اتمام طرح برچسب راهنمای تغذیهای محصولات غذایی تا پایان سال 95
20 April 2016 ساعت: 14:4
20 April 2016 ساعت: 14:4
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی سازمان غذا و دارو از اتمام طرح برچسبگذاری راهنمای تغذیهای تا پایان سال 95 خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ بهروز جنت مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در حاشیه سومین همایش صبحانه سالم در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی گفت: «شعار امسال سازمان بهداشت جهانی غلبه بر دیابت است که دیابت از آسیبرسانترین بیماریها به سلامت است و میتواند موجب ابتلا به سایر بیماریها شود.»
جنت افزود: «سازمان غذا و دارو به آموزش و فرهنگسازی برای کنترل دیابت پرداخته است. ازجمله این اقدامات کاهش قیمت عادی قندهای سالم در بازار به میزان ده درصد است. همچنین سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف روغن و کالری در جامعه فرهنگسازی میکند که این مساله با برنامه راهنمای تغذیه بر روی محصولات که امیدواریم تا سال 95 به اتمام برسد برای کاهش میزان مصرف نمک، قند و کالری، اقداماتی انجام داده است.»
وی درخصوص نظارت بر رعایت مسائل شرعی در سازمان دامپزشکی گفت: «دولت بر رعایت مسائل شرعی نظارت میکند و نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی عضوی از دولت است.» جنت افزود: «سازمان غذا و دارو تمام محصولات وارداتی را کنترل میکند. همچنین درصورت لزوم با فتواهای صادر شده در دفتر رهبری تصدیق میدهد؛ این سیستم از زمان جنگ در سازمان غذا و دارو وجود داشته است و موضوع جدیدی نیست.»
جنت درخصوص نظارت بر آرد نانواییها، گفت: «سازمان غذا و دارو درمورد سلامت آرد تولیدی نظارت کامل دارد، اما در این بخش سازمان غذا و دارو بر نانهای سنتی که روز به روز درحال گسترش است نظارت دارد و برای ترویج مصرف نانهای صنعتی بهجای نانهای سنتی تبلیغات گستردهای انجام داده است ولی این فرهنگسازی 5 تا 10سال زمان میبرد.»
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی سازمان غذا و دارو درخصوص میزان مصرف گلوتن در نان، تاکید کرد: با اقداماتی که سازمان غذا و دارو برای کنترل میزان گلوتن بر نانها داشته است توانستهایم میزان مصرف نمک را در نانهای سنتی تا حدودی کاهش دهیم، اما پایش نان بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است. البته میزان مصرف نمک در نانهای سنتی طبق مصوبه 10درصد کاهش یافته است.»
جنت با بیان اینکه 50درصد محصولات نشانگر تغذیه سلامت را دریافت کردهاند، گفت: «تلاش داریم تا پایان سال 95 بیشتر کالاهای سطح بازار را به برچسب تغذیهای مجهز کنیم.»
جنت افزود: «سازمان غذا و دارو به آموزش و فرهنگسازی برای کنترل دیابت پرداخته است. ازجمله این اقدامات کاهش قیمت عادی قندهای سالم در بازار به میزان ده درصد است. همچنین سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف روغن و کالری در جامعه فرهنگسازی میکند که این مساله با برنامه راهنمای تغذیه بر روی محصولات که امیدواریم تا سال 95 به اتمام برسد برای کاهش میزان مصرف نمک، قند و کالری، اقداماتی انجام داده است.»
وی درخصوص نظارت بر رعایت مسائل شرعی در سازمان دامپزشکی گفت: «دولت بر رعایت مسائل شرعی نظارت میکند و نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی عضوی از دولت است.» جنت افزود: «سازمان غذا و دارو تمام محصولات وارداتی را کنترل میکند. همچنین درصورت لزوم با فتواهای صادر شده در دفتر رهبری تصدیق میدهد؛ این سیستم از زمان جنگ در سازمان غذا و دارو وجود داشته است و موضوع جدیدی نیست.»
جنت درخصوص نظارت بر آرد نانواییها، گفت: «سازمان غذا و دارو درمورد سلامت آرد تولیدی نظارت کامل دارد، اما در این بخش سازمان غذا و دارو بر نانهای سنتی که روز به روز درحال گسترش است نظارت دارد و برای ترویج مصرف نانهای صنعتی بهجای نانهای سنتی تبلیغات گستردهای انجام داده است ولی این فرهنگسازی 5 تا 10سال زمان میبرد.»
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی سازمان غذا و دارو درخصوص میزان مصرف گلوتن در نان، تاکید کرد: با اقداماتی که سازمان غذا و دارو برای کنترل میزان گلوتن بر نانها داشته است توانستهایم میزان مصرف نمک را در نانهای سنتی تا حدودی کاهش دهیم، اما پایش نان بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است. البته میزان مصرف نمک در نانهای سنتی طبق مصوبه 10درصد کاهش یافته است.»
جنت با بیان اینکه 50درصد محصولات نشانگر تغذیه سلامت را دریافت کردهاند، گفت: «تلاش داریم تا پایان سال 95 بیشتر کالاهای سطح بازار را به برچسب تغذیهای مجهز کنیم.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد