سپیدآنلاین: یکی از نکات مهم در پیشگیری از بروز بیماریها امنیت غذایی و تضمین سلامت غذایی است که میخوریم. حال در سالی که شعار اقتصاد مقاوتی دهن به دهن میچرخد و تا این حد پررنگ شده است، حضور همین شعار در کارخانجات غذایی باعث جلوگیری از بسیاری سوء استفادهها در این حوزه شده است.
 مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو نیز با توجه به اهمیت امنیت غذایی، بیثباتی در تولید، عرضه غذا و ناآگاهیهای تغذیهای
را مهمترین دلایل ناامنی غذایی عنوان میکند.
 حسین رستگار در این خصوص گفت: «بهترین راه خروج از این بحران عملی کردن اقتصاد مقاومتی در بحث تولید مواد غذایی و آگاهیهای تغذیهای به مردم است.»
 رستگار بابیان این مطلب اظهار کرد: «امنیت غذایی به معنی دسترسی فیزیکی و اقتصادی تمام مردم در همه اوقات به غذای سالم، کافی و مغذی برای تامین نیازهای غذایی آنها بهمنظور داشتن زندگی سالم و فعال است.»
 وی افزود: «برخی از اقشار جامعه به دلایل مختلف نسبت به عدم دسترسی به مواد غذایی مناسب، کافی و مغذی آسیبپذیرتر هستند.»
 این مقام مسئول گفت: «گروه کودکان، مادران باردار و شیرده و سالمندان باید در همه زمانها بهویژه در بحرانهای اقتصادی و طبیعی در اولویت برنامههای مداخلاتی قرار گیرند.»
 رستگار بابیان اینکه متاسفانه تمایل به شهرنشینی و حرکت جمعیت از محیطهای روستایی به شهری، از دلایل عمده کاهش تولیدات مواد غذایی، کشاورزی و وابستگی اقتصادی کشور بوده و بر شاخصهای توسعه همچونGDP، تورم، بیکاری و خط فقر اثرگذار است، افزود: «با عملی کردن شعار اقتصاد مقاومتی در کارخانهها تولید مواد غذایی بخشی از این مشکلات مرتفع خواهد شد.»
 مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در ادامه تصریح کرد: «انواع سوءتغذیه ناشی از ناامنی غذایی، بر سلامت، یادگیری و توسعه اقتصادی جامعه اثرات ناخواستهای را بهجای میگذارد همچنین در بعد سلامت سوءتغذیه باعث مرگومیر میشود.»
 رستگار گفت: «نقش خانوار در انتخاب سبد غذایی خود به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین و زیربناییترین آنها فرهنگ و دانش تغذیهای خانواده است.»
 وی افزود: «موضوع مهم دیگر این است که در شرایط فعلی عرضه غذا نسبتاً کافی است؛ اما عدم تعادل در مصرف وجود دارد. ازآنجاییکه در سالهای اخیر رژیم غذایی غنی از کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر جای خود را به رژیم غذایی با سهم بیشتری از چربی، قند و غذاهای فرآیند شده و کم فیبر داده است و غذای آماده متعلق به فرهنگ بیگانه، جایگزین سفره سنتی شده است؛لازم است در خانوادههای ایرانی آموزش فراگیر در زمینه تغذیه مناسب صورت گیرد.»
 این مقام مسئول در پایان بابیان اینکه همگرایی در سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا بین بخشهای مختلف، ارتقای دانش جامعه در زمینه امنیت غذا و تغذیه وجود دارد، خاطرنشان کرد: «ارتقای بهداشت و ایمنی مواد غذایی، حمایت تغذیهای در بعد اقتصادی، توانمندسازی در سطح محله، خانوار و فرد، سالمسازی تولید، نگهداری، فراوری، توزیع و مصرف مواد غذایی و پایش مستمر وضعیت غذا و تغذیه جامعه را از مهمترین این موارد عنوان کرد.»
 همچنین مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در خصوص قوانین تصویب شده در مجلس هشدار داد: «مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در حوزه کالاهای سلامت باعث تشدید موازی کاری، سردرگمی صاحبان کالا و مغایر سیاستهای سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری است.» رستگار اظهار کرد: «علیرغم تلاشهای بیشائبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره نهم برای تعیین تکلیف متولی واحد در حوزه کالاهای سلامت محور و حذف موازی کاریهای متعدد در این حوزه اما به منظور اینکه صاحبان این محصولات از سردرگمی در مواجه متولیان متعدد رهایی یابند، متاسفانه در واپسین روزهای مجلس نهم شاهد آن بودیم که قانون سازمان استاندارد در صحن علنی مجلس مصوب شد.»