میزان نمک موجود در نان از 6گرم به 3گرم کاهش مییابد
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، هدایت حسینی رئیس انستیتو تغذیه کشور با اشاره به آغاز طرح ملی پایش عوامل خطر تغذیهای با همکاری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو گفت: «براساس این طرح مقدار نمک، شکر، چربی ترانس و اشباع در کشور بررسی میشود که نتایج آن میتواند به برنامه کاهش مصرف این مواد که از سوی وزارت بهداشت آغاز شده است کمک میکند.»
وی افزود: «بخش عمدهای از نمک دریافتی مردم از طریق نان است. با اجرای این تفاهمنامه مصرف نمک از طریق نان از 6 گرم به 3 گرم کاهش پیدا میکند. براساس استاندارد ملی جدید میزان نمک در نانهای سنگک به کمتر از 1 درصد رسیده است. همچنین بیش از 50درصد نانواییهای تافتون نیز مصرف نمک خود را به این میزان کاهش دادهاند. در عین حال نانهای بربری هنوز بیش از 1درصد نمک دارند و عمده نانهای لواش نیز حدودا بین 1 تا 2درصد نمک دارند.»
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور اضافه کرد: «همزمان با پایش میزان نمک مصرفی در نانها طرحی برای جایگزینی نمک در نان آغاز شده است که با وجود کاهش نمک، طعم نان حفظ شود.»