رئیس سازمان غذا و دارو هشدار داد:
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر لزوم کاهش نمک در فرآوردههایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، در عین حال نسبت به بازگشت بیماری گواتر درصورت بیتوجهی نسبت به مصرف نمک یددار، مصرف نمک بدون ید و غیرتصفیه شده هشدار داد.
خطر بازگشت "گواتر"
13 December 2015 ساعت: 12:12
13 December 2015 ساعت: 12:12
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر لزوم کاهش نمک در فرآوردههایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، در عین حال نسبت به بازگشت بیماری گواتر درصورت بیتوجهی نسبت به مصرف نمک یددار، مصرف نمک بدون ید و غیرتصفیه شده هشدار داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، رسول دیناروند درباره کاهش استفاده از نمک در شوریجاتی مانند خیارشور و کالاهایی شبیه آن، گفت: «اولا چنین محصولاتی جزء کالاهای مضر سلامت محسوب میشوند. بنابراین توصیه به مردم این است که کالای مضر سلامت را کم مصرف کنند.»
دیناروند با بیان اینکه بهطور کلی ما علاقهمندیم میزان نمک را در همه فرآوردههای غذایی کاهش دهیم، افزود: «مثلا در نان و همه فرآوردههای آن میتوانیم نمک را به صفر برسانیم بدون اینکه آسیبی به کیفیت نان وارد شود؛ اما در برخی محصولات مانند تمام شوریجات، ممکن است نتوان نمک را کاهش داد؛ چراکه این محصولات باید میزانی از نمک را داشته باشند تا دچار فساد نشوند. بنابراین در محصولات و فرآوردههایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، حتما باید این اقدام را انجام دهیم.»
وی نسبت به تبعات مصرف نمک غیرتصفیه شده، هشدار داد و اظهار کرد: «نمک غیرتصفیه، نمکی است که فلزات سنگین داشته و امکان وجود آرسنیک نیز در آن وجود دارد. بنابراین مصرف طولانی آن خطرناک است.»
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «مردم حتما باید متوجه باشند که میزان مواد مضر در نمک تصفیه شده به حداقل رسیده و به آن ید اضافه میشود. باید گفت که خوشبختانه ما توانستیم بیماری "گواتر" را در یک برنامه 20ساله در کشور کنترل کنیم این درحالی است که اگر مردم از نمک یددار استفاده نکنند، این بیماری دوباره بازمیگردد. البته این به معنی استفاده بیشاز حد از نمک نیست؛ چراکه اکنون نیز میانگین مصرف نمک در ایرانیها بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی است و باید درزمینه کاهش مصرف نمک در کشور کار شود. اما همان میزان مصرف روزانه نمک باید از نوع تصفیه شده و یددار باشد، درغیر اینصورت امکان بروز کمبود ید و بازگشت بیماری گواتر که بهدنبال برنامههای اجرا شده در کشور تا حد زیادی کنترل شده است، وجود دارد.»
دیناروند با بیان اینکه بهطور کلی ما علاقهمندیم میزان نمک را در همه فرآوردههای غذایی کاهش دهیم، افزود: «مثلا در نان و همه فرآوردههای آن میتوانیم نمک را به صفر برسانیم بدون اینکه آسیبی به کیفیت نان وارد شود؛ اما در برخی محصولات مانند تمام شوریجات، ممکن است نتوان نمک را کاهش داد؛ چراکه این محصولات باید میزانی از نمک را داشته باشند تا دچار فساد نشوند. بنابراین در محصولات و فرآوردههایی که امکان کاهش نمک در آنها وجود دارد، حتما باید این اقدام را انجام دهیم.»
وی نسبت به تبعات مصرف نمک غیرتصفیه شده، هشدار داد و اظهار کرد: «نمک غیرتصفیه، نمکی است که فلزات سنگین داشته و امکان وجود آرسنیک نیز در آن وجود دارد. بنابراین مصرف طولانی آن خطرناک است.»
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «مردم حتما باید متوجه باشند که میزان مواد مضر در نمک تصفیه شده به حداقل رسیده و به آن ید اضافه میشود. باید گفت که خوشبختانه ما توانستیم بیماری "گواتر" را در یک برنامه 20ساله در کشور کنترل کنیم این درحالی است که اگر مردم از نمک یددار استفاده نکنند، این بیماری دوباره بازمیگردد. البته این به معنی استفاده بیشاز حد از نمک نیست؛ چراکه اکنون نیز میانگین مصرف نمک در ایرانیها بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی است و باید درزمینه کاهش مصرف نمک در کشور کار شود. اما همان میزان مصرف روزانه نمک باید از نوع تصفیه شده و یددار باشد، درغیر اینصورت امکان بروز کمبود ید و بازگشت بیماری گواتر که بهدنبال برنامههای اجرا شده در کشور تا حد زیادی کنترل شده است، وجود دارد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد