توقف استفاده از رنگ‌های مصنوعی مبتنی بر نفت در مواد غذایی و دارویی

5 اردیبهشت 1404 ساعت: 15:2

مقامات سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گویند قصد دارند استفاده از رنگ‌های مصنوعی مبتنی بر نفت را در مواد غذایی و دارویی به دلیل نگرانی‌های بهداشتی متوقف کنند.

دکتر مارتی مکاری، کمیسیونر سازمان غذا و داروی آمریکا گفت: «کودکان آمریکایی در 50 سال گذشته به طور فزاینده‌ای در یک سوپ سمی از مواد شیمیایی مصنوعی زندگی می‌کنند...البته حذف رنگ‌های غذایی مبتنی بر نفت از منابع غذایی نوشدارویی نیست که فوراً همه کودکان آمریکایی را سالم کند، اما این کار یک اقدام مهم است.»

این رنگ‌ها را می‌توان در بسیاری از آب نبات‌ها، غلات، نوشیدنی‌ها و حتی در برخی داروها یافت. شرکت‌ها از این رنگ‌ها برای دادن رنگ‌های روشن‌تر به غذا و نوشیدنی‌ها و جذاب‌تر کردن آن‌ها استفاده می‌کنند.

انجمن برندهای مصرف‌کننده، یک انجمن تجار سازندگان کالاهای بسته‌بندی مصرفی در واکنش به این اعلام گفت که مواد تشکیل دهنده موجود در مواد غذایی در آمریکا «به‌دقت پس از یک علم عینی و فرآیند ارزیابی مبتنی بر خطر مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و ایمن بودن آنها ثابت شده است.»

اینکه کدام رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان خطر دارند و میزان این خطر چقدر است، هنوز دقیقا مشخص نیست. از لحاظ تاریخی، تحقیقات در مورد رنگ‌های غذایی با مشکل کمبود بودجه روبرو بوده‌اند. و کارشناسان می‌گویند سازمان غذا و داروی آمریکا چند دهه است که رنگ‌های غذایی را به‌طور کامل بررسی نکرده است. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که رنگ‌های مصنوعی می‌توانند به سرعت از بدن انسان دفع می‌شوند، اما برخی دیگر نشان می‌دهند که این رنگ‌ها ممکن است در طول زمان در بدن انباشته شوند.

برای دهه‌ها، تحقیقات روی حیوانات ارتباط بالقوه‌ای بین رنگ‌های خوراکی مصنوعی مانند قرمز شماره 3، قرمز شماره 40، آبی شماره 2 و سبز شماره 3 و افزایش خطر سرطان را نشان داده است. تحقیقات دیگر نشان می‌دهند که قرمز شماره 40 و زرد شماره 5 و شماره 6 حاوی مواد سرطان‌زای شناخته‌شده هستند یا ممکن است به چنین موادی آلوده باشند.

آبی شماره 1 و زرد شماره 6 ممکن است برای برخی از سلول‌های انسان سمی باشد و تنها 1 میلی‌گرم زرد شماره 5 ممکن است باعث تحریک‌پذیری، بی‌قراری و اختلالات خواب برای کودکان حساس شود. برخی تحقیقات همچنین ارتباط بین رنگ‌های خوراکی مصنوعی و بی‌قراری، مشکل یادگیری و مشکلات توجه را در برخی از کودکانی که به برخی رنگ‌ها حساس هستند، نشان داده‌اند.
منبع: سی‌ان‌ان