امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه تصادفات رانندگی یکی از معضلات جدی و چندوجهی کشور است، گفت: آمار تکاندهنده تصادفات رانندگی حکایت از تعداد شهروندانی دارد که در این حوادث جان خود را از دست داده یا به سلامت خود آسیب میزنند که آثار عمیق و گستردهای بر ساختار اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی کشور بر جای میگذارد.
سیدمحمد حسن ابوترابیفرد در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با بیان اینکه تصادفات رانندگی یکی از معضلات جدی و چندوجهی کشور است، گفت: آمار تکاندهنده تصادفات رانندگی حکایت از تعداد شهروندانی دارد که در این حوادث جان خود را از دست داده یا به سلامت خود آسیب میزنند که آثار عمیق و گستردهای بر ساختار اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی کشور بر جای میگذارد.
وی با اشاره به سفرهای نوروزی، به بیان نکاتی پرداخت و گفت: در ابتدا از پلیس راهور تشکر و تقدیر ویژهای دارم که با حدود ۲۹ هزار نیرو و ۸ هزار گشت خودرویی و موتوری در طول شبانهروز در حال انجام مأموریت و پوشش ترافیکی حدود ۶۰۰ میلیارد کیلومتر پیمایش با بیش از ۴۱ میلیون وسیله نقلیه است. همچنین از دستگاه بهداشت و درمان کشور نیز قدردانی میکنم که مسئولیت خطیری در این حوزه دارند.
ابوترابیفرد افزود: سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند که آمار بالایی است. در سال ۱۴۰۲، به دلیل حوادث ترافیکی برای حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر در اورژانس کشور پرونده تشکیل شده است. همچنین، حدود ۳۰۰۰ نفر از مصدومان دچار ضایعه نخاعی و مشکلات سخت جسمی شدهاند. ۸۳ درصد از جانباختگان کمتر از ۵۰ سال و ۵۲ درصد از این جانباختگان زیر ۳۰ سال بودند. این وضعیت در کشوری که از پیری جمعیت رنج میبرد، مسئله بسیار مهمی است.
وی یادآور شد: در نوروز سال ۱۴۰۳، حدود ۱۰۸۹ نفر از هموطنان عزیز در تصادفات جان باختند. خواهش میکنم رانندگان هر چه بیشتر سطح رانندگی منضبط و قانونمدار را ارتقاء دهند. طبق گزارش فرماندهی فراجا، ۱۰ درصد از رانندگان حادثهساز هستند یعنی ۹۰ درصد از رانندگان انضباط دارند اما این ۱۰ درصد حادثهساز، مشکلاتی به مردم تحمیل میکنند. تعداد جانباختگان حوادث ترافیکی در طول ۷ سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.
ابوترابیفرد، کیفیت پایین خودروها را یکی از عوامل مهم خلق چنین مشکلاتی بیان کرد و افزود: عدم بازدارندگی قوانین، نداشتن کیفیت لازم و مطلوب در جادهها و بزرگراهها و خطای رانندگان نیز باعث ایجاد چنین مشکلاتی شده است.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: به نظر پلیس راهور، باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن با وضع قوانین بازدارنده اجازه ندهند این ۱۰ درصد حادثهساز برای کشور مشکل ایجاد کنند. از نظر پلیس راهور، قوانین بازدارندگی خود را از دست دادهاند.
وی اضافه کرد: همچنین با ارتقاء نظارت هوشمند و نصب دوربینها، امکان نظارت دقیق پلیس فراهم میشود. میانگین نصب دوربین در کشورها در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۶ یا ۷ دوربین است، که ما با آن فاصله زیادی داریم. رئیسجمهور و دولت که ارادهای برای کاهش تصادفات دارند، باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهند. دستگاههای مرتبط نیز با هماهنگی، گامهای اساسی در مسیر ارتقای کیفیت صنعت خودروسازی بردارند و با اصلاح نقاط پرخطر در جادهها و راههای شهری و روستایی، به کاهش این آسیبها کمک کنند.
ابوترابی فرد ابراز امیدواری کرد که با همت و اراده ملت، رانندگان و شهروندان و تلاش پیگیر پلیس راهور و وسایل ارتباط جمعی در ارتقای آموزش عمومی، شاهد بهبود این شرایط باشیم.انتخاب