گوشت قرمز کبابشده یا سرخشده خطر سرطان کلیه را بالا میبرد
16 November 2015 ساعت: 01:11
16 November 2015 ساعت: 01:11
یک بررسی جدید نشان میدهد که پختن گوشت در دماهای بالا بالا مانند کباب کردن گوشت یا سرخ کردن زیاد آن ممکن است باعث افزایش خطر سرطان کلیه شود.
سازمان جهانی بهداشت ماه گذشته اعلام کرده بود که گوشتهای فرآوری شده- ازجمله بیکن، هاتداگ و سوسیس- میتوانند باعث ایجاد سرطان روده بزرگ میشوند. گوشت قرمز نیز با افزایش خطر دچار شدن به این سرطان ارتباط داده شد.
این بررسی بهطور ویژه بر سرطان کلیه متمرکز شده بود؛ سرطانی که بیشازپیش در آمریکا در حال افزایش است.
سرپرست این تحقیق، زیفنگ وو، استاد دانشکده اپیدمیولوژی از مرکز سرطان اندرسون دانشگاه تگزاس گفت: «این بررسی و بررسیهای دیگر نشان میدهند که روش پختن گوشت میتواند بر خطر ابتلا به سرطان کلیه، تاثیر بگذارد.»
او افزود: «این بررسیها، توصیههای رایج جامعه سرطان آمریکا درباره نخوردن یا محدود کردن خوردن گوشتهای قرمز و فرآوری شده و محدود کردن زمان پختن گوشت در درجه حرارتهای خیلی بالا یا روی شعله مستقیم را که به سوختن، زغالی شدن یا دود گرفتن آن میانجامد، تایید میکنند.»
سوزان گاپسور، قائم مقام مرکز اپیدمیولوژی جامعه سرطان آمریکا میگوید زمانی که گوشتها در دمای بالا پخته میشوند برخی عناصر و مواد شیمیایی سرطانزا آزاد میشوند که شماری از آنها با ابتلا به سرطان کلیه در ارتباط هستند.
گاپسور گفت: «این بررسی شواهدی درباره ارتباط مصرف گوشت پختهشده در دمای بالا و میزان ابتلا به سرطان کلیه بهویژه در میان افرادی با جهشهای ژنتیکی خاص در اختیار میگذارد.»
البته به گفته گاپسور، این بررسی رابطهای میان مصرف گوشت پختهشده در دمای بالا و خطر سرطان کلیه را نشان میدهد و ثابت نمیکند که آن واقعاً باعث ایجاد سرطان کلیه میشود. او گفت، برای نشان دادن چنین رابطهای بررسیهای بزرگتر آیندهنگرانه موردنیاز است.
این گزارش طور آنلاین 9 نوامبر در ژورنال Cancer منتشر شده است.
این بررسی بهطور ویژه بر سرطان کلیه متمرکز شده بود؛ سرطانی که بیشازپیش در آمریکا در حال افزایش است.
سرپرست این تحقیق، زیفنگ وو، استاد دانشکده اپیدمیولوژی از مرکز سرطان اندرسون دانشگاه تگزاس گفت: «این بررسی و بررسیهای دیگر نشان میدهند که روش پختن گوشت میتواند بر خطر ابتلا به سرطان کلیه، تاثیر بگذارد.»
او افزود: «این بررسیها، توصیههای رایج جامعه سرطان آمریکا درباره نخوردن یا محدود کردن خوردن گوشتهای قرمز و فرآوری شده و محدود کردن زمان پختن گوشت در درجه حرارتهای خیلی بالا یا روی شعله مستقیم را که به سوختن، زغالی شدن یا دود گرفتن آن میانجامد، تایید میکنند.»
سوزان گاپسور، قائم مقام مرکز اپیدمیولوژی جامعه سرطان آمریکا میگوید زمانی که گوشتها در دمای بالا پخته میشوند برخی عناصر و مواد شیمیایی سرطانزا آزاد میشوند که شماری از آنها با ابتلا به سرطان کلیه در ارتباط هستند.
گاپسور گفت: «این بررسی شواهدی درباره ارتباط مصرف گوشت پختهشده در دمای بالا و میزان ابتلا به سرطان کلیه بهویژه در میان افرادی با جهشهای ژنتیکی خاص در اختیار میگذارد.»
البته به گفته گاپسور، این بررسی رابطهای میان مصرف گوشت پختهشده در دمای بالا و خطر سرطان کلیه را نشان میدهد و ثابت نمیکند که آن واقعاً باعث ایجاد سرطان کلیه میشود. او گفت، برای نشان دادن چنین رابطهای بررسیهای بزرگتر آیندهنگرانه موردنیاز است.
این گزارش طور آنلاین 9 نوامبر در ژورنال Cancer منتشر شده است.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد