکت میکنیم.»
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه از ۲۰ ماه گذشته ابلاغیه موضوع درج چراغ راهنمای تغذیه بر فرآوردههای غذایی صادر شد، گفت: «اکنون بیش از ۶۰درصد فرآوردهها دارای چراغ راهنمایی تغذیه هستند. البته در برخی استانها درج چراغ راهنمای تغذیه به ۱۰۰درصد فرآوردهها رسیده و کمترین درصد درج آن در برخی استانها ۴۰درصد است.»
دیناروند تقویت دسترسی به دارو با توجه به بحث قیمتگذاری و حمایت از داروهای تولید داخل را از دیگر اهداف سازمان غذا و دارو اعلام کرد و افزود: «در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ توانستیم در فرآوردههایی که منشاء اصلیشان نمک است، این ماده را به میزان ۱۰درصد در آنها کاهش دهیم که ضوابط فنی آنها اصلاح شده، اما در برخی ضوابط اصلاح ملی نیاز است که این کار درحال انجام است. همچنین ما توانستیم میزان نمک را در پنیر از چهار درصد به دو درصد برسانیم و همچنین میزان نمک را در نان از دو درصد به ۱.۸درصد برسانیم. در عین حال میزان شکر نیز در نوشابهها و آبمیوهها به میزان ۱۰درصد کاهش یافت.»
دیناروند با اشاره به هدفگذاری این سازمان تا سال ۲۰۲۵ گفت: «براساس این هدفگذاری برنامهریزی کردهایم تا مصرف نمک و سدیم را به میزان ۳۰درصد در کشور کاهش دهیم که تا سال ۲۰۱۸ باید کاهش ۱۵درصدی این موارد محقق شود. همچنین باید میزان دریافت دارو را ۵۰درصد کاهش دهیم که البته اکنون به این هدف رسیدهایم. در عین حال یکی از اهداف ما این است که شاهد کاهش۵۰درصدی دیابت تا سال ۲۰۲۵ باشیم.»
وی با بیان اینکه در زمینه مصرف نمک، شکر و چربی وضعیتمان بد است، گفت: «درحال حاضر میزان مصرف شکر ۳۰درصد افزایش یافته است. البته در حوزه فرآوردههای غذایی اقدامات ما از دو سال گذشته آغاز شد؛ به طوری که براساس این اقدامات شرکتهایی که فرآوردههای ناسالم تولید میکنند از تبلیغ محصول خود ممنوع هستند و شرکتهایی که فرآوردههای آنها از نظر سلامت مورد تایید ماست، مورد حمایت سازمان غذا و دارو بوده و حتی در مراسم رونمایی فرآوردههای آنها نیز شرکت میکنیم.»
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه از ۲۰ ماه گذشته ابلاغیه موضوع درج چراغ راهنمای تغذیه بر فرآوردههای غذایی صادر شد، گفت: «اکنون بیش از ۶۰درصد فرآوردهها دارای چراغ راهنمایی تغذیه هستند. البته در برخی استانها درج چراغ راهنمای تغذیه به ۱۰۰درصد فرآوردهها رسیده و کمترین درصد درج آن در برخی استانها ۴۰درصد است.»
دیناروند تقویت دسترسی به دارو با توجه به بحث قیمتگذاری و حمایت از داروهای تولید داخل را از دیگر اهداف سازمان غذا و دارو اعلام کرد و افزود: «در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ توانستیم در فرآوردههایی که منشاء اصلیشان نمک است، این ماده را به میزان ۱۰درصد در آنها کاهش دهیم که ضوابط فنی آنها اصلاح شده، اما در برخی ضوابط اصلاح ملی نیاز است که این کار درحال انجام است. همچنین ما توانستیم میزان نمک را در پنیر از چهار درصد به دو درصد برسانیم و همچنین میزان نمک را در نان از دو درصد به ۱.۸درصد برسانیم. در عین حال میزان شکر نیز در نوشابهها و آبمیوهها به میزان ۱۰درصد کاهش یافت.»
برچسب ها
۶۰درصد فرآوردههای غذایی کشور به چراغ راهنمایی مصور شدند, رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو, همایش بینالمللی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد