رئیس انجمن کولوپروکتولوژی ایران به نقش تغذیه ناسالم در بروز سرطان روده بزرگ(کولون) اشاره کرد و گفت: «متاسفانه نحوه تغذیه ما ایرانیها در سالهای اخیر تغییر یافته و از غذاهای سنتی به سمت غذاهای آماده سوق پیدا کرده است.» رسول عزیزی در دهمین کنگره سالیانه کولوپروکتولوژی و بیاختیاری افزود: «هرچند این بیماری باید در سنین بالا (60 سال به بالا) بروز کند اما در بین افراد کمتر از 30 سال هم مشاهده شده است.» او اظهار کرد: «هرچند آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما بر اساس بررسیهای مقطعی و شواهد موجود، تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور افزایش یافته است.» عزیزی با اشاره به اینکه علت قطعی این سرطان مشخص نیست، بیان کرد: «به نظر میرسد که زمینه ارثی و بیماریهای التهاب رودهای در بروز این سرطان موثر باشد.» رئیس انجمن کولوپروکتولوژی ایران افزود: «سرطان کولون (روده بزرگ) کمی بیشتر در مردان مشاهده شده است.» او به نقش تغذیه ناسالم در بروز این بیماری اشاره کرد و گفت: «نحوه تغذیه ما ایرانیها در سالهای اخیر تغییر یافته و از غذاهای سنتی به سمت غذاهای آماده سوق پیدا کرده است.» عزیزی ادامه داد: «در دو دهه پیش کمتر غذاهایی مانند پیتزا و فست فود مشاهده میکردیم و شاید این موضوع هم یکی از دلایل شیوع این بیماری در کشور باشد.» او از مسئولان حوزه بهداشت تقاضا کرد که اقدامات لازم در زمینه جمعآوری اطلاعات بیماران سرطانی روده بزرگ اعم از کشور و استانی به عمل آورند.