سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی:
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران کرونایی دچار سوءتغذیه میشوند.
۲۸ درصد بیماران کرونایی دچار سوءتغذیه میشوند
8 فروردین 1399 ساعت: 12:1
8 فروردین 1399 ساعت: 12:1
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران کرونایی دچار سوءتغذیه میشوند.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگارانن، جلالالدین میرزایرزاز در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: اصول تغذیه سالم در شرایط عادی لازمه زندگی سالم و محور توسعه پایدار است، اما وقتی با بحران کرونا مواجه میشویم رعایت اصول تغذیه سالم از ارکان سلامت و راهکاری برای کوتاه کردن بحران کروناست.
وی ادامه داد: ۹ هزار فارغالتحصیل تغذیه در کنار مافعان سلامت به مردم خدمت و در کار درمان شرکت کردیم. میرزایرزاز گفت: در بحران کرونا یک متخصص عفونی و بیهوشی یا پرستار به تنهایی میتوانند بیمار را مدیریت و ایفای نقش کنند تا خروجی خوبی داشته باشیم که بهترین خروجی کاهش مرگ و میر و بهبود سریعتر بیماران است و باید توجه داشت که تغذیه در کنار ارکان سلامت میتواند به بهبود بیماران کرونایی کمک کند.
وی ادامه داد: با رعایت اصول تغذیهای دستورالعملی برای دوران بحران کرونا تدوین و ابلاغ کردیم و این دستورالعمل به زبان انگلیسی تدوین و به سازمان جهانی بهداشت ارسال شد همچنین دستورالعل تغذیه دوران نقاهت بیماران کرونایی را تدوین و ابلاغ کردیم چرا که حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران کرونایی دچار سوء تغذیه میشوند.
رییس انجمن تغذیه ایران از راهاندازی اپلیکیشن تاک برای مدیریت تغذیه در دوران بحران کرونا خبر داد و گفت: اپلیکیشن تاک که مخفف تغذیه، ایمنی و کروناست در سیستم عامل اندروید با شعار «با تغذیه سالم از بحران کرونا عبور کنیم» برای اطلاعرسانی در حوزه تغذیه در شرای کنونی راهاندازی شده است و بهزودی نسخه آی او اس آن هم راهاندازی خواهد شد.
سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: ویتامین A و ویتامین E از طریق غذا تامین میشوند، اما ویتامین D منبع غذایی خوبی ندارد اغلب مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و استراتژی وزارت بهداشت مکمل یاری یا غنیسازی مواد غذایی است.
وی ادامه داد: ما مصرف مگا دوز ۵۰ هزار ویتامین D را در شرایط عادی توصیه نمیکنیم و توصیه ما این است که افراد ۶ روز در هفته ویتامین دی ۸۰۰ تا هزار واحد مصرف کنند. البته اگر افراد مواد غذایی غنیشده مصرف میکنند میتوانند مکمل مصرف نکنند.
میرزایرزاز اظهار کرد: مصرف زینک و سلنیوم با مشاوره پزشک توصیه شده است و این مواد مغذی در برخی مواد غذایی وجود دارد و باید توجه داشت که مکملهای غذایی بدون نسخه به فروش میرسد و میتواند این مسئله فواید و مضراتی به دلیل مصرف خودسرانه را میتواند به دنبال داشته باشد. وی افزود: در ۲ دهه گذشته از فارغالتحصیلان تغذیه در بالین بیماران کمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم که به دلیل محوری بودن تغذیه در بهبود بیماران و کاهش مدت بستری کارشناسان تغذیه بر بالین بیمار حاضر شوند تا هم به بهبود بیمار کنیم و هم هزینههای نظام سلامت را کمتر کنیم.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: توصیههای تغذیهای یکی از مسائل این است که ما پیشبینی نمیکردیم که مدت قرنطینه طولانی شود و توصیه تغذیهای برای تنوع و تعادل داریم و ورزشهای خانگی معرفی کردیم این ورزشها نه تنها مانع اضافه وزن میشوند بلکه میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
میرزایرزاز گفت: تهیه سبد غذایی برای اقشار آسیبپذیر را ۲۰ روز پیش توصیه کردیم، سازمانهایی مثل کمیته امداد و بهزیستی اطلاعات اقشار آسیبپذیر را در اختیار دارند و بستههای تغذیهای حمایتی در اختیار اقشار آسیبپذیر قرار خواهد گرفت همچنین میتوانیم برای اغین افرادی که جز اقشار آسیبپذیر هستند، وی یادآور شد: تغذیه سالم 60 درصد بار بیماریها را در دو دهه آینده کم خواهد کرد.
وی ادامه داد: ۹ هزار فارغالتحصیل تغذیه در کنار مافعان سلامت به مردم خدمت و در کار درمان شرکت کردیم. میرزایرزاز گفت: در بحران کرونا یک متخصص عفونی و بیهوشی یا پرستار به تنهایی میتوانند بیمار را مدیریت و ایفای نقش کنند تا خروجی خوبی داشته باشیم که بهترین خروجی کاهش مرگ و میر و بهبود سریعتر بیماران است و باید توجه داشت که تغذیه در کنار ارکان سلامت میتواند به بهبود بیماران کرونایی کمک کند.
وی ادامه داد: با رعایت اصول تغذیهای دستورالعملی برای دوران بحران کرونا تدوین و ابلاغ کردیم و این دستورالعمل به زبان انگلیسی تدوین و به سازمان جهانی بهداشت ارسال شد همچنین دستورالعل تغذیه دوران نقاهت بیماران کرونایی را تدوین و ابلاغ کردیم چرا که حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران کرونایی دچار سوء تغذیه میشوند.
رییس انجمن تغذیه ایران از راهاندازی اپلیکیشن تاک برای مدیریت تغذیه در دوران بحران کرونا خبر داد و گفت: اپلیکیشن تاک که مخفف تغذیه، ایمنی و کروناست در سیستم عامل اندروید با شعار «با تغذیه سالم از بحران کرونا عبور کنیم» برای اطلاعرسانی در حوزه تغذیه در شرای کنونی راهاندازی شده است و بهزودی نسخه آی او اس آن هم راهاندازی خواهد شد.
سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: ویتامین A و ویتامین E از طریق غذا تامین میشوند، اما ویتامین D منبع غذایی خوبی ندارد اغلب مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و استراتژی وزارت بهداشت مکمل یاری یا غنیسازی مواد غذایی است.
وی ادامه داد: ما مصرف مگا دوز ۵۰ هزار ویتامین D را در شرایط عادی توصیه نمیکنیم و توصیه ما این است که افراد ۶ روز در هفته ویتامین دی ۸۰۰ تا هزار واحد مصرف کنند. البته اگر افراد مواد غذایی غنیشده مصرف میکنند میتوانند مکمل مصرف نکنند.
میرزایرزاز اظهار کرد: مصرف زینک و سلنیوم با مشاوره پزشک توصیه شده است و این مواد مغذی در برخی مواد غذایی وجود دارد و باید توجه داشت که مکملهای غذایی بدون نسخه به فروش میرسد و میتواند این مسئله فواید و مضراتی به دلیل مصرف خودسرانه را میتواند به دنبال داشته باشد. وی افزود: در ۲ دهه گذشته از فارغالتحصیلان تغذیه در بالین بیماران کمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم که به دلیل محوری بودن تغذیه در بهبود بیماران و کاهش مدت بستری کارشناسان تغذیه بر بالین بیمار حاضر شوند تا هم به بهبود بیمار کنیم و هم هزینههای نظام سلامت را کمتر کنیم.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: توصیههای تغذیهای یکی از مسائل این است که ما پیشبینی نمیکردیم که مدت قرنطینه طولانی شود و توصیه تغذیهای برای تنوع و تعادل داریم و ورزشهای خانگی معرفی کردیم این ورزشها نه تنها مانع اضافه وزن میشوند بلکه میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
میرزایرزاز گفت: تهیه سبد غذایی برای اقشار آسیبپذیر را ۲۰ روز پیش توصیه کردیم، سازمانهایی مثل کمیته امداد و بهزیستی اطلاعات اقشار آسیبپذیر را در اختیار دارند و بستههای تغذیهای حمایتی در اختیار اقشار آسیبپذیر قرار خواهد گرفت همچنین میتوانیم برای اغین افرادی که جز اقشار آسیبپذیر هستند، وی یادآور شد: تغذیه سالم 60 درصد بار بیماریها را در دو دهه آینده کم خواهد کرد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد