تشدید نظارت بر محصولات سلامت‌محور
6 February 2017 ساعت: 18:2



مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: تشدید نظارت بر مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های غذایی آرایشی و بهداشتی تحت عنوان طرح کشوری نمونه‌برداری از سطح عرضه موسوم به PMS را از مهم‌ترین اقدامات این سازمان نام برد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت گفت: این طرح تشدید نظارت در راستای ارتقای شاخص های ایمنی و سلامت جامعه اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: شاخص های ایمنی فرآورده های غذایی و آرایشی و بهداشتی تدوین شده و تعداد21 نوع از این محصولات در سال 92 و 63 نوع دیگر در سال 94-95 مبتنی بر همین طرح، مورد بررسی در سطح بازار قرار گرفت. جنت در توضیح بیشتر طرح کشوری نظارت بر سطح عرضه گفت: در این طرح کارشناسان و ناظران ما همانند مصرف کننده ای عادی، محصولات مکان های مختلف عرضه را به صورت تصادفی خرید کرده و آنها را مورد آزمایش و بررسی قرار می دهند که اگر با ضوابط مطابقت نداشت، مراتب مستدل خود را به اطلاع تولید کننده یا وارد کننده می رساند؛ در این طرح به دلیل اینکه محدود به زمان و مکان خاص نیست، هیچ جای فراری برای متخلفان باقی نمی ماند.
وی اضافه کرد: تولید کننده یا وارد کنندگان چنین محصولاتی چاره ای جز تمکین ضوابط ندارند چرا که کمترین برخورد ما با متخلفان اعلام اسامی آنان و واگذاری تصمیم انتخاب یا امتناع از انتخاب محصولات آنها به مردم است؛ تحریم کالاهای غیر مجاز بدیهی ترین تصمیم مصرف کنندگان است.
جنت از تشدید نظارت بر فرآورده های لبنی، پروتئینی و روغن به عنوان برنامه های پر چالش سازمان غذا و دارو نام برد و اضافه کرد: ضوابطی که برای واردات روغن پالم و به سود سلامت مردم اخذ کردیم، و جدیتی که در برابر متخلفان از خود نشان دادیم مطلبی نیست که بر کسی پوشیده باشد.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنانش در توضیح نحوه نظارت بر فراورده های پروتئینی به ادامه ممنوعیت خمیر مرغ در فرآورده های پروتئینی اشاره کرد و گفت: بر نبود اعتماد خود به سلامت خمیر مرغ پافشاری کردیم.
جنت افزود: با وجود فشارهای موجود اعلام کرده ایم که تا وقتی سلامت این فراورده ها بر ما اثبات نشود، اجازه استفاده از آن را در فرآورده‌های پروتئینی نمی دهیم. مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره تشدید نظارت بر روغن هم گفت: در این موضوع هم مبنای کار را توصیه های تغذیه ای و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در نظر گرفتیم و ضوابط را به گونه ای تدوین و اجرا کردیم که سلامت محوری اولویت تولید این فراورده غذایی باشد.
مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به ساماندهی انبارهای نگهداری اقلام سلامت محور، گفت: برای جامعه ما که در حال گذار از جامعه سنتی به جامعه مدرن است موضوع انبارها مغفول مانده بود که باتدوین و ابلاغ دستورالعمل های اجرایی نحوه صدور، اصلاح و تمدید پروانه های بهداشتی جهت شرکت نگهداری، پخش و توزیع فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی، انبارهای نگهداری مواد و فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی و حداقل ضوابط فنی و بهداشتی آنها گام مهمی در حفظ کیفیت و سلامت محصولات برداشتیم.
وی درباره پایش باقیمانده سموم و دفع آفات نباتی نیز گفت: کسانی که با حوزه کشاورزی، وسعت و تنوع کشتزارها و مزارع ایران حداقل آشنایی دارند قطعا به پر هزینه و طاقت فرسا بودن فعالیت های صورت گرفته در آن شهادت می دهند.
جنت افزود: اهداف سازمانی ما در تامین سلامت مصرف‌کنندگان و اهمیت بررسی و کنترل باقیمانده سموم آفت کُش و کودهای شیمیایی (نیترات و فلزات سنگین سرب و کادمیوم) در محصولات باغی و کشاورزی ما را بر آن داشت تا در راستای سیاست‌های دولت و برنامه پنجم توسعه این مسئولیت مهم را قبول کنیم و به این وسیله ریشه بسیاری از بیماری ها و مرگ و میرهای ناشی آن آن را بخشکانیم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد