هشدار وزارت بهداشت:
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره مسمومیت غذایی درسفرهای نوروزی هشدار داد و گفت: غذاهایی همچون کباب کوبیده، الویه و غذاهای آبکی بسیار فسادپذیر هستند.![](/uploads/posts/2017-03/1489412752_82463011-71479993.jpg)
مسمومیت غذایی در سفرهای نوروزی
23 اسفند 1395 ساعت: 17:12
23 اسفند 1395 ساعت: 17:12
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره مسمومیت غذایی درسفرهای نوروزی هشدار داد و گفت: غذاهایی همچون کباب کوبیده، الویه و غذاهای آبکی بسیار فسادپذیر هستند.
![](/uploads/posts/2017-03/1489412752_82463011-71479993.jpg)
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وزارت بهداشت، زهرا عبدالهی با بیان اینکه در ایام عید نوروز سفرهای نوروزی به اوج خود میرسد اظهار کرد: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی درسفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.
وی افزود: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید.همیشه آبهای بطری بسته بندی شده همراه داشته باشید و باقیمانده آب بطری را در پشت شیشه و زیرتابش نور خورشید قرار ندهید. اگر از سلامت آب در جایی بیاطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
عبداللهی درباره مصرف غذا درطول سفرافزود: خوردن غذاهای شور، غذاهای کنسروی و انواع فست فودها که غالبا در رستورانهای بین راهی، وجود دارد می تواند سلامت شما را به خطر بیاندازد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: غذاهایی را که با خود به سفر می برید نیم پزنکنید، یا ازهمان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه درمقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفرمناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فساد پذیرهستند.
عبدالهی گفت: غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها، سریعتر فاسد می شوند چون میکرب ها و باکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند.همچنین غذایی را که برای سفر آماده میکنید ، در طول راه کاملا خنک نگهدارید. وی در ادامه تاکیدکرد: بجای نوشابه های گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند مقدار زیادی کالری وارد بدن میکند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابه های بدون قند ویا رژیمی استفاده میکنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که ازجذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری می کند و نتیجه اش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداری شود. از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده وبه فروش می رسند استفاده نکنید.
وی افزود: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید.همیشه آبهای بطری بسته بندی شده همراه داشته باشید و باقیمانده آب بطری را در پشت شیشه و زیرتابش نور خورشید قرار ندهید. اگر از سلامت آب در جایی بیاطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
عبداللهی درباره مصرف غذا درطول سفرافزود: خوردن غذاهای شور، غذاهای کنسروی و انواع فست فودها که غالبا در رستورانهای بین راهی، وجود دارد می تواند سلامت شما را به خطر بیاندازد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: غذاهایی را که با خود به سفر می برید نیم پزنکنید، یا ازهمان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه درمقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفرمناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فساد پذیرهستند.
عبدالهی گفت: غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها، سریعتر فاسد می شوند چون میکرب ها و باکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند.همچنین غذایی را که برای سفر آماده میکنید ، در طول راه کاملا خنک نگهدارید. وی در ادامه تاکیدکرد: بجای نوشابه های گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند مقدار زیادی کالری وارد بدن میکند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابه های بدون قند ویا رژیمی استفاده میکنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که ازجذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری می کند و نتیجه اش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداری شود. از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده وبه فروش می رسند استفاده نکنید.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد