مردم محصولاتی را بخرند که برچسب کمنمک داشته باشند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: «کنترل وزن با رعایت رژیم غذایی صحیح و اصلاح الگوی غذایی در کنار کاهش مصرف روزانه قند، نمک و چربی، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و همچنین حبوبات می تواند از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کند.»
به گزارش سپید، زهرا عبداللهی اظهار داشت: «حبوبات علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب پروتئین ارزان و ریزمغذی ها محسوب میشوند، حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و فشارخون بالا، نقش دارند.»
وی ضمن اشاره به نقش مصرف نان و غلات سبوسدار در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، تصریح کرد: «از نظر تغذیهای، مصرف نانهایی که سبوس بیشتری دارند و سفید نیستند و همچنین استفاده از سایر غلات سبوسدار مانند برنج قهوهای و ماکارونی غنی شده با فیبر که با آرد سبوس دار، تهیه شدهاند، توصیه میشود زیرا فیبر غذایی خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و همچنین سرطانها را کاهش میدهند.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: «مردم در زمان خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی یا برچسب تغذیهای که پشت بستهبندی محصولات غذایی مختلف، درج شده توجه کنند. این نشانگر با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز بیانگر میزان نمک، چربی و اسیدچرب ترانس هستند و افرادی که دارای بیماریهایی مانند فشار خون هستند حتما توجه کنند که از محصولاتی استفاده کنند که دارای نشانگر سبز است. عبداللهی با بیان اینکه مهمترین منبع دریافت نمک، در خانه به غذا اضافه میشود، گفت: «بیش از 50 درصد درصد نمک دریافتی بدن، نمکی است که هنگام طبخ به غذا اضافه میشود و یا به عنوان یک عادت نادرست غذایی از نمکدان در سفره استفاده میشود. البته نان یکی دیگر از منابع مهم دریافت نمک است و مردم به طور متوسط روزانه 300 گرم نان مصرف میکنند و غذای اصلی مردم است، براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، میزان نمک در نان باید کمتر از یک درصد باشد و مردم نیز از نانواییهایی نان تهیه کنند که نان کم نمکتری تولید و عرضه میکنند.»
بنابر اعلام وبدا، وی اضافه کرد: «محصولات غذایی آماده در بازار مانند کنسروها و سسها حاوی مقادیر زیادی نمک و به عبارت بهتر، سدیم هستند و یکی از اقدامات وزارت بهداشت با کمک سازمان ملی استاندارد و صنایع غذایی، بازنگری میزان نمک در محصولات غذایی است و براساس استانداردهای جدید، میزان نمک در انواع محصولات غذایی از جمله کنسروها، سسها و پنیر، فراوردههای غلات حجیم شده و چیپس باید اصلاح شود و مردم محصولاتی را در اولویت خرید خود قرار دهند که روی آنها، عبارت "کم نمک" درج شده باشد.»