مواد غذایی حاوی پتاسیم قاتل فشار خون
18 فروردین 1396 ساعت: 16:1
18 فروردین 1396 ساعت: 16:1
مطالعات محققان مدرسه پزشکی کِک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان میدهد مواد غذایی حاوی پتاسیم کلید کاهش فشار خون هستند.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند. سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است که 51 درصد از علل مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و 45 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی به دلیل فشار خون بالاست.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
مطالعات نشان میدهد کاهش سدیم مهمترین روش در کاهش فشار خون است و از طرفی مواد غذایی حاوی پتاسیم در کاهش فشار خون نقش مهمی دارند. موز، لوبیا، آووکادو، اسفناج، آلو، ماهی، سویا، آب هویج، کدو حلوایی، شیر، آب پرتقال و سیب زمینی سرشار از پتاسیم هستند.
در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:
- غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظهای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون میشوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.
انواع شیرینی و کیک
کیک و شیرینی منبع شکر و چربیهای اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب میشود.
رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمیشود.
مشروبات الکلی
مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
- لبنیات پرچرب
- غذاهای چرب
- شور و ترشیهای پرنمک
- گوشت قرمز
در ادامه توصیه شدههایی نیز برای کاهش فشار خون ارائه شده است:
- میزان نمک در وعدههای غذایی را کاهش دهید
- وزن خود را کاهش دهید
- به طور مرتب ورزش کنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
- از مصرف دخانیات اجتناب کنید
- در معرض دود سیگار قرار نگیرید
- از استرس و تنش دوری کنید
- روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
- فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید
- مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید
- از غذاهای گیاهی استفاده کنید
- شکلات تیره و کم شیرین بخورید
- خواب کافی داشته باشد
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
مطالعات نشان میدهد کاهش سدیم مهمترین روش در کاهش فشار خون است و از طرفی مواد غذایی حاوی پتاسیم در کاهش فشار خون نقش مهمی دارند. موز، لوبیا، آووکادو، اسفناج، آلو، ماهی، سویا، آب هویج، کدو حلوایی، شیر، آب پرتقال و سیب زمینی سرشار از پتاسیم هستند.
در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:
- غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظهای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون میشوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.
انواع شیرینی و کیک
کیک و شیرینی منبع شکر و چربیهای اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب میشود.
رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمیشود.
مشروبات الکلی
مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
- لبنیات پرچرب
- غذاهای چرب
- شور و ترشیهای پرنمک
- گوشت قرمز
در ادامه توصیه شدههایی نیز برای کاهش فشار خون ارائه شده است:
- میزان نمک در وعدههای غذایی را کاهش دهید
- وزن خود را کاهش دهید
- به طور مرتب ورزش کنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
- از مصرف دخانیات اجتناب کنید
- در معرض دود سیگار قرار نگیرید
- از استرس و تنش دوری کنید
- روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
- فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید
- مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید
- از غذاهای گیاهی استفاده کنید
- شکلات تیره و کم شیرین بخورید
- خواب کافی داشته باشد
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد