اقتصاد مقاومتی در سلامت، یعنی استقرار نظام ارجاع و سطحبندی خدمات
عزتالله گلعلیزاده گفت: «حرکت به سمت عملیاتی کردن نظام ارجاع، سطحبندی خدمات، پزشک خانواده، پرونده الکترونیک، خرید راهبردی خدمات و تدوین راهنمای بالینی، نیاز نظام سلامت و تنها راه برونرفت نظام سلامت از آشفتهبازاری است که به آن مبتلاست. همه اینها به صورت یک بستهای است که به درستی در قانون برنامه پنجم توسعه آمده و در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هم به آنها تاکید شده است.»
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، از پزشک عمومی یا پزشک خانواده، تحت عنوان «gate keeper» یا «دروازبان نظام سلامت» نام برده میشود گفت: «در این کشورها پزشکان عمومی و خانواده به سطحی از توانمندی رسیدهاند که حدود 80 تا 85 درصد از خدمات سلامت را ارائه میدهند. 10 تا 15 درصد خدمات، به متخصص ارجاع شده و کمتر از 5 درصد از خدمات، بر عهده فوق تخصص قرار داده میشود. آن چیزی که در کشور ما اتفاق میافتد این است که بسیاری از بیماریهایی که یک پزشک عمومی توان درمان آن را دارد، بر عهده متخصصان گذاشته میشود. بعضا یک بیماری که مبتلا به سرماخوردگی یا یک عفونت ریه بسیار ساده شده، به متخصص و حتی فوق تخصص ریه مراجعه میکند و موارد اینچنینی زیاد است.»
گلعلیزاده در این گفتوگو، تاکید کرد: «اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری درحوزه سلامت، تنها با استقرار نظام ارجاع و سطحبندی خدمات معنا پیدا میکند.»