براساس توافقنامه بین سازمان FAO و WHO انجام شد:
نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و دفتر معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت در محل سازمان دامپزشکی کشور با رئیس سازمان دامپزشکی نشست مشترکی برگزار کردند.![](/uploads/posts/2016-07/1469965222_dam.png)
ورود کارشناسان سازمانهای بهداشت جهانی و فائو برای ارزیابی سیستم نظارت بر مواد غذایی به ایران
10 مرداد 1395 ساعت: 16:5
10 مرداد 1395 ساعت: 16:5
نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و دفتر معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت در محل سازمان دامپزشکی کشور با رئیس سازمان دامپزشکی نشست مشترکی برگزار کردند.
![](/uploads/posts/2016-07/1469965222_dam.png)
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی، بنابه درخواست وزارت بهداشت یک تیم از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) جهت انجام هماهنگیهای لازم برای ارزیابی سیستم کنترل مواد غذایی در ایران طی هفته جاری وارد کشور شدند.
ملاقات با مسئولان ارشد و کارشناسان سازمانهای مختلف مرتبط با نظارت بر مواد غذایی در ایران یکی از برنامههای این هیات بود و در همین راستا، این تیم در روز دوشنبه چهارم تیرماه، جلسهای با ریاست سازمان دامپزشکی کشور و مدیران ارشد سازمان برگزار شد.
تیم ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در بهمنماه سال گذشته نیز جهت بررسی اولیه از مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور بازدید کرده بودند. براساس توافقنامه بین سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) سیستمهای نظارت بر مواد غذایی در کشورهای مختلف بهصورت آزمایشی درحال ارزیابی است و ایران یکی از کشورهایی است که برای این ارزیابی انتخاب شده است.
سیستم مذکور یک سیستم خودارزیابی است و براساس دادههای جمعآوریشده مرتبط با زنجیره غذایی توسط ارگانهای ذیربط انجام میشود. در این سیستم اولویتهای بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت برای هر کشور براساس شرایط موجود تعریف میشود و جنبههای داخلی، اقتصادی و خلاءهای موجود در سیستم بررسی میشود و سیستمهای امتیازبندی خاص خود را براساس معیارهای تعریفشده دارند.
این سیستم ارزیابی، شامل دو قسمت ارزیابی سلامت مواد غذایی و ارزیابی تقلبات غذایی مبتنیبر دستورالعملهای کدکسالیمنتاریوس است. در پایان مرحله ارزیابی، وضعیت موجود و انتظارات مشخص شده و سپس برنامهها براساس این انتظارات، تدوین میشود.
ملاقات با مسئولان ارشد و کارشناسان سازمانهای مختلف مرتبط با نظارت بر مواد غذایی در ایران یکی از برنامههای این هیات بود و در همین راستا، این تیم در روز دوشنبه چهارم تیرماه، جلسهای با ریاست سازمان دامپزشکی کشور و مدیران ارشد سازمان برگزار شد.
تیم ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در بهمنماه سال گذشته نیز جهت بررسی اولیه از مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور بازدید کرده بودند. براساس توافقنامه بین سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) سیستمهای نظارت بر مواد غذایی در کشورهای مختلف بهصورت آزمایشی درحال ارزیابی است و ایران یکی از کشورهایی است که برای این ارزیابی انتخاب شده است.
سیستم مذکور یک سیستم خودارزیابی است و براساس دادههای جمعآوریشده مرتبط با زنجیره غذایی توسط ارگانهای ذیربط انجام میشود. در این سیستم اولویتهای بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت برای هر کشور براساس شرایط موجود تعریف میشود و جنبههای داخلی، اقتصادی و خلاءهای موجود در سیستم بررسی میشود و سیستمهای امتیازبندی خاص خود را براساس معیارهای تعریفشده دارند.
این سیستم ارزیابی، شامل دو قسمت ارزیابی سلامت مواد غذایی و ارزیابی تقلبات غذایی مبتنیبر دستورالعملهای کدکسالیمنتاریوس است. در پایان مرحله ارزیابی، وضعیت موجود و انتظارات مشخص شده و سپس برنامهها براساس این انتظارات، تدوین میشود.
برچسب ها
ورود کارشناسان سازمانهای بهداشت جهانی و فائو برای ارزیابی سیستم نظارت بر مواد غذایی به ایران توافقنامه بین سازمان FAO و WHO
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد