تغذیه با شیر مادر باعث پیشگیری از آلرژی در کودکان نمیشود
20 آبان 1394 ساعت: 18:8
20 آبان 1394 ساعت: 18:8
تحقیقی جدید از سهم مساوی کودکانی که با شیر مادر تغذیهشدهاند و کودکانی که با شیرخشک پرورش یافتهاند، در ابتلا به آلرژی حکایت میکند.

به گزارش نیوزهلث در این مطالعه که نزدیک به 200 کودک در فاصله سنی بین 4 تا 18 ماه بررسی شدند، (شامل کودکانی که صرف نظر از مدت زمان با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شده بودند).
نتایج این تحقیق در تضاد با باور رایج درباره شیر مادر و ایمنسازی بدن کودک در برابر عفونتها و سایر بیماریها ازجمله آلرژی قرار میگیرد.
کوئیندلین کوک، پزشک اطفال از مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو و سرپرست این پژوهش گفت: «ما فکر میکردیم که شیر مادر کودک را از همه آلرژیها مصون نگه میدارد، درحالیکه یافتههای ما نشان داد که کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند نیز به شار مشابهی از آلرژیها مبتلا میشوند.»
او در ادامه گفت :«البته مادران به طور قطع باید به شیردهی خود ادامه دهند و این مطالعه نیز باید در ابعاد وسیعتری به بررسی گذاشته شود.»
این بررسی که نتایج آن هفته گذشته در نشست سالانه ایمونولوژی و آسم در سان آنتونیو، تگزاس ارائه شد، هنوز مورد داوری همتا (بازبینی همتراز) قرار نگرفته و در ژورنالهای علمی منتشر نشده است، بنابراین باید یافتههای آن را مقدماتی به حساب آورد.
آلرژی زمانی به وقوع میپیوندد که سیستم ایمنی بدن به مواد موجود در محیط که بهطورمعمول مضر محسوب نمیشوند، واکنشی نابهجا نشان میدهد و در این میان آلرژیهای غذایی و پوستی ازجمله شایعترین آلرژیهای کودکان هستند که بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، به طرز چشمگیری در فاصله سالهای 1997 تا 2011 افزایشیافتهاند.
کوک و همکارانش در کلینیک آلرژی و ایمونولوژی کودکان، نمودارهای پزشکی 194 کودک را که مبتلا به آلرژی تب یونجه بودند، بررسی کردند. در این تحقیق کودکان به دو گروه 134 نفری که از شیر مادر تغذیه کرده بودند و یک گروه 60 نفری دیگر که از شیر خشک استفاده کرده بود، تقسیم کردند.
در هر دوی این گروهها، شمار مشابهی از کودکان مبتلا به تب یونجه، آسم و میزان ابتلا به آلرژی پوستی، اگزما و آلرژی غذایی وجود داشتند.
اما دکتر چارلز شابین، رئیس بخش بیماریهای طفال در مرکز مراقبت خانواده مرسی در بالتیمور میگوید، مقایسه کردن کودکانی که «زمانی» با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شدهاند، برای آنالیز رابطه میان آلرژی و نوع تغذیه نوزاد ارزشمند نیست.
نتایج این تحقیق در تضاد با باور رایج درباره شیر مادر و ایمنسازی بدن کودک در برابر عفونتها و سایر بیماریها ازجمله آلرژی قرار میگیرد.
کوئیندلین کوک، پزشک اطفال از مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو و سرپرست این پژوهش گفت: «ما فکر میکردیم که شیر مادر کودک را از همه آلرژیها مصون نگه میدارد، درحالیکه یافتههای ما نشان داد که کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند نیز به شار مشابهی از آلرژیها مبتلا میشوند.»
او در ادامه گفت :«البته مادران به طور قطع باید به شیردهی خود ادامه دهند و این مطالعه نیز باید در ابعاد وسیعتری به بررسی گذاشته شود.»
این بررسی که نتایج آن هفته گذشته در نشست سالانه ایمونولوژی و آسم در سان آنتونیو، تگزاس ارائه شد، هنوز مورد داوری همتا (بازبینی همتراز) قرار نگرفته و در ژورنالهای علمی منتشر نشده است، بنابراین باید یافتههای آن را مقدماتی به حساب آورد.
آلرژی زمانی به وقوع میپیوندد که سیستم ایمنی بدن به مواد موجود در محیط که بهطورمعمول مضر محسوب نمیشوند، واکنشی نابهجا نشان میدهد و در این میان آلرژیهای غذایی و پوستی ازجمله شایعترین آلرژیهای کودکان هستند که بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، به طرز چشمگیری در فاصله سالهای 1997 تا 2011 افزایشیافتهاند.
کوک و همکارانش در کلینیک آلرژی و ایمونولوژی کودکان، نمودارهای پزشکی 194 کودک را که مبتلا به آلرژی تب یونجه بودند، بررسی کردند. در این تحقیق کودکان به دو گروه 134 نفری که از شیر مادر تغذیه کرده بودند و یک گروه 60 نفری دیگر که از شیر خشک استفاده کرده بود، تقسیم کردند.
در هر دوی این گروهها، شمار مشابهی از کودکان مبتلا به تب یونجه، آسم و میزان ابتلا به آلرژی پوستی، اگزما و آلرژی غذایی وجود داشتند.
اما دکتر چارلز شابین، رئیس بخش بیماریهای طفال در مرکز مراقبت خانواده مرسی در بالتیمور میگوید، مقایسه کردن کودکانی که «زمانی» با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شدهاند، برای آنالیز رابطه میان آلرژی و نوع تغذیه نوزاد ارزشمند نیست.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد