چاقی کودکان «کابوس گسترش یابنده» در جهان درحال‌توسعه
26 January 2016 ساعت: 04:1



یک کمیسیون سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد چاقی کودکان در سطح جهان به میزان‌های هشداردهنده‌ای رسیده است و به «کابوس گسترش ‌یابنده‌ای» در دنیای درحال‌توسعه، ازجمله در آفریقا بدل شده است که شمار کودکان زیر پنج سال چاق و دارای اضافه‌وزن در آن از سال 1990 تقریباً پنج برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه نویسندگان این گزارش که از «کمیسیون پایان بخشیدن به چاقی کودکان» تاکید کردند که با این همه‌گیری در گذشته به‌عنوان یک موضوع وخیم بهداشت عمومی رفتار نشده است و برخی صرفاً آن را نتیجه انتخاب‌های سبک زندگی به‌وسیله افراد و خانواده‌ها شمرده‌اند.

اما این نویسندگان پس از دو سال پژوهش در بیش از 100 کشور، بر این موضوع تاکید کردند که دولت‌ها و سازمان‌های جهانی بهداشت عمومی در جلوگیری از این روند نقشی محوری دارند.

پیتر گلوکمن، یکی از دو رئیس این کمیسیون گفت:‌«پیام اصلی چیست؟ کودکان در این روند افزایش چاقی مقصر نیستند.»

این گزارش می‌گوید، عوامل زیست‌شناختی، دسترسی ناکافی به غذاهای سالم، کاهش یافتن فعالیت جسمی در مدارس و بازار بدون نظارت غذاهای چاق‌کننده محرک‌های این همه‌گیری در حال بدتر شدن هستند و نیاز به پاسخ جهانی هماهنگ‌شده‌ای دارند.

گلوکمن اذعان می‌کند که توصیه‌های این کمیسیون درباره سیاست‌های بهداشتی از ترویج سبک‌های زندگی سالم تا وضع مالیات‌های بالاتر بر روی نوشابه‌های شیرین شده- ممکن است مانند توصیه‌های معمول بر مبنای عقل سلیم به نظر برسند.

اما این کمیسیون یادآور شد، این راهبردهای بر مبنای عقل سلیم در هیچ جهان به‌طور کافی به اجرا درنیامده‌اند، به‌طوری‌که شمار کودکان زیر پنج سال چاق و دارای اضافه‌وزن در فاصله سال‌های 1990 تا 2014 از 31 میلیون نفر به 41 میلیون نفر رسیده است..

این گزارش می‌گوید: «در حال حاضر پیش پیشرفت در مقابله با چاقی کودکان کند و غیر مداوم بوده است.» گلوکمن گفت:، چاقی کودکان «کابوسی در حال گسترش در کشورهای درحال‌توسعه است.»

ارقام چاقی کودکان در آفریقا به‌شدت افزایش یافته است، به‌طوری‌که شمار کودکان زیر پنج سال دارای اضافه‌وزن یا چاقی در فاصله سال‌های 1990 تا 2014 تقریباً دو برابر شده و از 5.4 میلیون نفر به 10.3 میلیون نفر رسیده است. به گفته گلوکمن، تعیین کمی افزایش در آسیا مشکل است، اما آسیا در حال حاضر محل زندگی حدود نیمی (48 درصد) کودکان کم‌سنی است که در رده دارای اضافه‌وزن یا چاق رده‌بندی می‌شوند.

توصیه این گزارش فراخوانی برای یک پاسخ یکپارچه به‌وسیله دولت‌ها، نهادهای جهانی بهداشت و افراد است و تاکید گلوگمن این است که تشویق افراد برای خوردن غذای خوب و حفظ آمادگی بدنی کافی نیست. او گفت: «رژیم گرفتن و ورزش به تنهایی راه‌حل این مشکل نیستند. ما در مقابل کودکان مسئولیت داریم تا مانع از چاقی مفرط آنان شویم.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد