تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون با آزمایش غدد بزاقی
11 February 2016 ساعت: 00:2



یک پژوهش منتشر شده در ژورنال اختلالات حرکتی نشان می‌دهد که آزمایش غدد بزاقی می‌تواند یک شیوه جدید برای تشخیص اولیه بیماری پارکینسون باشد.
تاکنون هیچ آزمایشی نتوانسته پارکینسون را با دقت تشخیص دهد و مبنای تشخیص آن در حال حاضر سابقه پزشکی، علائم و نشانه‌ها و معاینه عصب‌شناسی است.

محققان پیش‌ازاین دریافته بودند که تا 45% از بیماران در مراحل اولیه ممکن است اشتباه تشخیص داده شوند.

به نوشته ام‌ان‌تی گروهی از پژوهشگران راه‌حل را در نمونه‌برداری از غده تحت‌فکی می‌بینند. این روش از طریق داخل کردن سوزن در غدهٔ تحت‌فکی و برداشتن بخشی از آن انجام می‌گیرد.

دانشمندان به دنبال پروتئینی در سلول‌ها هستند که می‌تواند حاکی از بیماری پارکینسون باشد. آنان در آزمایش‌های اولیه پی بردند که آزمون بیوپسی از عدد بزاقی تحت‌فکی در 9 نفر از 12 بیمار با پارکینسون پیشرفته، پروتئین غیرطبیعی را پیدا کرده است.

مطالعه جدید شامل 25 بیمار با سابقه بیماری کمتر از 5 سال و 10 فرد سالم بود. از 25 مورد، 19 نفر بافت کافی برای بررسی داشتند. محققان در بافت‌های نمونه‌برداری شده به دنبال پروتئین پارکینسون بودند و نتایج را با افراد سالم مقایسه کردند. در ۱۴ تن از ۱۹ بیمار، این پروتئین وجود داشت.

پارکینسون بیشتر در افراد مسن بروز می‌کند. ولی در ۴ درصد از موارد، تشخیص قبل از ۵۰ سالگی انجام می‌گیرد. خطر ابتلا به این بیماری در مردان، 1.5 برابر زنان است.

این اختلال عصبی تدریجی بر روی حرکت، راه رفتن، خواب، تعادل، فشارخون و بویایی تاثیر می‌گذارد. هیچ درمانی برای آن وجود ندارد، اما داروها می‌توانند علائم را کاهش دهند.

اولین و شناخته‌شده‌ترین نشانه این بیماری، اغلب تنها لرزش کم در یکی از دست‌ها است. ممکن است سختی یا کندی حرکت نیز رخ دهد که به‌تدریج بدتر می‌شود.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد