واکنش مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو به اصلاح قیمت‌های دارویی

18 بهمن 1403 ساعت: 13:11

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو گفت: افزایش قیمت داروهایی که حاشیه سود پایینی داشت، به دلیل جلوگیری از تولید داروهای گرانتر بود.

به گزارش سپیدآنلاین، اکبر عبداللهی اصل درباره علت افزایش قیمت های دارویی در چند ماه گذشته گفت: صنعت داروسازی سه دسته دارو دارد؛ دارو‌های شیمیایی قدیمی،  دارو‌های بایو تکنولوژی در صنعت میانه و دارو‌های سلول درمانی یا ژن درمانی جدید که گران هستند.

وی افزود: داروهای شیمیایی داروهای بسیار ارزان قیمتی هستند و بیمار حدودا ۵۰۰ هزار تومان هزینه میکند.

عبداللهی اصل ادامه داد: نسل دوم که آنتی‌بادی منوکلونال ها هستند در درمان بعضی از بیماری‌ها به کار میرود و هزینه اینها در حد چند ده میلیون تومان است و بیمه ها پوشش میدهند.  

وی با اشاره اینکه داروهای نسل جدید در حوزه ژن تراپی و سل تراپی بسیار گران هستند ، اظهار داشت: مثلا پرداختی برخی از بیماران ۳۰۰هزار دلار است.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو گفت: مسئولین بهداشتی کشور به دلیل اینکه هزینه های یک بیمار با داروهای گران، زیاد میشود و این قضیه فشار زیادی به وزارت بهداشت می آورد؛ جلوی سرعت حرکت فناوری هایتک را میگیرند تا بیماران سراغ داروهای گران نروند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت پیش بینی کرد که به دلیل اینکه هزینه‌های تولید دارو درحال بالارفتن است، اگر کارخانه سودش را از داروی ارزان قیمت دریافت نکند، سراغ داروی گران تر میرود و این به نظام سلامت کشور آسیب میزند.

عبداللهی اصل در پایان گفت: سیاست های وزارت بهداشت به دنبال کاهش هزینه های داروهای گران قیمت است، اما برخی افراد سواستفاده‌گر که میخواستند کشور را زمین بزنند در بحث داروهای ارزان قیمت بزرگنمایی کردند.خبرگزاری صدا و سیما