مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد:
اقدام برای توقف تولید روغن جامد/اصلاح استاندارد روغن‌های خوراکی
23 آذر 1395 ساعت: 13:9



مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اصلاح استاندارد روغن‌های خوراکی و کاهش اسید چرب ترانس و اشباع در آنها خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، زهرا عبداللهی درخصوص کیفیت روغن‌های خوراکی گفت: «با اقداماتی که در سال‌های اخیر در شورای سیاست‌گذاری بهبود کیفیت روغن انجام شده، استانداردهای روغن در کشور بازنگری شده است؛ یعنی استاندارد اسید چرب ترانس که حدود پنج درصد بود، بعد از این تغییرات به زیر دو درصد رسیده است؛ حتی امروز روغن‌هایی در بازار داریم که اسید چرب ترانس آنها صفر است.»
وی افزود: «همچنین استانداردهای اسیدهای چرب اشباع نیز اصلاح شده است؛ به‌طوری در روغن‌های مخصوص قنادی‌ها قبلا حدود ۲۰ تا ۳۰درصد اسید چرب ترانس و ۵۰درصد اسید چرب اشباع داشت که بعد از بازنگری، اسید چرب ترانس به زیر ۱۰درصد کاهش پیدا کرده است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: «مردم باید از روغن‌های مایع استفاده کنند. همچنین این موضوع نیز در اولویت ما قرار گرفته است که روغن جامد باید حذف شود. با اقدامات سازمان غذا و دارو، حتی تولید این روغن طی یکی دو سال آینده متوقف می‌شود؛ چراکه روغن جامد و نیمه جامد، اسید چرب ترانس و اشباع بالایی دارند و باید روغن مایع جایگزین آنها شود.»
به گفته عبداللهی، در ۱۰سال گذشته الگوی مصرف روغن در میان مردم بسیار متفاوت شده و درحال حاضر حدود ۵۲درصد مردم از روغن مایع و ۴۸درصد از روغن جامد و نیمه جامد استفاده می‌کنند؛ درحالی که این رقم در سال ۸۰ حدود ۹۰درصد بود.» وی اظهار کرد: «روغن‌های حیوانی نیز حاوی اسید چرب اشباع بالایی هستند و باعث تنگی عروق و بیماری‌های قلبی می‌شوند. گاهی برخی از آنها مجوز تولید نیز ندارند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم از روغن‌هایی با منبع گیاهی مثل ذرت، آفتابگردان و سویا که اسید پرب ترانس کمتر از دو درصد دارند، استفاده شود.»
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو