هشدار سازمان غذا و دارو:
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نوشابههای گازدار را بهعنوان سمی مهلک برای بیماران دیابتی معرفی کرد و به این بیماران نسبت به مصرف نوشابههای یاد شده هشدار داد.
نوشابههای گازدار سمی مهلک برای بیماران دیابتی
13 June 2016 ساعت: 15:6
13 June 2016 ساعت: 15:6
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نوشابههای گازدار را بهعنوان سمی مهلک برای بیماران دیابتی معرفی کرد و به این بیماران نسبت به مصرف نوشابههای یاد شده هشدار داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت گفت: «تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر است و هیچ ماده مفیدی در آن یافت نمیشود؛ حتی همان میزان بالای شکر که تنها ارزش تغذیهای نوشابهها بهشمار میرود، میزان انسولین (نوعی هورمون کاهش دهنده قند خون) را افزایش میدهد تا آن حد که افراط در مصرف این نوشابهها حتی افزایش سلولهای سرطان لوزالمعده را محتمل میکند.»
جنت افزود: «دستهبندی نوشابهها براساس انواع طعمدهندههایی مانند کولا یا پرتغالی صورت میگیرد که قبلا مجوزهای لازم جهت استفاده در تولید را از سازمان غذا و دارو اخذ کردهاند؛ این طعمدهندهها با استفاده از قندهای طبیعی یا مصنوعی شیرین میشوند.»
جنت افزود: «از آنجا که نوشابهها در گروه کالاهای آسیبرسان به سلامت قرار گرفتهاند، توصیه عمومی ما مصرف نکردن یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا هشدار تغذیهای است و به معنای ممنوعیت مصرف نیست.» وی تاکید کرد: «نوشابهها هیچ کمکی به هضم غذا نمیکنند، اما متاسفانه برخی راه حل درمان ترشح اندک یا زیاد اسید معده خود را در مصرف نوشابهها، جستجو میکنند؛ غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی به آنها ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل خود را برطرف کند.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی درباره مصرف نوشابه پس از غذاهای چرب گفت: «پس از مصرف نوشابه بعد از غذاهای چرب، چون غذاهای چرب دیرهضم هستند بهدلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی در هضم غذا، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.» جنت خاطرنشان کرد: «نوشابههای گازدار علاوهبر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال میکنند. بنابراین درصورت مصرف مداوم، کلسیم ،کم میشود و در نهایت به پوکی استخوان منجر خواهد شد.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «نوشابههای گازدار همچنین بهدلیل وجود ترکیبات دیاکسیدکربن و تبدیل آن به اسیدکربنیک، مینای دندان را بهصورت تدریجی حل میکنند که خود این موضوع، رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگیهای ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.»
جنت تاکید کرد: «واحدهای تولید نوشابههای گازدار تحت نظارت دائم مسئولان فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هستند و این محصولات در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار میگیرند که درصورت مشاهده هرگونه عدم انطباق با ضوابط با آنها برخورد قانونی لازم به عمل میآید.»
جنت افزود: «دستهبندی نوشابهها براساس انواع طعمدهندههایی مانند کولا یا پرتغالی صورت میگیرد که قبلا مجوزهای لازم جهت استفاده در تولید را از سازمان غذا و دارو اخذ کردهاند؛ این طعمدهندهها با استفاده از قندهای طبیعی یا مصنوعی شیرین میشوند.»
جنت افزود: «از آنجا که نوشابهها در گروه کالاهای آسیبرسان به سلامت قرار گرفتهاند، توصیه عمومی ما مصرف نکردن یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا هشدار تغذیهای است و به معنای ممنوعیت مصرف نیست.» وی تاکید کرد: «نوشابهها هیچ کمکی به هضم غذا نمیکنند، اما متاسفانه برخی راه حل درمان ترشح اندک یا زیاد اسید معده خود را در مصرف نوشابهها، جستجو میکنند؛ غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی به آنها ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل خود را برطرف کند.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی درباره مصرف نوشابه پس از غذاهای چرب گفت: «پس از مصرف نوشابه بعد از غذاهای چرب، چون غذاهای چرب دیرهضم هستند بهدلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی در هضم غذا، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.» جنت خاطرنشان کرد: «نوشابههای گازدار علاوهبر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال میکنند. بنابراین درصورت مصرف مداوم، کلسیم ،کم میشود و در نهایت به پوکی استخوان منجر خواهد شد.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «نوشابههای گازدار همچنین بهدلیل وجود ترکیبات دیاکسیدکربن و تبدیل آن به اسیدکربنیک، مینای دندان را بهصورت تدریجی حل میکنند که خود این موضوع، رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگیهای ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.»
جنت تاکید کرد: «واحدهای تولید نوشابههای گازدار تحت نظارت دائم مسئولان فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هستند و این محصولات در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار میگیرند که درصورت مشاهده هرگونه عدم انطباق با ضوابط با آنها برخورد قانونی لازم به عمل میآید.»
برچسب ها
نوشابههای گازدار سمی مهلک برای بیماران دیابتی, بهروز جنت, مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد