تحقیقات جدید از یکسان بودن میزان آلرژی در کودکانی که با شیر مادر تغذیهشدهاند و کودکانی که با شیرخشک پرورش یافتهاند، میگوید. در این مطالعه نزدیک به 200 کودک در فاصله سنی بین 4 تا 18 ماه بررسی شدند (شامل کودکانی که صرف نظر از مدت زمان با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شده بودند). نتایج این تحقیق در تضاد با باور رایج درباره شیر مادر و ایمنسازی بدن کودک در برابر عفونتها و سایر بیماریها ازجمله آلرژی قرار میگیرد. کوئیندلین کوک، پزشک اطفال از مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو دراینباره میگوید: «ما فکر میکنیم شیر مادر، کودک را از همه آلرژیها ایمن میکند درحالیکه کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند نیز به شمار مشابهی از آلرژیها مبتلا میشوند.» او میگوید: «البته مادران باید به شیردهی خود ادامه دهند و این مطالعه نیز باید در ابعاد وسیعتری به بررسی گذاشته شود.» این بررسی که در نشست سالانه ایمونولوژی و آسم در سانآنتونیو، تگزاس مطرح شد، هنوز مورد داوری همتا (بازبینی همتراز) قرار نگرفته و در ژورنالهای علمی منتشر نشده، بنابراین باید یافتههای آن را مقدماتی به حساب آورد.
آلرژیهای غذایی، پوستی و دستگاه تنفسی از رایجترین آلرژیهای کودکان در ایالاتمتحده آمریکا به شمار میروند. این آلرژی زمانی به وقوع میپیوندد که سیستم ایمنی بدن به مواد موجود در محیط که بهطورمعمول مضر محسوب نمیشوند،واکنش نشان میدهد و در این میان آلرژیهای غذایی و پوستی ازجمله شایعترین آلرژیهای کودکان هستند که بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، به طرز چشمگیری در فاصله سالهای 1997 تا 2011 افزایشیافتهاند.
کوک و همکارانش در کلینیک آلرژی و ایمونولوژی کودکان، نمودارهای پزشکی 194 کودک را که مبتلا به آلرژی تب یونجه بودند، بررسی کردند. در این تحقیق کودکان به دو گروه 134 نفری که از شیر مادر تغذیه کرده بودند و یک گروه 60 نفری دیگر که از شیر خشک استفاده کرده بود، تقسیم کردند. در هر دوی این گروهها، شمار مشابهی از کودکان مبتلا به تب یونجه، آسم و ابتلا به آلرژی پوستی، اگزما و آلرژی غذایی وجود داشتند.