مصرف غلات کامل با زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر ارتباط دارد
15 June 2016 ساعت: 21:6



یک بازبینی تازه جدید تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که افرادی که به مقدار زیادی غلات کامل یا سبوس‌دار مصرف کرده بودند،‌ نسبت به افرادی که کمتر این نوع غلات را خورده بودند، در طول دوره‌های طولانی پیگیری در این تحقیقات با احتمال کمتری به علت بیماری‌های قلبی-عروقی یا سرطان درگذشتند.
به گزارش رویترز به گفته دکتر کی سان، نویسنده ارشد مقاله این تحقیق از دانشکده بهداشت عمومی تی‌اچ چن هاروارد در بوستون، گفت تاثیر مصرف غلات کامل در کاهش بسیاری از بیماری‌های مزمن ازجمله بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان روده بزرگ کاملاً ثابت شده است.

اما بگفته او تابه‌حال تجزیه و تحلیلی به این بزرگی درباره رابطه مصرف غلات کامل و سلامت انجام نشده بود.

این پژوهشگران نتایج ۱۴ تحقیق طولانی‌مدت رابطه مصرف غلات کامل و خطر مرگ را تلفیق کردند که شامل ۷۸۶۰۷۶ نفر می‌شدند و ۹۷۶۸۹ نفر که در جریان این تحقیقات فوت کرده بودند. مرگ تقریباً ۲۴ هزار نفر از این گروه ناشی از بیماری قلبی و مرگ بیش از ۳۷ هزار نفرشان به علت سرطان بود.

نتایج نشان داد که افرادی که بیشترین میزان غلات کامل را مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که کمترین میزان آن‌ها را مصرف کرده بودند، تقریباً با احتمال ۲۰ درصد کمتر به علت بیماری قلبی-عروقی و با احتمال ۱۰ بیش از ۱۰ درصد کمتر به علت سرطان مرده بودند.

یافته‌های این پژوهشگران در که ژورنال Circulation منتشرشده است، نشان داد که به ازای افزایش مصرف هر وعده ۱۶ گرمی غلات کامل خطر مرگ مربوط به بیماری‌های قلبی- عروقی ۹ درصد و خطر مرگ به علت سرطان تا ۵ درصد کاهش می‌یابد.

نیم فنجان برنج قهوه‌ای پخته، جو دوسر پخته یا پاستای ۱۰۰ درصد تولیدشده از غلات کامل پخته‌شده یا یک برش از نان ۱۰۰ درصد تولیدشده از غلات کامل معادل یک وعده ۱۶ گرمی غلات است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد