علائم جدید در مراحل اولیه ابتلا به کووید-۱۹
18 تیر 1399 ساعت: 16:4
18 تیر 1399 ساعت: 16:4
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: «نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشر شده در دنیا نشان میدهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.»
به گزارش سپیدآنلاین، نگار چاهیبخش افزود: «به تازگی محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در ایالت کالیفرنیا دریافتند که یکسوم از بیماران مورد مطالعه مبتلا به شکل خفیف کووید- ۱۹ علائم گوارشی بروز دادهاند؛ همچنین در پکن نیز محققان اعلام کردند که در ۳ تا ۷۹ درصد از مبتلایان به کووید-۱۹ علائم گوارشی بروز کرده است.»
وی تصریح کرد: «در کشور ما نیز مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مشاهده شده، بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر تظاهرات همچون تب یا علائم تنفسی بروز دهند.»
این کارشناس تاکید کرد: «این علائم گوارشی عمدتاً در بیماران بزرگسال گزارش شده ولی در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال مشاهده شده است.»
وی بیان کرد: «در صورت وجود علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، دلدرد و... توصیه میشود دستهای خود را بهطور مرتب به ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پختوپز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.»
چاهیبخش بهترین ضدعفونیکننده دست را محلول حاوی حداقل ۷۰٪ الکل دانست و گفت: «وسایل منزل از جمله سرویس بهداشتی، دستگیره دستشویی و حمام، گوشی و شمارهگیر تلفن و هر وسیله دیگری که بهطور مشترک توسط اعضای خانواده ممکن است لمس شود را بهطور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.»
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید، گفت: «مهم است که به جایگزینی مایعات ازدسترفته، با مصرف مایعات فراوان به ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کرده و از محلول ORS که حاوی الکترولیتهای لازم برای جبران املاح موردنیاز از دسترفته بدن طی اسهال است طبق نظر پزشک استفاده کنید.»
چاهیبخش توصیه کرد: «نوشیدنیهای حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز نیز به تامین املاح از دست رفته بدن کمک میکنند.»
وی بیان کرد: «در صورت ابتلا به اسهال از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید (کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تامین کرده و فشار برای دفع را کاهش میدهند پیروی شود، همچنین مصرف بلغور جو دوسر، سیبزمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.»
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد معده اتفاق میافتد، افزود: «اگر ناراحتی معده ناشی از مسمومیت غذایی یا مشکلات گوارشی باشد معمولاً پس از ۴۸ ساعت بهتر میشود و اگر مدت بیشتری طول کشید ممکن است از نشانههای زودرس کووید-۱۹ یا عفونت باکتریایی باشد.»
وی توصیه کرد: «در این شرایط بهتر است غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویهجات، غلات کامل (با سبوس بالا)، غذاهای شور و مصرف گوشت قرمز محدود شده و از پرخوری خودداری شود.»
به گزارش ایسنا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: «برای بهتر شدن درد شکم به هر علت که باشد مصرف نعناع (در صورت عدم ابتلا به سوزش سر دل) و ریشه زنجبیل تازه (در صورت عدم ابتلا به کاهش پلاکت) کمککننده است.»
وی تصریح کرد: «در کشور ما نیز مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مشاهده شده، بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر تظاهرات همچون تب یا علائم تنفسی بروز دهند.»
این کارشناس تاکید کرد: «این علائم گوارشی عمدتاً در بیماران بزرگسال گزارش شده ولی در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال مشاهده شده است.»
وی بیان کرد: «در صورت وجود علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، دلدرد و... توصیه میشود دستهای خود را بهطور مرتب به ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پختوپز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.»
چاهیبخش بهترین ضدعفونیکننده دست را محلول حاوی حداقل ۷۰٪ الکل دانست و گفت: «وسایل منزل از جمله سرویس بهداشتی، دستگیره دستشویی و حمام، گوشی و شمارهگیر تلفن و هر وسیله دیگری که بهطور مشترک توسط اعضای خانواده ممکن است لمس شود را بهطور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.»
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید، گفت: «مهم است که به جایگزینی مایعات ازدسترفته، با مصرف مایعات فراوان به ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کرده و از محلول ORS که حاوی الکترولیتهای لازم برای جبران املاح موردنیاز از دسترفته بدن طی اسهال است طبق نظر پزشک استفاده کنید.»
چاهیبخش توصیه کرد: «نوشیدنیهای حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز نیز به تامین املاح از دست رفته بدن کمک میکنند.»
وی بیان کرد: «در صورت ابتلا به اسهال از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید (کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تامین کرده و فشار برای دفع را کاهش میدهند پیروی شود، همچنین مصرف بلغور جو دوسر، سیبزمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.»
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد معده اتفاق میافتد، افزود: «اگر ناراحتی معده ناشی از مسمومیت غذایی یا مشکلات گوارشی باشد معمولاً پس از ۴۸ ساعت بهتر میشود و اگر مدت بیشتری طول کشید ممکن است از نشانههای زودرس کووید-۱۹ یا عفونت باکتریایی باشد.»
وی توصیه کرد: «در این شرایط بهتر است غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویهجات، غلات کامل (با سبوس بالا)، غذاهای شور و مصرف گوشت قرمز محدود شده و از پرخوری خودداری شود.»
به گزارش ایسنا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: «برای بهتر شدن درد شکم به هر علت که باشد مصرف نعناع (در صورت عدم ابتلا به سوزش سر دل) و ریشه زنجبیل تازه (در صورت عدم ابتلا به کاهش پلاکت) کمککننده است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد