رژیم غذایی پرکلسترول خطر حمله قلبی را افزایش نمیدهد
25 February 2016 ساعت: 22:2
25 February 2016 ساعت: 22:2
یک بررسی جدید بوسیله پژوهشگران فنلاندی نشان میدهد کهاً توسط محققان فنلاندی انجام شده که مصرف رژیم غذایی پر کلسترول و یا خوردن روزانه یک تخممرغ هیچ تاثیری بر افزایش احتمال دچار شدن به بیماریهای عروق کورونری قلب ندارد.
به گزارش ساینس دیلی باوجودی که بسیاری از دستورالعملهای رژیمهای غذایی محدودیتی برای میزان مصرف کلسترول تعیین میکنند، در اکثر جمعیتها میزان کلسترول مواد غذایی تاثیر کمی روی سطح کلسترول خون دارد و مطالعات معدودی بر تاثیر کلسترول دریافتی روی افزایش احتمال بیماریهای عروقی قلب مهر تایید زدهاند.
اما در افرادی که از نظر ژنتیکی ناقل ژن "آپو لیپوپروتئین A نوع 4" هستند میزان تاثیر کلسترول مواد غذایی روی سطح کلسترول خون بیشتر است. این ژن تاثیر عمدهای بر متابولیسم کلسترول در بدن میگذارد. در کشور فنلاند میزان بروز این ژن بهصورت وراثتی بالاست و تقریباً از هر سه فنلاندی، یک نفر ناقل این ژن است.
پژوهشگران فنلاندی در این بررسی 1032 مرد 42 تا 60 ساله را در نظر گرفتند که در شروع مطالعه هیچ زمینهای از وجود بیماریهای قلبی-عروقی نداشتند. در رژیم غذایی این افراد روزانه یک عدد تخممرغ و 520 میلیگرم کلسترول تعیین شده بود. طی مدت 21 سال، 230 تن از این افراد دچار سکته قلبی شدند که 32.5% آنان ناقل ژن APOE4 بودند.
نتایج این بررسی نشان داد که نه در افرادی که ناقل این ژن بودند و نه در سایرافراد مورد بررسی نشان داد که دریافت بالای کلسترول از طریق رژیم غذایی و حتی مصرف تخممرغ که سرشار از کلسترول است، هیچ تاثیری بر احتمال بروز بیماریهای عروق کورونری قلب ندارد،
همچنین در این بررسی هیچ رابطهای بین خوردن تخممرغ و ضخیم شدن دیواره شریانهای کاروتید که با سکته مغزی ارتباط دارد، مشاهده نشد.
اما در افرادی که از نظر ژنتیکی ناقل ژن "آپو لیپوپروتئین A نوع 4" هستند میزان تاثیر کلسترول مواد غذایی روی سطح کلسترول خون بیشتر است. این ژن تاثیر عمدهای بر متابولیسم کلسترول در بدن میگذارد. در کشور فنلاند میزان بروز این ژن بهصورت وراثتی بالاست و تقریباً از هر سه فنلاندی، یک نفر ناقل این ژن است.
پژوهشگران فنلاندی در این بررسی 1032 مرد 42 تا 60 ساله را در نظر گرفتند که در شروع مطالعه هیچ زمینهای از وجود بیماریهای قلبی-عروقی نداشتند. در رژیم غذایی این افراد روزانه یک عدد تخممرغ و 520 میلیگرم کلسترول تعیین شده بود. طی مدت 21 سال، 230 تن از این افراد دچار سکته قلبی شدند که 32.5% آنان ناقل ژن APOE4 بودند.
نتایج این بررسی نشان داد که نه در افرادی که ناقل این ژن بودند و نه در سایرافراد مورد بررسی نشان داد که دریافت بالای کلسترول از طریق رژیم غذایی و حتی مصرف تخممرغ که سرشار از کلسترول است، هیچ تاثیری بر احتمال بروز بیماریهای عروق کورونری قلب ندارد،
همچنین در این بررسی هیچ رابطهای بین خوردن تخممرغ و ضخیم شدن دیواره شریانهای کاروتید که با سکته مغزی ارتباط دارد، مشاهده نشد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد