معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هیچ کاری موفق نخواهد بود مگر اینکه بر اساس شواهد علمی، استفاده از تجربیات و عزم ملی انجام شود.
به گزارش سپیدآنلاین، علیرضا رئیسی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز گفت: من اعتقادم بر این است، وظیفه اصلی که به عهده ما هست، پیشگیری است و حوزهای است که میبایست سلامت و بهداشت را با مردم و برای مردم جلو ببریم و ما هم یک نقشه راه خوب داشته باشیم که بتوانیم رصد و پایش کنیم.
وی افزود: تجربه کرونا تجربه تلخی بود، منتها درس و آموزههای زیادی داشت. آن آموزه هم این است که بیش از هر زمان دیگری و بیش از دهههای قبل، نیازمند آمادگی هستیم تا مهارتها و آمادگی خود را در پاسخ به بحرانها ارتقا دهیم.کشور ما درگیر مسائل مختلفی است. در این بین، بحث سلامت هم بحث مهمی است. در واقه حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میتوانند روی سلامت تأثیر بگذارند.بنابراین، حتماً نیاز است که ما برنامههای خیلی دینامیک و منعطفی داشته باشیم که در هر دورهای بتوانیم خود را تطبیق دهیم با شرایطی که پیش میآید.
وی افزود: اگر فرض کنیم که شرایط اقتصادی تغییر میکند، حتماً نیاز است که برنامههای ما هم بر اساس آن تغییر کند تا کمترین صدمه به سلامت مردم برسد.اما برنامهها را باید تغییر داد. به همین دلیل، در مورد کشور، من فکر میکنم یکی از اولویتها آمادگی برای بحرانها و داشتن تیم بسیار چابک با یک سیستم اطلاعاتی قوی در حوزه بیماریها باشد.
رئیسی افزود: دغدغهای که در دغدغههای وزارت بهداشت وجود دارد و همچنین به درستی و هوشمندانه مورد توجه مقام معظم رهبری هم بوده و هست، بحث جمعیت است که یکی از موضوعات بسیار مهم است. ما به عنوان وزارت بهداشت و درمان در حوزه سلامت داریم کار میکنیم. قطعاً سلامت جمعیت را باید رصد کنیم، اما در بحث افزایش جمعیت هم باید کمک کنند. تغییر نگرش نیاز است؛ در طول سالها و مشکلاتی که باعث شده ما به این روند جلو برویم.موضوع بعدی که مهم است، بحث ساماندهی نظام سلامت است.یکی از راهها این است که اجرای درست و دقیق پزشکی خانواده بر بستر شبکه بهداشت و درمان و توسعه شبکه، باید جزو اولویتها و برنامههای کشور قرار بگیرد.
وی گفت: هیچ کاری موفق نخواهد بود مگر اینکه بر اساس شواهد علمی، استفاده از تجربیات و عزم ملی انجام شود. با ایجاد هیاهو هیچ چیز درست نمیشود. حتماً نیاز است که مباحث علمی و دقیق را جلو ببریم و ما استقبال میکنیم از انتقادات و پیشنهاداتی که به حوزه سلامت میشود و قطعاً از نظرات شما عزیزان هم استفاده خواهیم کرد. امیدوارم که مانند گذشته در کنار سلامت مردم باشید، زیرا ما هم خادمان سلامت مردم هستیم.
رئیسی با اشاره به شناسایی ۴۴ هزار بیمار مبتلا به اچ آی وی در ایران گفت: از این تعداد ۲۶ درصد زنده هستند و ۲۴ هزار نفر برای درمان اقدام کردهاند و بیش از ۲۰ هزار نفر کاملا تحت درمان هستند.
وی با اشاره به ویروس HPV گفت: این ویروس به دلیل سرطان دهانه رحم حائز اهمیت است البته باید دانست که موارد ابتلا به این سرطان در کشور پایین است، در کمیته واکسیناسیون کشوری موضوع واکسیناسیون HPV مورد بررسی قرار خواهد گرفت و احتمال زیادی وجود دارد که به آن به طور جدیتر بپردازیم.ایلنا