سپید: با گرمتر شدن هوا در روزهای تابستان، لزوم توجه به نحوه خرید مواد غذایی و شیوه نگهداری آنها اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این باره رعایت چند نکته ساده اما بسیار مهم میتواند در حفظ بهتر خوراکیها موثر باشد. نگهداری مواد غذایی در محیط خنک موجب کندی روند رشد میکرو ارگانیسمها شده و در عین حال ارزش غذایی آنها نیز حفظ میشود. سرمای مطلوب برای حفظ سلامت مواد غذایی به انتخاب درجه برودت مناسب یخچال بستگی دارد؛ اما قبل از چیدن خوراکیها در طبقات مختلف یخچال چند توصیه را حتماً مدنظر داشته باشید:
 1. درجه برودت مناسب یخچال چقدر است؟ محدوده برودت یخچال بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد است؛ اما باید توجه داشت که این میزان سرما برای مقابله با رشد بعضی از انواع باکتریهای بیماریزا مانند سالمونلا که در 5 درجه سانتیگراد رشد مییابد، موثر نیست. بر اساس آمار آژانس ملی ایمنی بهداشت مواد غذایی، محیط زیست و کار فرانسه (Anses )سالمونلا اولین عامل عفونتها و مسمومیتهای غذایی در این کشور است. البته این درجه سرما از مواد غذایی در برابر بسیاری از باکتریها محافظت میکند چرا که گرمای محیط آشپزخانه طی باز و بستهشدنهای مکرر در یخچال زمینهساز رشد و تکثیر آنها میشود. همچنین باید توجه داشت که مواد غذایی را در حالت گرم نباید درون یخچال گذاشت زیرا گرمای آن را افزایش میدهد.
 2. کنترل درجه مناسب یخچال: در وهله اول دقت کنید که مدل یخچال شما مربوط به قبل یا بعد از سال 2002 میلادی است یا نه. با توجه به اطلاعات شورای غذای اروپا، درون یخچالهایی که تا قبل از سال 2002 ساخته میشد دماسنجی تعبیه شده است تا همواره درجه مناسب را نشان دهد. اما در یخچالهای جدیدتر، نشانگری استفاده میشود که قسمت خنکتر و سرمای مناسب برای انواع خوراکیها را نشان میدهد. ا زطرفی حتماً یخ زدایی یخچال را نیز مدنظر داشته باشید زیرا در غیر این صورت احتمال زیادی برای افزایش دمای درون یخچال وجود دارد. میزان برودت خنکترین قسمت یخچال همیشه باید کمتر از 4 درجه سانتی گراد باشد.
 3. توجه به برچسبهای مواد غذایی: قبل از اینکه همه خوراکیها را در یخچال بچینید، برچسب آنها را مطالعه نمایید تا متوجه شوید که به چه میزان درجه سرما برای نگهداری نیاز دارند. روی بستهبندی خوراکیهای تازه تاریخ انقضا درج شده است. روی بستهبندی خوراکیهای منجمد نیز معمولاً عبارت «بهترین زمان مصرف» دیده میشود. البته بهتر است چنین محصولاتی در مرحله آخر خرید انتخاب شود و در کیسههای مناسب قرار گیرد تا انجماد آنها هر چه بیشتر حفظ شود. در صورت خرید با ماشین نیز دقت شود که در قسمتهای گرم و زیر نور خورشید قرار نگیرد.
 4. چیدن صحیح مواد غذایی در طبقات مختلف یخچال: بهتر است مواد غذایی را قبل از چیدن در یخچال از کیسههای پلاستیکی خارج کرد و فاصله مناسب بین آنها رعایت شود تا هوای کافی جریان داشته و سرما به همه قسمتها برسد. علاوه بر این هر چه خوراکیها مستعد فساد بیشتر باشند باید در قسمتهای خنکتر قرار گیرند. همچنین گوشتها و ماهیهای خام، غذاهای خانگی حاوی گوشت، محصولات با پایه تخم مرغ مانند مایونز و انواع غذاهای حاوی عصاره گوشت باید در سردترین طبقات یخچال قرار گیرند. طبقات با سرمای کمتر برای گوشتها و ماهیهای دودی، نمک سود یا خشک، سبزیجات و میوههای پخته و لبنیات مناسب است. پایینترین قسمت برای میوهها و سبزیجات تازه و در یخچال برای نوشیدنیها، شیر، تخممرغ، کره، سسها و چاشنیها تعبیه شده است.