در نشست خبری همایش روز جهانی غذا اعلام شد:
واردات ۳۰۰ هزار تن پالم در سال ۹۵
14 October 2017 ساعت: 17:10



مدیرکل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در نشست خبری همایش روز جهانی غذا مواضع این سازمان درباره محصولات تراریخته، نحوه ساماندهی برنج‌های تولید داخل، آمار قاچاق فرآورده‌های غذایی و میزان استاندارد استفاده از سموم کشاورزی و... را تشریح کرد و گفت: «در بحث واردات پالم شاهد کاهش واردات از ۷۲۰ هزار تن در سال‌های 92 و 93 به 300 هزار تن در سال ۹۵ بودیم.»
به گزارش خبرنگار سپید، بهروز جنت با اشاره به اعطای نشان ایمنی سلامت به برخی شرکت‌های تولیدکننده فرآورده‌های غذایی، اظهار داشت: «در موضوع نشان ایمنی سلامت گاهی به سمت افزایش ایمنی رفته‌ایم و گاهی هم تمرکزمان بر موضوعاتی مانند کاهش نمک، چربی، اسید چرب ترانس و ... بوده است. همچنین امسال یکی از هدف‌گذاری‌ها در ارائه این نشان حرکت به سمت تولید محصولات غنی‌شده با ویتامین D و C خواهد بود.»
وی با بیان اینکه اعتبار نشان امنیت و سلامت غذایی به خارج از مرزهای ایران هم گسترش یافته است، افزود: «در حال حاضر بسیاری از خریداران فرآورده‌های غذایی ایرانی در کشورهای دیگر به صنایع صادرکننده ما اعلام کرده‌اند که محصولات‌شان حتما باید نشان امنیت و سلامت غذایی سازمان غذا و دارو را داشته باشند. البته در این حوزه شاهد همکاری میان صنایع غذایی و وزارت بهداشت بوده‌ایم؛ به‌طوری‌که در ارزیابی که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی از عملکرد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داشتند، باورشان نمی‌شد که تا این حد همکاری میان وزارت بهداشت و صنایع غذایی در حوزه‌هایی مانند برچسب‌گذاری و ... وجود داشته باشد.»
95 درصد محصولات، فاقد برچسب اصالت تقلبی است
جنت با اشاره به اجرای طرح رهگیری، ردیابی و نصب برچسب اصالت بر روی فرآورده‌های سلامت‌محور، گفت: «در حال حاضر تمام محصولات وارداتی در حوزه‌های غذا، دارو، آرایشی، بهداشتی و کالاهای عمومی تجهیزات پزشکی دارای برچسب اصالت هستند و اگر محصولی این برچسب را نداشت، بدانید که مورد تایید سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت نیست. البته برخی افراد برای اینکه بتوانند محصولات خود را به فروش رسانند، می‌گویند از آنجایی‌که محصول‌ ما عوارض گمرکی نپرداخته، برچسب اصالت ندارد، اما همه این حرف‌ها بازی‌های روانی با جامعه است و مطمئنا ۹۵ درصد چنین محصولاتی تقلبی هستند و اگر تقلبی هم نباشند هیچ‌کس پاسخگوی عوارض آنها نخواهد بود.»
موضع سازمان غذا و دارو درباره محصولات تراریخته
مدیرکل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره چالش محصولات تراریخته در کشور، گفت: «یکی از دلایل ایجاد چنین چالشی در کشور به دلیل عدم اطلاع‌رسانی شفاف در حوزه محصولات تراریخته است. باید توجه کرد که در دنیا محصولات تراریخته را از دو جنبه زیست‌محیطی و حفظ گونه‌ها و سلامت محصولات بررسی می‌کنند؛ که بیشترین چالش در دنیا نیز مربوط به جنبه اول می‌شود.»
وی با بیان اینکه محصولات تراریخته‌ای که قابلیت مصرف آنها در کمیته‌های علمی و ملی کشورهای مختلف ازنظر سلامتی به تایید برسد، قابلیت مصرف در این کشورها را دارند، گفت: «ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست. بنابراین کلیه کالاهایی که وارد کشور می‌شوند اعم از مواد اولیه و مواد فرآیند شده باید به تایید سازمان غذا و دارو برسند.»
شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
جنت در پاسخ به سوال دیگری درباره ساماندهی برنج‌های تولید داخل، گفت: «این پروژه‌ای است که در یک تا دو سال آینده به نتیجه می‌رسد؛ چراکه بسیاری از صنایع ما در این حوزه به صورت خرده مالکی و خرده‌فروشی هستند. حال ما با همکاری جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی داریم به سمتی می‌رویم تا کلیه محصولاتی که به صورت خرده‌فروشی و خرده مالکی به مردم عرضه می‌شوند را به صورت تعاونی‌های تعریف شده ساماندهی کنیم تا قابلیت ردیابی و ردگیری داشته و شناسنامه‌دار شوند.»
وی افزود: «بنابراین با ساماندهی این محصولات اولا می‌توان آنها را کنترل و ردیابی کرد و در مرحله دوم می‌توان مشخص کرد که آنها از کدام استان آمده‌اند و در صورت وجود مشکل به تولیدکننده محصولات آموزش داده می‌شود. بنابراین ما کاری را با کمک جهاد کشاورزی برای دو سال آینده با عنوان شناسنامه‌دار کردن کشاورزان و زمین‌های کشاورزی برای مرکبات، سیفی‌جات، برنج و ... پیش می‌بریم که در گام اول آن محصولات پرمصرفی که ریسک بیشتری برای سلامت جامعه دارند را انجام داده و سپس به سایر محصولات تسری می‌دهیم.»

واردات ۳۰۰ هزار تن پالم در سال ۹۵
جنت در پاسخ به سوالی درباره میزان واردات روغن پالم در کشور، گفت: «در سال ۹۲ و ۹۳ نزدیک به ۷۲۰ هزار تن واردات پالم به کشور انجام شده است و با اقدامات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و ایجاد سهمیه‌بندی درزمینه واردات روغن پالم، میزان واردات این روغن در سال ۹۴ به ۴۲۰ هزار تن در سال رسید و در سال ۹۵ نیز شاهد کاهش واردات پالم به نزدیک ۳۰۰ هزار تن بودیم.»
جنت در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت بر استفاده از سموم کشاورزی، گفت: «در وزارت جهاد کشاورزی کمیته‌ای برای بررسی و ارائه مجوز به سموم وجود دارد و این وزارتخانه به کشاورزان درباره نحوه مصرف سموم نیز آموزش می‌دهد و درزمینه شناسنامه‌دار کردن مزارع کشاورزی نیز تلاش می‌کنند. درعین‌حال وزارت بهداشت نیز کار کنترل این سموم را انجام داده و گزارش آن را سالانه به شورای عالی سلامت و امنیت غذا و جهاد کشاورزی ارائه می‌دهد.»
اعطای ۱۴۰ نشان ایمنی و سلامت به شرکت‌های غذایی
محمد هاشمی، دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا نیز در این نشست گفت: «در ۱۵ دوره گذشته بالغ‌بر ۱۴۰ نشان ایمنی و سلامت به شرکت‌های غذایی اعطا شده است.» وی افزود: «امسال شعار روز جهانی غذا «تغییر آینده مهاجرت، سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» و شعار ایران برای این روز نیز «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» انتخاب شده است.»
99 درصد صنایع غذایی از چراغ‌راهنما استفاده می‌کنند
دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی نیز در این نشست خبری گفت: «در حال حاضر 99 درصد صنایع غذایی از چراغ‌راهنمای تغذیه‌ای استفاده می‌کنند.» کاوه زرگران افزود: «اجرای برنامه نصب برچسب چراغ‌راهنمای تغذیه‌ای بر روی محصولات، هزینه‌هایی برای بخش خصوصی داشته، اما برای ارتقای سلامت تلاش کردیم تا آن را استفاده کنیم. ازاین‌رو در مرحله اول نصب چراغ‌راهنما بر روی محصولات غذایی ، بیش از 200 شرکت غذایی داوطلبانه این کار را انجام دادند.»

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد