مطالعات اخیر نشان میدهد مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فراوری شده احتمال بروز پولیپ روده را 56 درصد افزایش میدهد. پولیپ مهمترین عامل بروز سرطان روده بزرگ است. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپهای آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل میشوند. ممکن است این پولیپها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلولهای سرطانی میتوانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند. مطالعات نشان میدهد مصرف غذاهای التهابی مانند گوشت قرمز و انواع گوشتهای فراوری شده، احتمال بروز پولیپ را به میزان 56 درصد افزایش میدهد.
علاوه بر مصرف گوشت قرمز، جهش ژنتیکی، سن، اضافه وزن، استعمال دخانیات، کمتحرکی، مصرف الکل، غذاهای پرچرب و پرکالری و ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، اختلال هورمون رشد (آکرومگالی) و بیماری کرون، از مهمترین دلایل ابتلا به سرطان روده هستند. محققان پیشنهاد میکنند که پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید و ماهی جایگزین گوشت قرمز شود. سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، در سال 2011 میلادی 51 هزار و 783 نفر بر اثر این بیماری جان خود را در آمریکا از دست دادند.