مدیرکل نظارت بر فراورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، هشدار داد؛
نوشابه‌های گازدار، سمی مهلک برای بیماران دیابتی
13 June 2016 ساعت: 11:6



اگر از ارزش تغذیه‌ای منحصر به قند نوشابه‌های گازدار که آن هم با اتکا به آمار بالای بیماران مبتلا به دیابت اصلا نکته حائز اهمیتی به حساب نمی‌آید؛ بگذریم، تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر بوده و هیچ ماده مفیدی در آن یافت نمی‌شود.
به گزارش سپیدآنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، مدیرکل نظارت بر فراورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان مطلب فوق اظهار داشت: «حتی همان میزان بالای شکر که تنها ارزش تغذیه‌ای این نوشیدنی‌‌ها است، میزان انسولین را افزایش داده تا آنجا که افراط در مصرف آنها حتی افزایش سلول‌‌های سرطان لوزالمعده را محتمل می‌کند.»
بهروز جنت اضافه کرد: «نوشابه‌های گازدار عموما فراورده‌هایی هستند که از اختلاط آب و گازکربنیک، اسیدهای آلی، آمولسی فایر، رنگ و طعم‌دهنده که اغلب نیز مصنوعی است، تولید می‌شود.»
وی با اشاره به دسته‌بندی نوشابه‌ها که بر اساس انواع طعم‌دهنده‌هایی مانند کولایا پرتغالی صورت می‌پذیرد که قبلا مجوزهای لازم جهت استفاده در تولید را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده‌اند، افزود: «این فراورده‌ها با استفاده از قندهای طبیعی مانند شکر یا استویا و یا انواع مصنوعی آن مانند آسپارتام، آسه سولفام و سوکرالوز و ... شیرین می‌شوند.»
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «از آنجا که این محصول در گروه کالاهای آسیب‌رسان به سلامت قرار گرفته است، توصیه عمومی ما به عدم مصرف یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا هشدار تغذیه‌ای بوده و به معنای ممنوعیت مصرف نیست.»
جنت به موضوع کمک نوشابه‌های گازدار به هضم غذا به عنوان تصوری اشتباه درباره مصرف این فراورده‌های آشامیدنی اشاره و تصریح کرد: «این باور تا جایی ریشه دوانده است که حتی برخی افراد، راه حل درمان ترشح اندک یا زیاد اسید معده خود را در مصرف این فراورده‌ها جستجو می‌کنند، غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی به آنها ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل خود را برطرف نماید.»
مدیرکل نظارت بر فراورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: «از آنجا که این نوع غذاها دیرهضم هستند اگر پس از تناول آنها، نوشابه مصرف شود، به دلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی درهضم غذا مشکل ایجاد خواهد شد.»
وی با نام بردن از بیماری پوکی استخوان به عنوان یک بیماری که با آسیپ‌پذیر ساختن استخوان‌ها موجبات شکستگی‌‌های خود به خودی را فراهم می‌کند، یادآور شد: «نوشابه‌‌های گازدار علاوه‌بر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می‌‌کند، لذا در صورت مصرف مداوم، کلسیم کاهش یافته و در نهایت به پوکی استخوان منجر خواهد شد.»
جنت بیان داشت: «نوشابه‌های گازدار همچنین به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک، مینای دندان را به صورت تدریجی حل می‌کنند که خود این موضوع، رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگی ‌های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.»
وی در پایان خاطرنشان نمود: «واحدهای تولید نوشابه گازدار تحت نظارت دائم مسئولین فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور هستند. ضمن اینکه محصولات این چنینی در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار می‌گیرند و در صورت مشاهده هرگونه عدم انطباق با ضوابط، با آنها برخورد قانونی لازم بعمل می‌آید.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد